Merkúr a Nyilasba lép

 A Nyilas Merkúr időszakában nyitottabbak, őszintébbek, lelkesebbek lehetünk, mint előtte a Skorpió Merkúr idején. Többet utazhatunk, közlekedhetünk, jöhetünk, mehetünk, intézhetjük dolgainkat, de könnyen eshetünk túlzásokba, és nem biztos, hogy elég kitartók vagyunk. Figyeljünk a kommunikációra, mivel a Nyilas Merkúr nem áll jól, exil, száműzött. Könnyen előfordulhat, hogy meggondolatlanul mondunk olyat, amit később megbánunk, és hajlamosak lehetünk a bőbeszédűségre is.


Merkúr a Nyilasban: Nyitott és lelkes, de a gyakorlati megközelítés helyett mindig az elméletek, a teóriák dominálnak gondolkodásmódjában. Érdeklődő, töprengő, filozofikus alkat, de széles tudását ritkán alkalmazza a gyakorlatban is. Mélyen meg van győződve saját elméletei helyességéről, nehezen fogad be más véleményeket. Kapcsolataiban könnyed, de hajlamos a felelőtlenségre. Gyerekként idealista, játékos, mozgékony.



Gyerekeknél

A Nyilas Merkúr itt rosszabb helyzetben van, mert a Nyilasban a Merkúr romlásban van alapjáraton (kivéve, ha 17-22°-on van, akkor eleinte ígéretesnek tűnik tanulás szempontjából a gyerek, de egy idő után lelankad az érdeklődése), ami nem azt jelenti, hogy hülye lenne, de nagyjából csak azzal fog foglalkozni ami érdekli, és azzal is a maga különleges, csapongó módján. Nem biztos, hogy az a tipikus diplomahalmozó emberke lesz, de ha valami megragadja a fantáziáját, abba filozófiai mélységekig bele tudja ásni magát. Viszont mesélni, sztorizgatni nagyon tud! Fogalmazásai tele lesznek szép, hosszú körmondatokkal. Kérjük hát meg, hogy kiszínezve ugyan, de mesélje el mit tanult a suliban és bár olyan fantasy történetet kapunk amitől szemünk-szánk eláll, viszont benne lesz valahol megbújva a tananyag is jó esetben. Tanítóját, tanárját is figyelmeztethetjük, ha a gyerek "mesélni kezd" azt ne hazudozásnak fogja föl, hanem csak a gazdag, szertelen fantáziájának.

Jupiteri hatás: filozófia, szellemiség, politika ami átszínezheti az érdeklődését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése