URÁNUSZ RETROGRÁDBA FORDUL (JAN.18-IG)

  

A retrográd Uránusz a belső változások megteremtésének a legfontosabb ideje. A retrográd mozgás alatt lehetőségünk nyílik a bolygó által képviselt energia visszacsatolására, visszanyerésére, felülvizsgálatára és újra csatlakozására. Az Uránusz segítségével megkaphatjuk saját szabadságunkat és egyéniségünket. Az Uránusz ki akarja nyitni a ketrecünket, hogy saját szárnyainkkal, saját irányunkban és saját magunk megfelelésére repülhessünk. Abban akar segíteni bennünket, hogy önmagunk lehessünk teljes mértékben. Támogatja függetlenségünket, hitelességünket és leleményességünket. Ha az uránuszi energia elfojtódik, akkor képtelenek leszünk megtapasztalni a valódi individuális létezés borzongató gyönyörűségét.

A legtöbb asztrológus egyetért azzal, hogy a retrográd időszakokat a dolgok belső feldolgozására használjuk, és ezeket a változásokat hajtjuk végre amikor, a bolygó közvetlenül megfordul. Vegyük ezt egy alapigazságnak. Segítségünkre lehet az intuíció. Ha a belső megérzése azt mondja, hogy induljon el valamerre, dobja el a szabálykönyvet és cselekedjen, ebben segítségére, támogatására lesz az Uránusz. Különösen az Uránusz támogatja a szabályos vonalakon kívüli színezést. Ellenkező esetben is bekövetkezik a változás, de jobb, ha magunk megyünk elébe és tárt karokkal fogadjuk, ez az új szárnyak előfutára. Amikor az Uránusz hátráló mozgásban egy radix bolygót megérint, a legtöbb ember megőrül, de fontos tovább menni az új úton, mert így kiszabadul a penészből. Ha ez az őrület azt jelenti, hogy csapot-papot hátrahagyva elmegyünk, az jó, mert így felszabadíthatjuk az elmét is… és így sok lehetőségnek nyitva hagyjuk a kaput.



A változás bolygójaként ismert Uránusz retrográd mozgásban sokkoló és különös módon megrázza a világot. Az Uránusz áttöri a korlátokat, eltörli a jelenlegi szabályokat, új ötleteket, új normákat, új viselkedési szokásokat hoz nekünk, rengeteg kihívással szembesít bennünket, hogy kibővítsük a tudatunkat, hogy átlássunk a kondicionált mintázatokon és a hiedelmek korlátozásán.

Az egyetlen rossz érzés a retrográd Uránusz idején, hogy úgy érezzük, mintha az ujjunk az elektromos aljzatba ragadt volna, és úgy pusztítja az idegrendszerünk. A kulcs abban rejlik, hogy önszántunkból menjünk a változás elé, ha tudjuk mi az az életünkben ami, már egy merev mozdulatlan idejétmúlt dolog, akkor próbáljuk meg önként felbontani, és a változás hullámait meglovagolni, ha megőrizzük a nyugalmunkat, ami persze nagyon nehéz, akkor lehetőségünk van arra, hogy jelentős javulás álljon be energia háztartásunkba. Elérkezett a személyes reformok ideje, ami szükségszerűen együtt jár némi kockázatvállalással. Amikor ismét direktbe fordul a bolygó, lehetővé teszi sajátos energiáink szabad áramlását, belső és külső világunk megváltoztatása érdekében.



Számtalan furcsaságot hoz a retrográd Uránusz a csillagjegyek életébe

Kos

Kos jegyűként a bevételed, az értéktárgyaid, a javaid komoly átrendeződésen mennek keresztül a retrográd Uránusz hatására. Ha eddig túlságosan birtokló voltál, akkor a változásokat ébresztő jelnek is tekintheted. Igyekezz mindig nagyvonalúnak lenni, s vedd körbe magad emberekkel, még ha ez nem is tűnik mindenkor természetesnek a számodra.


Bika

Bika jegyűként a teljes életed egy csapásra megváltozik, beleértve a karrieredet, a szerelmi életedet, a terveidet a retrográd Uránusznak köszönhetően. A jegyedben járó bolygó a jövőképedet is teljesen átalakítja, ami csak első pillanatra tűnik rémisztőnek. Bízz benne, hogy ez a fordulat a javadat szolgálja, szóval ne hagyj ki egyetlen lehetőséget sem.


Ikrek

Ikrek jegyűként a karmád kerül a középpontba az Uránusz bolygó hátráló mozgása közben, s azonnali késztetést érzel, hogy átértékeld mind a lelki, mind a szellemi életedet. Miként és hogyan élsz most? Elegendő időt töltesz a lelki feltöltődéssel, vagy többet tudnál áldozni magadra? Fontos kérdések…



Rák

Rák jegyűként remélhetőleg maradt némi energiatartalékod, hiszen a társasági életed nem várt felpezsdülést hoz a retrográd Uránusznak köszönhetően. Ne félj a legfurcsább emberek közé menni, a legtutibb helyeket ugyanis ők ismerik. Most a nyitottságod mindennél fontosabb lesz.


Oroszlán

Oroszlán jegyűként az Uránusz bolygó hatására úgy érezheted, nem jutsz előrébb a karriered során, ami bizonyos szempontból nézve igaz is. Ehelyett teljesen más utat kell bejárnod. Minden egyes helyzetben gondolj magadra úttörőként. Te egyébként is teremted a divatot, és sosem követed…


Szűz

Szűz jegyűként készülj fel, hogy valami új történik az életedben, olyan szituációban találod magad, ami teljesen ismeretlen számodra. Ez lehet valamilyen új ismeretség, de bármilyen új tevékenység is. A lényeg, állj készen a változásra, és tudj meg minél többet a világról, az emberiségről.





Mérleg

Mérleg jegyűként önzetlen voltál az eddig párkapcsolataidban, ezért éppen itt az ideje, hogy a párod viszonozza a szívességeidet. Ha lehet, a retrográd Uránusz időszaka alatt fogd vissza a nagylelkűségedet, add meg a lehetőséget a körülötted lévőknek, hogy ők is ilyenek legyenek most veled. Megérdemled.


Skorpió

Skorpió jegyűként a párkapcsolatod új szakaszába érkezik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy rádöbbensz, amit eddig gondoltál a kapcsolatodról, azt most már mind „kidobhatod a kukába”. A hátráló Uránusz hatására ki kell lépned a komfortzónádból, amit a pároddal együtt, közösen tapasztalhatsz meg. Így már nem ijesztő, igaz?


Nyilas

Nyilas jegyűként mindig próbáltad különlegessé, érdekessé tenni az életedet, most itt az idő, hogy kicsit felturbózd a dolgokat. Készülj fel már most életed legnagyobb kalandjára. Ami eddig csak álom volt számodra, a retrográd Uránusznak köszönhetően hamarosan meg is valósul…


Bak

Bak jegyűként a szerelmi életed embert próbáló időszakon ment keresztül a közeli múltban, s most talán éppen azon morfondírozol, hogy olyasvalakivel próbáld meg újra, akire talán korábban nem is gondoltál. A retrográd Uránusz időszaka remek alkalom, hogy kockázatot vállalj, még akkor is, ha elsőre szokatlannak tűnik.


Vízöntő

Vízöntő jegyűként a családi életed meglehetősen feszült lehet az utóbbi időben. Itt az ideje, hogy ezen változtass. Korábban hozzászoktál, hogy mindig és csak neked lehet igazad, ám ha más módon közelítenél a kérdéshez, jobban értékelnék a véleményedet a többiek, s hatásosabban elérhetnél mindent, amit szeretnél.


Halak

Halak jegyűként helyezd új alapokra a kommunikációdat, ne maradj csendben, hallasd a hangodat. Hidd el, mindez csak számodra tűnik rémisztőnek, a környezeted teljesen természetesnek veszi, ha elmondod az igényeidet. A retrográd Uránusz arra biztat, hogy épp ideje felemelni a hangodat, s ezáltal a többiek is jobban megismerhetnek téged.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése