Holdfogyatkozás asztrológiai szempontból

Május 16-án hajnalban egy viszonylag hosszú és teljes holdfogyatkozásban lesz részünk, a félárnyékos fázis 3:32-kor kezdődik, 4:27-kor elkezdődik a részleges szakasz, a Földárnyék a Holdba harap. 5:29-kor elkezdődik a teljes Holdfogyatkozás, az egész Holdat elnyeli a földárnyék.

A fogyatkozás maximuma 6:11-kor lesz, a teljes fázisból pedig 6:53-kor lép ki a Hold, a Földárnyék elkezd levonulni róla. Bő egy óra múlva, 7:55-kor ér véget a részleges fogyatkozás, majd a félárnyékos fázis 8:50-kor hagyja el a Holdat.

Ptolemaiosz szerint annyi hónapig tart a Holdfogyatkozás hatása, ahány órán keresztül tartott maga a jelenség. Vagyis ez a fogyatkozás kb. 4 órás teljes időtartamával több mint egy negyed évre fog hatást gyakorolni. A hatások az esemény után napokkal, esetleg hetekkel kezdenek jelentkezni és kb. negyed év alatt bontakoznak ki teljesen.

A fogyatkozás - idegen nevén eclipse - elsötétedésként mutatkozik meg, tehát az az életterület, melyet érint egy kis időre "elsötétül", megfogyatkozik, visszaesik az intenzitása. Változást vetít előre a jelenség, kritikus fordulatokat, kihívásokat mutat. Arról, hogy ezek milyen jellegűek, jelzést kaphatunk a fogyatkozás előtti-utáni pár nap eseményei alapján. A fogyatkozás mindig csak arra a területre hat, ahonnan látszódik is!

Ez a mostani jelenség a Skorpió (Hold jegye) és a Bika (Nap jegye) jegyeket köti össze. Mondhatjuk, hogy azok, akiknek Skorpió Napja vagy Ascendense van, esetleg valamelyik bolygója az Skorpió 25°-hoz közel áll, fokozottabban részesülnek a Holdfogyatkozás hatásaiban.

Az az életterület válik érintetté, amelyikre a születési horoszkópban az eklipsz esik. Például, ha valakinek Bika az Ascendense és igy Skorpió a Descendense, akkor a fogyatkozás a párkapcsolati életterületét érinti, az komolyabb változásokra, esetleg új kapcsolatra vagy a régi kapcsolat teljes átalakulására számíthat...

Mundán (politikai) értelemben a Skorpió jegye az átalakulás, elengedés, az élet- és a halál, hatalom, kontroll -irányítás témáival analóg, az 1-7. ill. 2-8.háztengely amin nálunk a fogyatkozás bekövetkezik az pedig egyrészt magával az országgal ill. az ellenségeinkkel, másrészt a saját és mások pénzével (+veszteségek, halálesetekkel) kapcsolatos. Valószinüleg az elkövetkezendő negyedévben ezeken a területeken lehet számitani fontosabb változásokra, válságokra, vagy itt mutatkoznak meg a reformok szükségessége.

SKORPIÓ ECLIPSE


Hagyd, hogy egy szenvedélyes vagy nagyon érzelmes ügy teljes körbeérjen. Az a pont, amely megváltoztathatja életed menetét, már szárnyra kapott  Hagyd hogy a gondolataid beszéljenek, de gondoskodj arról, hogy a döntéseket az intuíciód, és ne az érzelmeid vezéreljék.  Kerüld az elhamarkodott és szélsőséges érzelmi válaszokat. Kerüld az intrikák, pletykák és drámai eseményeket, különben káosz alakulhat ki.  
 Nyilvánvalóvá válik az élet, a születés, a halál és az emberi utazásban rejlő átalakulás teljesen friss megértése, és ösztönös szinten megérted, mit kell tenni.  Engedd meg magadnak, hogy elszomorítson egy múló körülmény.  Lélegezz és engedd el azokat a dolgokat, amelyek már nem szolgálják magasabb célodat.  Szellemi lény vagy, aki megtapasztalja az anyagi világot.  Megtanulod, hogyan alkalmazkodj az uralkodó körülményekhez – ez a te sorsod, hogy ezt tedd.  Amikor megtanultad ezt a képességet, nyilvánvalóvá válik a regeneráció szükségessége.  Hidd el, hogy ki tudsz lovagolni minden viharban, amely elfújja akár az utat is.  
Rugalmasságod és azon képességed, hogy gyakorlatias legyél a vihar szemében, lehetővé teszi, hogy felülkerekedj az esélyekkel szemben, különösen, ha kerülöd a megtévesztést, a pusztító viselkedést és a negatív vagy kirobbanó érzelmeket.  Ez a kártya jelölhet valakit, aki rendkívül karizmatikus, legyen az te vagy valaki, akit ismersz, és ez a személy részt vesz a körülményeid hosszú távú változásában.  Ez a változás különösen intenzív, mágneses, kaotikus, drámai vagy zavaró lehet.  
 Nézz szembe a problémákkal anélkül, hogy drámához  hozzájárulnál.  Ha egy  kapcsolat kihívást jelent, próbálj együttérző lenni.  Nyugodtan közelíts mások dilemmáihoz, és módszeresen dolgozz egy új körülmény megteremtésén.  Lassan elmúlik a vihar, és nyilvánvaló lesz az új kezdet.  Kerüld el, hogy megijedj a változástól.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése