December hónap energetikája

Nézzük milyen energiájú jegyek lesznek jellemzőek decemberre.

Ebben a hónapban a Mars még az az uralmi jegyében a Skorpióban lesz. Vagyis a  Mars maximálisan tud működni, néha akár túlzásba esően is. Vagyis a Kos és Skorpió Ascendensűeknek, akiknek a Mars a születési uralkodójuk, most áll a világ, ill. a Kosban vagy Skorpióban kezdődő házaink (életterületeinken) most komoly sikereket érhetünk el.

A Szaturnusz továbbra is uralomban van továbbra is a Vízöntő jegyében. Vagyis a Bak és Vízöntő Ascendensűeknek sok energiájuk lehet, illetve ezen területeink a horoszkópunkban továbbra is jól működnek,

Ezenkívül még elvileg a Jupiternek van egy közepes méltósága a Vízöntőben. Tehát a Nyilas és Halak Ascendensűek is jól érzik magukat, és a Nyilas és Halak életterületeink is elég jól működhetnek.

A Napnak és a Vénusznak pedig van egy-egy "fél triplicitása", vagyis főleg azok élvezhetik a hatásukat akik nappali születésűek és Oroszlán vagy Bika vagy Mérleg az Ascendensük.

A többi bolygó (a transzcendenseket nem számítva) pedig peregrin, úgyhogy sok eredmény nem születik most az általuk jelzett területeken.

Nap a Nyilasban - nappali triplicitás

Merkúr a Nyilasban - exil

Vénusz a Nyilasban  - nappali triplicitás

Mars a Skorpióban - uralomban

Jupiter a Vizöntőben - vegyes triplicitás

Szaturnusz a Vizöntőben  - uralomban

Uránusz a Bikában (retrográd)

Neptunusz a Halakban 

Plútó a Bakban 


Energetikailag , ahogy láthatjuk meglepően kiegyensúlyozott képet mutat ez a hónap. A nap és a Merkúr Tűz jegyben, a Vénusz, Uránusz és a Plútó Föld jegyekben, a Mars és a Neptunusz Víz jegyekben, a Jupiter, Szaturnusz pedig levegő jegyekben foglalnak helyet.

Vagyis mind az aktivitás, mind a kapcsolatteremtés, a gyakorlatiasság és az érzelmek egyaránt helyet kapnak az életünkben az adventi időszakban.

A tűz jegyek lelkesek és lelkesítők, hevesen és azonnal reagálnak. A Tűz a kolerikus temperamentumú, igyekezetet, türelmetlenséget, merészséget, gondtalanságot, bizalmat, féktelenséget, hevességet, dühöt, szenvedélyességet, büszkeséget, parancsolni vágyást, vezetni akarást jelent. Kifelé áradó, életöröm van benne, energia, akarat, pozitív, aktív, játékos, nem egy szorongós alkat.  Ilyen életörömmel, energiával, akarattal teli, egós egy kicsit, pozitív, az aktivitás, a játék jellemzi és egyfajta kifelé áradás, nem szorong, ezek a fő jellemzői. Persze lehetne még sorolni, de most csak pár dolgot mondok. Ez a kolerikus típus, aki megy, kitalál dolgokat, lelkesedik és vezeti a többieket is, ez a Kos, Oroszlán, Nyilas. Kiáradóak, de strukturáltak, nem folynak szét.



A föld jegyek gyakorlatiasak, kitartók és szívósak. A Föld az melankolikusabb alkat, ott az anyagias érdekek, józanabb, megfontoltabb életvitel játszik szerepet, mértékletesség, anyagi biztonságra való törekvés, racionalitás. Nem igazán életvidám, ha csak föld van, és nincs tűz, akkor eléggé szorongós lesz az ember. Erőfeszítés, türelem, nyakasság, a nézetek merevsége, konzervatív szellemű. Megfontolás, értelem, vizsgálóképesség, kételkedő, tagadó jellegű a gondolkodása. Az elkülönülést szereti, a kombinálást, a mechanikus, egzakt dolgokat.Melyek a Föld jegyek? A Bika, a Szűz és a Bak. Ezekre inkább az anyagias érdekek, a józanabb, megfontoltabb életvitel jellemző, nem mértéktelenek, a biztonságra való törekvésük erős és erős bennük a racionalitás is.  Egy Föld hangsúlyos ember nagyon nehezen tudja magát elengedni. Ez a melankolikus karakter. Ismerjük ezt a szót, szomorúságot jelent, vagy egyfajta depresszióra való hajlamot. Pont a Tűz hiánya miatt, a meleg hiánya miatt, hideg és száraz (azaz befelé forduló és kicsit merev), ezért olyan kicsit kiszáradt, olyan magába zuhanós.



A levegő jegyek kíváncsiak, információt adnak és várnak el. A Levegő elem a szangvinikus temperamentum, izgő-mozgó, kommunikatív, aktív, nagyobb a társasági igénye. Mozgékonyságot jelez mindenben, alkalmazkodást. A Levegő könnyen megközelíthető, de arra törekszik, hogy szétszóródjon. Enyhe izgatottság, de csak felszínesen. A meleg és a nedves minőség, ami a Levegő jegyeket adja, ez az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő jegye. A Levegőhöz a szangvinikus temperamentum tartozik. Nagyobb a társasági igényük. Kifelé áradóak és képlékenyek, alkalmazkodóak.

A víz jegyek érzelmesek, intuitívak és adakozók. A Víz az flegmatikus, a testi kényelmet keresi, a csendet, nyugalmat, a békét. Itt az érzelmek dominálnak, érzelmi alapon szemlél mindent, ez is szubjektív, mint a Tűz. Érzelmi biztonságra törekszik, tele van érzésekkel, de ezt nem mindig lehet róla leolvasni.  A Víz elemű jegyek a Rák, a Skorpió és a Halak. Itt az érzelmek dominálnak. Érzelmi alapon szemlélnek mindent, nem objektívek, szubjektívek ugyanúgy, mint a Tűz jegyek is egyébként. Az érzelmi biztonság nagyon fontos nekik. Tele vannak ugyan érzésekkel, de ezt nem lehet róluk leolvasni, túl mélyen élik át, nem is fejezik ki sokszor azokat. Befelé fordulóak szintén, de képlékenyek, alkalmazkodóak.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése