Telihold a Skorpióban

 

Hold a Skorpióban (25°) - Nap a Bikában

"Lélegezd át magad a feszültségeken"

Skorpió Teliholdkor fontos, hogy sértettségünktől megszabaduljunk. Mindenkinek vannak rejtett vagy mások által is ismert sérelmei. Nézzünk bele őszintén a tükörbe és eresszük el a sértettséget a lelki felszabadulásunkért.

Ez a telihold még a kevésbé érzékenyekre is hat. A mélyen és intenzíven érző Hold álmaink/vágyaink világába visz el minket, felsejlenek régi érzések, emlékek, fájdalmak, megemésztetlen félmondatok.

A vizes jegyekkel megáldottak még érzékenyebbek, zárkózottabbak és sebezhetőbbek lehetnek. A Bika érdekeltségűek pedig talajvesztés érezhetnek, furcsa-idegen lelkiállapotba kerülhetnek a következő egy-két napban.


Meditálni most az tud, aki képes elengedni a korlátait (Bika-motívum) és mer befelé és lefelé menni önmagában (Skorpió-motivum).

Érdemes feljegyezni az érzéseinek és fél év múlva, a Bika teliholdnál újraolvasni a leírtakat...

Telihold napján az energiák kétszeres erővel áramolnak mindkét irányba, ez azt jelenti, h. minden tevékenységhez kétszer annyi energia szükséges, mint más napokon, ezért érezheted azt, hogy ilyenkor minden fárasztóbb. Ezért legjobb pihenőnapot tartani.

Cserébe viszont a töltő energiák is kétszeres erővel segitenek, mint a hónap többi napján. Egy ilyen napra tervezett wellness vagy bármilyen terápia képes legalább 10-12 napra elegendő energiával feltölteni. A meditációk is másként hatnak - ha egyébként nem gyakorolsz meditációt, javasolható, hogy legalább Telihold napján tedd meg!

 KÉT ÖSVÉNY

"Egy utazás  optimista kezdete, izgatottság"


Egy hosszú, vörös hajú lovas egy hosszú, kék, feltűnő cikkcakkmintás öltözékben ül nyugtalan lovan. Útra kelni készül. A ló lábai alatt két ösvény tűnik a távolba. Fekete dombok emelkednek a rózsaszín égbolt alatt, míg egy hatalmas sárga telihold világítja meg ló és lovasa körvonalait. 


AXALA - A SKORPIÓ FARKA 

Erről a holdházról hagyományosan úgy tartották, hogy kedvező időszak várostromra és arra, hogy elhajtsa a férfiakat otthonaik ból. Az arabok hite szerint, aki ez alatt holdház alatt született, szerencsés vadász, sikeresen valósítja meg a saját ötleteit, VIszont nehézségeket tapasztalhat kereskedelmi vállalkozása fenntartásában és az állandó otthon megteremtésével kapcsolatban.



 A Hold és a Jupiter uralja

A Skorpió végén és a Nyilas - a két leginkább kalandvágyó csillagjegy - elején elhelyezkedő Hold és Jupiter hosszú távú gondolkodásra és távoli uta zásra ösztönöz, akár szellemi, akár fizikai síkon. Ez a Hold ideges, érzelmileg feszült állapotot jelez egy mentális vagy valódi uta- zás elején. Fontos döntéseket kell meghoznod - két lehetőség közül el kell kötelezned magad az egyik mellett. Bár lát szólag mindkét lehetséges út egy irányba vezet, soha sem lehetsz biztos benne. Csak annyit tehetsz, hogy összeszeded a bátorságod, és elindulsz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése