[Supernatural] SAM WINCHESTER HOROSZKÓPJA

 

Szül. : 1983. május 2. Lawrence, Kansas

Másik kedvenc karakterem a Supernatural sorozatból Sam Winchester. Igaz, sajnos a sorozat írói azt nem találták ki, hány órakor született, de egyébként pontos születési időt és helyt adtak neki,
Nézzük hát meg, mennyire illik egy fiktív karakterre a kitalált horoszkópja?



Nála a Föld és a Fix minőség  a hangsúlyos. Az értékelés és a kitartás/ belemerevedés a domináns. Nála kiegyensúlyozottabb a segíteni vágyás mint a filmbéli bátyjánál, és az önmagával foglalkozás ill. a látszani akarás és elvonultság is harmonikusabban ötvöződik.


Ugyanaz a családi karma szál nála is jellegzetes, neki is Nap/Mars együttállása van, mint Deannek, csak neki a Bikában. Itt is előkerül a fiú és férfi szerep közti konfliktus , de azzal megtetézve, hogy az érett/elkötelezett férfi szerepet jelölő Napot nála a Szaturnusz támadja oppozicióval. Egyfajta önbizalomhiány, ill.  a sors általi üldözöttség is belejátszik az életében, azaz nem tudja magát kiteljesíteni (Nap). L. a Gonosz ami megbélyegzi eleve a démonvérrel. És  párkapcsolatban nem nagyon tud kiteljesedni külső okok, behatások miatt (első barátnője Jessica meghal, és amikor Dean eltűnése után összejön egy dokinővel, annak a végén beállít az eltűntnek nyilvánított katonaférje), ill. csak élete második felében, később sikerül neki családot alapítani (Dean halála után).

Nála is a két sorsbolygó a Jupiter és a Szaturnusz retrográd ugyanúgy  ismétlődő jó és rossz sorshelyzetekbe fut bele mint Dean. Ráadásul a Jupitere együttáll az Uránusszal , amely hirtelen, váratlan események képében jelentkezik.

De talán az uralmi Jupiter a Nyilasban jobban viseli, optimistábban, jobban hisz az erkölcsben, vallásban (Sam sokáig naponta imádkozik): De sajnos a retrográd Jupiter azt hozza  hogy a jó szakaszok is egy idő után véget érnek az életében

A Vénusza az Ikrekben és a Merkúrja a Bikában uralmi cserében vannak. A Vénusz uralja a Nap/Mars együttállását, vagyis a nők , béke, harmónia, szépség, művészetek irányítják a férfias hozzáállását, míg Deannél ezt a Szaturnusz, a sors kegyetlensége és a veszteségek irányítják.

A Merkúr a Bikában  lassabb, alaposabb feldolgozást és ismeretszerzést tesz lehetővé a Vénusz az Ikrekben pedig a flörtölősebb, lazább hozzáállást ad. Nem véletlen a kedves, jóképű könyvmoly egyetemista képe a fejünkben Samről.

A Vénusz a Holddal együtt a női kép is. Míg ez Deannél nem válik el egymástól, addig Sam független nőként az okos,  szellemes, beszédes, laza csajokat kedveli, de partnerként már a Bak Hold  az ideál:  az ambiciózusabb, gyakorlatiasabb hölgyeket részesíti előnyben (l. Jessica, aki jogi egyetemere küldi, sütit süt neki, vagy  az állatorvos barátnő, akivel rögtön összeköltöznek és családi ebédet tartanak).

A Bak Holddal  édesanyját is távolságtartónak éli meg , ami nem csoda hisz alig ismerte (féléves korában meghalt) ez a hiány is ott van benne,  is jelzi az exil Hold. Illetve többször "elveszíti" a lelkét (Lucifer/Sam, SoullesSam). 

Az apját Bika Nap együttállás Marsnak, szembenállásban a Szaturnusszal ő is konoknak, keménynek éli meg, de mégis magához nagyon hasonlónak, aki viszont elnyomja őt. 

Ám a szülők  kapcsolatát  ő is harmonikusnak  éli meg mint Dean (Nap trigon Hold).

Sam a Merkúr /Mars  együttállás miatt kissé veszekedősebb, beszédben könnyen elragadtatja magát az exil Mars miatt pedig azért nem annyira férfias mint Dean.

Karmikusan a Nyilas Leszálló Holdcsomópontból az Ikrek Felszálló Holdcsomópontba kéne eljutnia, amely együttállva a Vénusszal a harmónia, béke, szerelem, a tanítás, tanulás analizise lenne.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése