A hónap istennője: Szaraszvati

 

Fejezd ki magad alkotótevékenységekben!

Mivel még a tavaszban vagyunk, a változás és a teremtés energia erősen megnyilvánul, és nagyon jó istennőkkel dolgozni, akik megtestesítik ezt a fajta energiát.  Szaraszvati hindu istennő, aki a művészetek, a zene és a költők példaképe, gyakran fehérbe öltözve, a tudás és a fény lótuszján ülve ábrázolják. A kezében van egy vina nevű hangszer, amely a zenét és az áradó tudást szimbolizálja. 

 Az övé egy elragadóan légies, igazán kommunikatív energia, és inspiráló múzsaszerű befolyása van, és segít létrehozni valamit a semmiből. Szaraszvati egy fontos női erő a hindu mítoszban.  Egyik aspektusa Síva triumvirátusát segíti. Vishnu és Brahma a megújulás, az univerzum és minden létező létrehozásának és egyensúlyának megőrzésének munkájában. Folyékony természetét a neve is megragadja, amely a „vizek összegyűjtése" és a „beszéd” szavakból ered. 

 Szentélyei gyakran folyók közelében vannak, vagy víz van bennük.  A sara szónak az „az önvaló lényege” jelentése is van;  ez bármilyen típusú kreatív művész számára erős visszhangot váltana ki. A zene, a festészet, az írás és a szónoklás Szaraszvati felségterületéhez tartozik, így azoknak, akik ezekkel a művészetekkel foglalkoznak, jó lenne, ha tisztelettel fordulnának hozzá.


Határtalan létező vagy. Ha úgy is tűnik, mintha időbeli, pénzbeli vagy másfajta korlátokkal rendelkeznél, az csak azért van, mert elméd az anyagi világra koncentrál. Határtalanná teheted magad, ha fellebbented az anyagi világ fátylát nézőpontod elől. A zene a legfontosabb eszköz a nem anyagi eszmék és energiák kifejezéséhez. A legmagasabb rezgéssíkok kisugárzásával színezi környezetünket. Lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk gondolataink és egész létezésünk korlátai közül. Vedd körül magad zenével, és engedd, hogy ösztönözze kreatív gondolkodásodat és új ötletekre buzdítson. Engedd át magad a zene áramlásának, és kísérletezz kreatív ötleteid megvalósításával! Élvezd a határtalan létezést!


A művészetek indiai istennője segít minden kreatív önkifejezési tevékenységben, amilyen a zene, az írás, a tánc vagy az szónoklás. Brahma felesége, Szaraszvati többre tartja a bölcsességet és a kreatív önkifejezést minden anyagi tulajdonnál. Jelképei közé tartozik a fehér hattyú, a vina nevű hangszer és a bölcsesség könyve. Segít kreatív terveinkre összpontosítani gondolatainkat, és nem engedi, hogy elkalandozzunk vagy késlekedjünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése