Őszi kvartálhoroszkóp 2022

 

2022-ban szeptember 23-én 3:03 magyar időszámítás szerint  köszöntött be a Csillagászati Ősz.

Az ősz a mérsékelt öv egyik évszaka. Trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik. Fő jellemzője a nappali/napfényes órák rövidülése, az egyre korábbi napnyugta és a lombhullató fák lombjának zöldről sárgává-pirossá színeződése majd lehullása. Meteorológiai szempontól, a naptárt követve szeptember 1-én kezdődik az ősz, csillagászati szempontból azonban később, az őszi nap-éj egyenlőség idejétől beszélhetünk őszről.

Ez az időpont egyben az őszi napéjegyenlőség napja. Azaz a Föld mindkét féltekéjén a nappal és az éjszaka hossza megegyezik: ekkor a Nap 90° magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka ezeken a napokon mindenhol ugyanannyi ideig tart.  E napon ér véget az Északi-sarkon tartó állandó nappal és kezdődik a fél éves éjszaka, illetve a Déli-sarkon következik a fél éves nappal.



Mivel a tavaszi kvartál horoszkóp  Ascendense Változó jegybe esett, így félévre rá, ősszel kell új horoszkópot felállítani.

Mit látunk rögtön?

A mostani őszi előrejelzés szerint ugye eleve a z Oroszlán Ascendens egy melegebb és szárazabb félévet jelöl. Bár ennek némileg ellentmond a IV.ház a vizes Skorpióban és ura a Mars a szintén nedves Ikrekben. Vagyis elég szélsőséges időjárásra számíthatunk (megint): lehet eső, hó, néha nagy adagban, aztán sokáig szárazság....

Az Ascendens az ország hangulatát is jelöli, az Oroszlán Asc egy bizakodóbb (Tűz jegy), optimistább, kitárulkozósabb de szilárd elképzelésekkel rendelkező hangulatot jelöl. Mivel az Oroszlán ura a Nap viszont a Mérlegben van romlásban, így azért nem lesz felhőtlen a vidámság. A Hold mint nép a saját boldogságán ügyködik ott az I.házban, tüzes jegyben, aktívan, tettrekészen, bár a peregrinség miatt nem túl erősen.

Az ország (az emberek pénze) a 2.h. a Szűzben kezdődik, ura a Merkúr a Mérlegben, de szerencsére van egy éjjeli triplicitása, azaz közepes mértékben de nem leszünk híján teljesen az anyagi forrásoknak. a vezetők (Nap) és a kormány maga (X:h. ura Vénusz) is ott áll a 2.h-ban, vagyis őket is a pénzügyek érdeklik most elsősorban. 

Ez a Nap pont szembenállásba kerül a Jupiterrel, amely többek közt az 5.h. ura is, azaz a gyerekkérdés, az iskolák stb. tehát  pedagógusok követelései továbbra is ellenállásba fognak ütközni és emiatt nem fognak megoldásra találni.

Bár a parlament a 11.h. ura a Merkúr és a benne álló Mars is erős, ám a merkúr a Naptól elvakulva, olyan döntéseket fog támopgatni ami elsősorban a vezetőségnek jó.

Amúgy is a kormány házában ott áll az Uránusz együtt a Lezsálló holdcsomóponttal. Hirtelen, váratlan változások jöhetnek a kormányzásban, amelyek elég sok veszteséget okoznak,.

A 6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is. Ez a  terület most egész jól áll, a Bakban, ura az uralmi, bár egyelőre retrográd Szaturnusz. vagyis vannak lehetőségek, csak azok lassan, nehézkesen vagy késleltetve valósulnak meg, bár a Plútóval kissé szélsőséges vagy éppen rögeszmés megnyilvánulások is lehetnek.

Viszont a ház ura a Szaturnusz pont a Descendensen áll, így oppozicíóval támadja az Asc-et az ország közérzetét, szóval hiába a pozitív változások, a nép hangulatára ez rányomja a bélyegét. Plus ez a Szaturnusz a VII. ház az ellenségek jelölője is, így számíthatunk sajnos támadásokra  (akár az EU-n belülről, akár kivülről).

A Iv.h. a mezőgazdaság is, és éppen az ura a Mars jól áll az Ikrekben (nem peregrin, két kisebb méltósága is van!) úgyhogy a mezőgazdaságra ebben a félévben nem lehet panasz (bár azért számoljuk bele, hogy a téli félév pont nem  vetés és aratás ideje :/ ).Viszont mind a Leszálló Holdcsomópont itt alálható, mind pedig az okt.25-i részleges napfogyatkozás érinti ezt  területet, így sajnos negatív eseményekre is számíthatunk.

Ez a napfogyatkozás részben kihat a 3.házra is, amely a kommunikáció, a média, a közelekedés, stb. területe. Itt is több negatív eseményre van kilátás.

A Levegő és Tűz elem dominanciája viszont azt jelzi hogy társaságkedvelőbbek, kommunikatívabbak leszünk, aktívabbak és életvidámabbak leszünk, mint eddig az évben. Igy a közhangulat hol kolerikusabb, hol szangvinikusabb lesz. az emberek aktívan cselekednek, ha nem tetszik nekik valami, az biztos, hogy tespedés nem várható.

A kardinális dominancia is azt jelzi, hogy nagy a tettvágy és menni akarás.

A K-i és É-i térfél a hangsúlyosabb az ország bezárkózása és önmagával foglalkozása, de ez majd minden országra igaz most. Viszont ezen belül a magunk fejlesztése domináns lesz. 

Hát valószínűleg ilyen lesz ez a fél évünk kb. márciusig bezárólag, de hogy ezt ki hogy éli meg a saját kis életében, az nagyon függ az egyéni horoszkópjától és persze a pozitív programozástól!

Segítségképpen: az Asc. az ország általános hangulatát, a Hold a népet, az Nap a vezetőket,  jelöli. Az ország pénze a 2.h., a média, utak, közlekedés a 3.h., időjárás, mezőgazdaság 4.h., gyerekszületések, iskolák 5.h., munkaügy, egészségügy 6.h., külföld, az ellenségek házasságok, válások 7.h. a halálozások és az adók,8.h. a külföldi kapcsolatok, felsőoktatás, 9.h. a kormány, 10.h. a parlament, 11.h., távolabbi külföld, bűnözés, karantén 12.h.




2 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Egyszerűen egy zseni vagy Eszter! :) Öröm volt olvasni, mint mindig, és rengeteget tanultam belőle!!! Köszönöm szépen! :))

    Szeretettel: Szöllősi Patti

    VálaszTörlés