Májusi energiák

A hónap eléggé Földes és Vízes energiákkal indul (4-4 bolygó található ilyen jegyekben) Tűz elemben pedig egy se. A Föld és Víz elemben a hideg minőség a közös, azaz sem az időjárás nem lesz túl meleg, sem az emberek még nem olyan kapcsolódóak, inkább még kicsit magukbafordulóak, gyakorlatiasak, ám érzelmesek. Aztán aztán a hónap folyamán szépen növekszik a Tűz elemű bolygók száma a jegyváltások következtében és a hónap végére azért csak a melegség (kiáradás) meg az aktivitás fog teret nyerni energetikailag.




Jegyváltások: 

Vénusz  a Kosba  lép (05.02.)

Jupiter a Kosba lép (05.14.)

Nap az Ikrekbe lép (05.21.)

Mars a  Kosba  lép (05.24.)

Merkúr visszalép a Bikába lép (05.23.)

Vénusz  a Bikába  lép (05.28.)



Bolygók a jegyekben a hónapban:


Nap a  Bikában majd az Ikrekben - peregrin  (az Oroszlán Ascendensűek most hirtelen energetikailag visszaesnek, ideje kicsit pihenniük)

Merkúr az Ikrekben  majd újra a Bikában -  uralomban (a hónap nagy részében az Ikrek és Szűz Ascendensűeknek  kezdjenek bele nagy dolgokba és majd a hónap végétől kevés energiája van, inkább csak tervezgessenek, pihenjenek)


Vénusz a a Kosban majd Bikában  -  exil lesz (a Bika és Mérleg Ascendensűek energiája visszaesik) de már a hónapvége felé a Bikában uralomban lesz (a Bika és Mérleg Ascendensűek energiája a toppon lesz, nem nagyon lehet nekik majd ellentmondani)

Mars a  Halakban majd a Kosban - éjjeli triplicitás majd uralom  (a Kos és Skorpió Ascendensűek energiája akik éjjel születtek,  egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket) majd a hónap  végétől a Kosban lesz (a Kos és Skorpió Ascendensűeknek áll a világ kb. 2 hónapig, használják ki! ) 

Jupiter a Halakban majd a Kosban - uralomban (a Nyilas és Halak Ascendensűeknek most májusig nyerő szériájuk van, használják ki!) majd a hónap közepétől a Kosban  éjjeli triplicitásban (a Nyilas és Halak Ascendensűek energiája, akik éjjel születtek, egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket) 

Szaturnusz a Vízöntőben  - uralomban  (a Bak és Vízöntő Ascendensűeknek most júniusig nyerő szériájuk van, használják ki!)

Uránusz a Bikában (Vízöntő Ascendensűek másodlagos ura a fix, makacs gyakorlatias földjegyben)

Neptunusz a Halakban (Halak Asc másodlagos ura, saját jegyében, álmodozós, illúziókban menekülő, művészi)

Plútó a Bakban (Skorpió Asc másodlagos ura a kardinális  föld jegyben akaratos, gyakorlatias)



Holdfázisok


Telihold a Skorpióban  (25°) május 16-án

Skorpió Teliholdkor fontos, hogy sértettségünktől megszabaduljunk. Mindenkinek vannak rejtett vagy mások által is ismert sérelmei. Nézzünk bele őszintén a tükörbe és eresszük el a sértettséget a lelki felszabadulásunkért.

Újhold az Ikrekben (9°) május 30-án

Az elengedés már elindult az elmúlt napokban, most indítsd el a töltekezést. Újhold napján érdemes böjtölni, ill. felkészülni a hosszabb lefolyású kúrákra, több hónapos gyógyító diétákra. 
Az Ikrek levegő minőségű nap, így érdemes mostanra ütemezni a könnyed hangulatú megbeszéléseket. Alkalmas még a nap írásra, tanulásra, kirándulásra is.



Fényszögek (érdemes a születési uralkodó bolygód fényszögeit nézni elsősorban!)

 
Oroszlán ascendensűek

Nap együttállásban a Merkúrral
Annyiban ez nem annyira jó hír, hogy ilyen időszakokban a Merkúr ún. "kombuszta" (=elégetett) lesz a Naptól. Azaz minden a Merkúr által jelzett dolog eltűnik, nem látszik, megsemmisül, "elég". Vigyázzunk a fontos iratokra, mert ilyenkor könnyebben elkeveredhetnek és hiába van ott a orrunk előtt, mégse látjuk meg, hibákat véthetünk adminisztrációs dolgokban, tanulásban, vizsgázásban, szellemi munkában főleg.


Nap szextilben a Marssal
Energikusabbak, öntudatosabbak, céltudatosabbak, határozottabbak lehetünk, ezért könnyebben elérhetjük céljainkat.

Nap szextilben a Jupiterrel
Harmonikus, szerencsés, kiegyensúlyozott, kellemes idõszak az, amikor a Nap a Jupiterrel jó kapcsolatba kerül. A hittel, világnézettel, filozófiával kapcsolatos kérdések elõtérbe kerülhetnek, többet foglalkozhatunk ilyen témákkal. Bölcsebbek, optimistábbak lehetünk.

Nap kvadrátban a Szaturnusszal
Kitartóbbak, célratörõbbek, megbízhatóbbak, lelkiismeretesebbek, kötelességtudóbbak lehetünk, de ugyanakkor hajlamosabbak lehetünk a pesszimizmusra, depresszióra, bezárkózásra, komorságra, ridegségre, merevségre.


Nap együttállásban az Uránuszal
Szabadságvágyunk felerõsödhet, lázadó, renitens, különc módon is viselkedhetünk. Feszültebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Nap szextilben a Neptunusszal
 Felerõsödhet az intuíciónk, jó megérzéseink lehetnek, érdemes rá hallgatni. Gazdag, színes fantáziáról tehetünk tanúbizonyságot. Ezoterikus, okkult érdeklõdésünk is jobban elõtérbe kerül.

Nap trigonban a Plútóval
Fokozódik az (élet)erőnk, energiánk, regenerálódó képességünk, a lelkierőnk, kitartásunk, önbizalmunk. Magánéletünkben mélyebb megértésekre tehetünk szert, a Nap-Plútó trigon hatására. Képesek vagyunk a dolgok végére járni és koncentrálási képességünk segít elérni, amit kitűztünk magunk elé. Lehetőségünk adódik meríteni a múltból és erőforrásainkat hasznosítani.



Ikrek és Szűz Ascendensűek

Merkúr szextil majd trigon Plútó
Gndolkodásmódunkban, gondolatainkban lehetnek gyökeres változások. Szellemi képességeink felerõsödnek. Gyors felfogóképességet, gyors reagálást jelez ez a fényszög. Fizikailag és szellemileg is aktívabbak lehetünk.


Bika és Mérleg Ascendensűek

Vénusz szextil Szaturnusz
Érzelmeink megszilárdulnak, stabilizálódnak. Kitartást, hűséget, összeszedett érzelmeket szimbolizál ez a fényszög.

Vénusz szextil majd kvadrát Plútó
Egy felfokozott érzelmi állapotot jelez ez a fényszög. Nagyon szenvedélyesek lehetünk ezekben a napokban, amikor ez a két bolygó kapcsolatba kerül egymással. Szexualitásunk is fokozódhat.
Érzékenyebbek, nyugtalanabbak, sértődékenyebbek lehetünk. Szélsőséges, túlzó, heves érzelmi reakcióink lehetnek. Akár pokoli érzelmeket is tapasztalhatunk.
 

(Kos és Skorpió Ascendensűek)

Mars együttállásban Jupiterrel
A Mars a vágyainkat szimbolizálja, a Jupiter meg a "nagy szerencse" bolygója. Most harmonikusan találkoznak egymással, könnyebben elérhetjük céljainkat, vágyainkat. Szerencsésen alakulnak dolgaink.

Mars szextil Uránusz
Ha csak a legjobb alkalmat keressük egy új dolog elkezdésére, most jött el az idő! Izgalmakra, új utakra, új barátokra vágyunk, érdemes hát megkeresni a lehetőségeket!
Intuíciónk felerősödhet, és ez pozitívan hathat a céljaink, vágyaink elérésében. Hirtelen, merész ötleteink támadhatnak, vállalkozó kedvünk felerősödhet. Megjelenhetnek életünkben hirtelen, váratlan új célok, amikért küzdeni akarunk, amiket el akarunk érni.

Mars együttállás Neptun
Akaratunk, céljaink, vágyaink megvalósulását zavaros, kaotikus, bizonytalan helyzetek akadályozhatják. Nem valószínű, hogy ebben az időszakban kristálytisztán tudjuk, hogy mit is akarunk valójában.


Mars szextil Plútó
Nagyobb energiát, erőt érezhetünk magunkban. Nagyobb teljesítményekre lehetünk képesek. Testi, lelki erőnk növekedhet. Fokozódik az akaraterőnk, kitartásunk, versenyszellemünk, győzni akarásunk.


(Nyilas és Halak Ascendensűek)

Jupiter szextil Plútó
Kedvező, új lehetőségek nyílhatnak meg előttünk. Itt a nagy lehetőség, változtathat eddigi életén, hiszen akár előléptetést vagy szakmai áthelyezést is hozhat ez az időszak magával. Amennyiben megkapja a vágyott szabadságot munkájában, ügyeljen arra, hogy ne éljen vissza felettesei bizalmával, igyekezzen helytállni. Most semmi sem állja útját, hogy megmutathassa, hogy még mi minden rejlik önben!



(Bak és Vízöntő Ascendensűek)


Nap kvadrátban a Szaturnusszal
Kitartóbbak, célratörõbbek, megbízhatóbbak, lelkiismeretesebbek, kötelességtudóbbak lehetünk, de ugyanakkor hajlamosabbak lehetünk a pesszimizmusra, depresszióra, bezárkózásra, komorságra, ridegségre, merevségre.

Vénusz szextil Szaturnusz
Érzelmeink megszilárdulnak, stabilizálódnak. Kitartást, hűséget, összeszedett érzelmeket szimbolizál ez a fényszög.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése