Októberi energiák

 A hónap eléggé Levegős/Földes energiákkal indít, már benne vagyunk az iskolaévben,  objektívebbek leszünk, logikusan gondolkodók, emellett társaságkedvelőbbek és kommunikatívabbak, élénkül a társasági élet. A Tűz elem már csak nyomokban lelhető fel, ahogy egyre hűvösödik az idő is, a nagyon meleg napok már mögöttünk vannak, de ezzel együtt csökken az életkedv és az optimizmus is.

De amiből a legkevesebb van az a Víz elem, azaz az érzelmek kezelése, kimondása. Inkább az elfojtás lesz jellemző. A hónap vége felé azonban a a Nap és Vénusz is Víz jegybe lép, így megnövekszik az esős idő lehetőséges is.

Havi témák: egyensúly, kapcsolatok és egyenlőség


Jegyváltások, események:

Merkúr a Mérlegbe lép (10.11.)

Nap a Skorpióba lép (10.23.)

Vénusz a Skorpióba lép (09.23.)

Merkúr direktbe fordul, és majd előrelép a Mérlegbe (09.23.)





Bolygók a jegyekben e hónapban:


Nap a Mérlegben majd a Skorpióban

Az Oroszlán Ascendensűek a hónap elején  energetikailag mélyponton vannak, a végére azonban kicsit talán magukhoz térhetnek.

Merkúr  a Szűzben majd a a Mérlegben 

Az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek a hónap elején végre pár napig nagyon jól érzik magukkat, 11-e után inkább az éjjlei születésűek élvezhetik a pozitív hatásait


Vénusz a Mérlegben

a Bika és Mérleg Ascendensűeknek most áll a világ, ha vannak fontos dolgaik, azokat most intézzék el, most hozzanak döntéseket 23-ig. Utána már megpihenhetnek.


Mars az Ikrekben

Az Ikrekben csak peregrin a Mars, és így is marad jövő évig, azaz a Kos és Skorpió Ascendensűeknek aránylag kevés lesz az energiájuk az egész évben.


Jupiter a Kosban

A Kosban  éjjeli triplicitásban (a Nyilas és Halak Ascendensűek energiája, akik éjjel születtek, egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket), a hónap folyamán még a Jupiter retrográdba megy visszafelé, az érintettek fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, ideje a szabadságolásnak

Szaturnusz a Vízöntőben  

Uralomban van, de retrográd, azaz hátráló mozgású, így a A Bak és Vízöntő Ascendensűek elveszítik a lendületüket, fáradtabbak, szétszórtabbak lehetnek, meg-meggondolják magukat vagy maguk sem tudják, mit akarnak éppen - mindenképp vegyenek ki hosszabb rövidebb szabadságot még a hónap folyamán

Uránusz a Bikában (Vízöntő Ascendensűek másodlagos ura, a különcség és lázadás jelölője  a fix, makacs gyakorlatias földjegyben)

Neptunusz a Halakban (Halak Asc másodlagos ura, saját jegyében, álmodozós, illúziókban menekülő, művészi)

Plútó a Bakban (Skorpió Asc másodlagos ura, a rögeszmék, szélsőségek és mélyről feltörő energiák jelölője kardinális  föld jegyben: akaratos, gyakorlatias)

  

Holdfázisok

 Az októberi telihold a "vadászaté". Az októberi telihold a Vérhold nevet vagy a Szüreti Hold nevet viseli a legtöbb helyen. A vérhold a vadászszezonra utal.

Telihold a Kosban (16°) okt.9.

Telihold napja  a Kos jegyben: Gondold végig, melyek azok a tárgyaid, amelyeknek jót tenne a Hold energiája, vedd elő őket, rendezd el egy tálcán- a kristályokat külön helyezd el. Érdemes elővenni a gyógynövényeket, illóolajakat is. A mai napon végzett meditációd során végig legyenek melletted ezek a tárgyak és a meditáció végén amikor felajánlod az energiát minden érző lénynek, ajánld a tárgyaidnak is. Ha van rá lehetőséged, úgy helyezd el az ablakban az erkélyen vagy a teraszon estére a tálcát hogy ráragyogjon a Hold a fénye. 

Kos napi imaginációs témák lehetnek a lendület, az elindulás, az elindítás a kezdet. Ezekhez használj olyan képeket, amelyek intuitív módon, azonnal beugranak neked e szavak hallatán.

Megerősítés: Kényelmesen érzem magam egyedül is, magamat megismerni az igazi formája a barátságnak.


Újhold a Skorpióban (2°) okt.25.


Az Újhold energiája abban nyújt segítséget itt a Földön, hogy lezárjunk valamit, de ezzel együtt el is indítsunk valami mást, valami újat, tehát megújuljunk. Érdemes mindig figyelembe venni, hogy épp melyik jegyben jár a Hold, mely testrészünket aktiválja leginkább és, hogy az adott testrész milyen üzenetet közvetit. A Skorpió jegyhez  a nemiszervek, a húgyvezeték és az alsó emésztőszervek tartoznak. 

Megerősítés: Amikor kiszélesítem a horizontomat a kapcsolataimon belül, üdvözlöm a felszínre bukkanó igazságokat is!

 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése