Részleges napfogyatkozás a Skorpió jegyében

 

Kulcsszó: "Regeneráció"

Azon túl, hogy csillagászatilag és látványilag érdekes jelenség, sajnos az asztrológiában sosem jelentett jó dolgot a fogyatkozás. Miután a Nap =fény, szellem, isteni, tudatosság, és a vezetés elsötétüléséről van szó, ezért hatása nem túl kedvező. Főleg mundán, azaz politikai képletekben szokták jelentős hatással értelmezni ha fontos pontokon vagy tengelyeken jön létre. Hatása addig tart évben amig a teljes elsötétülés és csak azokon a területeken hat ahonnan látszik. 


Emlékezzetek 1999-esre ahol kb.2,5 óráig tartott az elsötétülés és utana abban a sávban ahol látszott a Csendes óceántól Ázsián át Amerika keleti partjáig végigvonultak a katasztrófák: főleg földrengések de egyéb negatív dolgok is, egészen a 2001-es New York-i eseményekig!

A régiek néha a horary, azaz kérdőasztrológiai képletekben is figyelembe vették a kérdést megelőző nap-és holdfogyatkozást ha az fontos helyre esett a képletben. Az is fontos, hogy milyen elemű jegyben jön létre, stb.

Ezért szerencse, hogy a mostani  tőlünk csak részlegesen látszik, így nem hat úgy ránk. Az esmény Európa legnagyobb részén, Nyugat-Ázsiában és Afrika északkeleti tájain lesz megfigyelhető. 



Budapestről nézve 11 óra 18 perckor lép be a Hold a Nap elé. A legnagyobb fázisát, amikor a Hold a Nap egyharmadát takarja el, 12 óra 25 perckor éri el, majd 13 óra 33 perckor lép ki teljesen a napkorong elől égi kísérőnk.

Fővárosunkban a fogyatkozás 0,44 magnitúdós lesz, ami azt jelenti, hogy a napátmérő 44%-áig jut el a Hold árnyéka.
Az ilyen mértékű részleges napfogyatkozás már épp elegendő ahhoz, hogy valamelyest érzékeljük a fény és a színek fakulását. Ez a napfogyatkozás ugyanakkor a Föld egyik pontján sem lesz teljes.

A mostani ugye (mint mindig) újholddal esik egybe, amely pedig a Nap által “elégetett” lelkiségről szól, ilyenkor a Hold kombuszta lesz, azért nem látszik, azaz az ösztöneink megbízhatatlanabbak, bejöhetnek irracionális félelmek, pánik, tisztánlátás hiánya stb. 

Ám most ez a Nap “visszakapja a kölcsönt” a Hold is árnyékot vet rá, így tkp.a szellemünk, a tudatosságunk és a a tudattalanunk, a lelkünk, mundán értelemben a vezetők meg a nép, egy adok-kapok játékba, harcba kezd azon az életterületen vagy azzal kapcsolatban, ami a Skorpió jegyében áll (a Skorpióban van az újhold és a napfogyatkozás is, bár a legelején még). Valószínüleg a Skorpió jegyéhez tartozó országok jobban megérezhetik ezeket a hatásokat, pl. Tibet, Marokkó, Norvégia, stb.



Mindenkinek el lehet hát gondolkozni: szimbolikusan az ő életében ez vajon mit jelenthet, és hol jelentkezhet? haa gyakorlottabbak vagytok, nézzetek rá a Skorpió jegyében kezdődő házatokra/életterületekre, vajon mire figyelmeztethet ez a fogyatkozás ott?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése