A hónap energetikája

 


Nézzük milyen energiájú jegyek lesznek jellemzőek szeptemberre.

Ebben a hónapban már csak a Vénusz lesz a saját uralmi jegyében de az is csak a hónap első harmadában. Aztán átlép a Skorpióba, ahol van egy közepes méltósága utána exil. Vagyis a szépészeti dolgok, a vásárlások, a pénzforgalom és a szerelem lehetősége csökkenő tendenciákat mutat. 

A Szaturnusz uralomban van továbbra is a Vízöntő jegyében. vagyis a Vizöntős területeink a horoszkópunkban továbbra is jól működnek, kivéve, hogy a Szaturnusz retrográd, vagyis az eredmények hullámzóak lehetnek, szakaszosak vagy késve érkezőek.

Ezenkívül még elvileg a Jupiternek van egy közepes méltósága a Vízöntőben, de ő is retrográd. Vagyis ugyanazok jellemzők rá, mint a Szaturnuszra.

A többi bolygó (a transzcendenseket nem számítva) pedig peregrin vagy száműzött, úgyhogy sok eredmény nem születik most az általuk jelzett területeken.

Nap a Szűzben 

Merkúr a Mérlegben

Vénusz a Mérlegben / Skorpióban 

Mars Szűzben / Mérlegben 

Jupiter a Vizöntőben

Szaturnusz a Vizöntőben 

Uránusz a Bikában

Neptunusz a Halakban

Plútó a Bakban

Energetikailag , ahogy láthatjuk főleg a Föld elemű és levegő elemű jegyek dominálnak. Kettejükben az objektivitás a közös a vonás. Vagyis kitűnő időszak a tanulmányok megkezdésére, a munkába való visszazökkenésre. Viszont kevésbé alkalmas érzelmi fellángolásokra vagy éppen különösebb fizikai aktivitásra. 

·       A hideg az összehúzódás, tartás, sűrűsödés, felhalmozódás, erőtlenség. A saját énje által felszívja a másikat.

·       A száraz pedig a merevség, strukturáltabb megnyilvánulás, keményedés, feszültség, feszítő jellegű, inkább befolyásoló. A saját énje akar uralkodni a másik fölött.

·       A meleg a kiáradás, mozgékonyság, aktivitás, szétterjedés, oldódás. A meleg azon fáradozik, hogy a saját énjével aktívan áthatoljon a másikon.

·       A nedves az alkalmazkodás, folyékonyság, rugalmasság, fellazulás, elpuhulás, passzivitás, befolyásolhatóság jellemzi. A nedves ősminőség a másikkal passzív odaadással és összeolvadás által kapcsolódik.

A négy ősminőség így nyilvánul meg önmagában, de egymással keveredve különböző hatásokat hoz létre. Az elemeket és a bolygókat is ezek az ősminőségek építik fel. Ezen ősalkotók hozzák létre a régiek gondolkodása szerint a négy őselemet, a hideg és a száraz a Föld elemet fogja adni,  a meleg és a nedves pedig a Levegő elemet.

Vagyis az időjárásban is beköszöntenek a hűvősebb, csapadékosabb napok, vegyitve néha a kellemesebb, szárazabb időszakokkal.


A Föld az melankolikusabb alkat, ott az anyagias érdekek, józanabb, megfontoltabb életvitel játszik szerepet, mértékletesség, anyagi biztonságra való törekvés, racionalitás. Nem igazán életvidám, ha csak föld van, és nincs tűz, akkor eléggé szorongós lesz az ember. Erőfeszítés, türelem, nyakasság, a nézetek merevsége, konzervatív szellemű. Megfontolás, értelem, vizsgálóképesség, kételkedő, tagadó jellegű a gondolkodása. Az elkülönülést szereti, a kombinálást, a mechanikus, egzakt dolgokat



A Levegő elem a szangvinikus temperamentum, izgő-mozgó, kommunikatív, aktív, nagyobb a társasági igénye. Mozgékonyságot jelez mindenben, alkalmazkodást. A Levegő könnyen megközelíthető, de arra törekszik, hogy szétszóródjon. Enyhe izgatottság, de csak felszínesen.



A hónap második felében kicsit megerősödik a Viz elem jelenléte, mivel a Vénusz is a Skorpióban lép (a Neptunusz eleve a Halakban jár). A hideg és a nedves ősminőség alkotja a  a Víz elemet, így az időjárás is csapadékosabbá válhat.

·       A hideg az összehúzódás, tartás, sűrűsödés, felhalmozódás, erőtlenség. A saját énje által felszívja a másikat.

·       A nedves az alkalmazkodás, folyékonyság, rugalmasság, fellazulás, elpuhulás, passzivitás, befolyásolhatóság jellemzi. A nedves ősminőség a másikkal passzív odaadással és összeolvadás által kapcsolódik.

A Víz az flegmatikus, a testi kényelmet keresi, a csendet, nyugalmat, a békét. Itt az érzelmek dominálnak, érzelmi alapon szemlél mindent, ez is szubjektív, mint a Tűz. Érzelmi biztonságra törekszik, tele van érzésekkel, de ezt nem mindig lehet róla leolvasni. Ez az a nagy becsapás, hogy azt hiszi az ember, hogy ha Víz jegyű, akkor érzékeny, érzelmes és az rá van írva, ami egyáltalán nem biztos, sőt a Víz jegyek szokták legjobban elfojtani, vagy legalábbis nem mutatni az érzelmeiket.




Mint látjuk a Tűz abszolút hiányzik, így a nyári melegeknek, a tüzes napoknak immár búcsút mondhatunk.   Amennyiben nagyon hiányát érezzük a Tűz elemnek az aktivitásnak, lelkesedésnek, amit megszoktunk nyáron, próbáljuk pótolni a környezetünkben tüzes színekkel (sárga, piros, narancs), kandallóba való begyújtással, illetve lámpák és illatgyertyák égetésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése