November hónap energetikája

  

Nézzük milyen energiájú jegyek lesznek jellemzőek novemberre.

Ebben a hónapban a Mars hazatér az uralmi jegyébe a Skorpióba. Vagyis a  Mars maximálisan tud működni, néha akár túlzásba esően is.

A Szaturnusz továbbra uralomban van továbbra is a Vízöntő jegyében. vagyis a Vízöntős területeink a horoszkópunkban továbbra is jól működnek,


Ezenkívül még elvileg a Jupiternek van egy közepes méltósága a Vízöntőben. Vagyis nagyjából ugyanazok jellemzők rá, mint a Szaturnuszra.

A többi bolygó (a transzcendenseket nem számítva) pedig peregrin vagy száműzött, úgyhogy sok eredmény nem születik most az általuk jelzett területeken.


Nap a Skorpióban - peregrin

Merkúr a Mérlegben - peregrin

Vénusz a Nyilasban  - peregrin

Mars a Skorpióban - uralomban

Jupiter a Vizöntőben - vegyes triplicitás

Szaturnusz a Vizöntőben  - uralomban

Uránusz a Bikában (retrográd)

Neptunusz a Halakban (retrográd)

Plútó a Bakban 


Energetikailag , ahogy láthatjuk főleg a a Víz és Levegő elemű jegyek dominálnak.  Vagyis kitűnő időszak a tanulmányok folytatására, kommunikációra, társasági életre, alkalmas érzelmi fellángolásokra, spirituális gyakorlatokra. Ellenben gyakorlatias hozzáállásra vagy éppen különösebb fizikai aktivitásra nem annyira alkalmas időszak. 

A Levegő elem a szangvinikus temperamentum, izgő-mozgó, kommunikatív, aktív, nagyobb a társasági igénye. Mozgékonyságot jelez mindenben, alkalmazkodást. A Levegő könnyen megközelíthető, de arra törekszik, hogy szétszóródjon. Enyhe izgatottság, de csak felszínesen. Vagyis a társasági élet, a kommunikáció igénye megnövekedhet ebben a hónapban, A Víz elem kifejezetten érzelmes alkatot ad. A Víz jegyek flegmatikusak, érzelmesek, de az érzelmek nem mindig látszanak rajtuk, inkább belül élik meg a dolgokat a párkapcsolatban is.



Az ősminőségek

  * A hideg az összehúzódás, tartás, sűrűsödés, felhalmozódás, erőtlenség. A saját énje által felszívja a másikat.

*     A száraz pedig a merevség, strukturáltabb megnyilvánulás, keményedés, feszültség, feszítő jellegű, inkább befolyásoló. A saját énje akar uralkodni a másik fölött

*   A meleg a kiáradás, mozgékonyság, aktivitás, szétterjedés, oldódás. A meleg azon fáradozik, hogy a saját énjével aktívan áthatoljon a másikon.

*       A nedves az alkalmazkodás, folyékonyság, rugalmasság, fellazulás, elpuhulás, passzivitás, befolyásolhatóság jellemzi. A nedves ősminőség a másikkal passzív odaadással és összeolvadás által kapcsolódik.


A négy ősminőség így nyilvánul meg önmagában, de egymással keveredve különböző hatásokat hoz létre. Az elemeket és a bolygókat is ezek az ősminőségek építik fel. Ezen ősalkotók hozzák létre a régiek gondolkodása szerint a négy őselemet, a hideg és nedves a Víz elemet, meleg és a nedves pedig a Levegő elemet.

Vagyis az időjárásban is dominálni fognak a hűvösebb vagy melegebb de mindenképp csapadékosabb napok, 

Mint látjuk a Tűz abszolút hiányzik, így a melegnek végképp búcsút mondhatunk.   Amennyiben nagyon hiányát érezzük a Tűz elemnek az aktivitásnak, lelkesedésnek,  próbáljuk pótolni a környezetünkben tüzes színekkel (sárga, piros, narancs), kandallóba való begyújtással, illetve lámpák és illatgyertyák égetésével.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése