TELIHOLD A VÍZÖNTŐBEN

A Vízöntőben a Holdnak térre van szüksége. Azzal töltődik fel, ha tanul, kommunikál és megérti, hogyan működnek, és hogyan fejleszthetők azok a rendszerek, amelyekben élünk.


A Holdnak itt fontos, hogy megértsék, és intellektuális kihívások érjék. Ettől érzi magát biztonságban. Tárgyilagossággal, következetességgel teremti meg magának a biztonságot. Logikus magyarázatokat kell találnia a problémákra, logikusnak lenni azonban nem könnyű, ha valakit összezavarnak az érzelmei. Távolságra van szüksége, ha rendet akar tenni saját magában. Erre a helyre a túlzó makacsság is jellemző lehet, ami nehézségeket okoz az érzelmi élet hullámvölgyeinek kezelésében. Mások távolságtartónak tarthatnak, pedig senki sem vádolhat azzal, hogy nincsenek érzelmeid. Az érzelmek igenis ott vannak, bár valóban nem közvetlenül a felszín alatt. Az érzések nem tények, mégis közelebb vihetnek téged a saját igazságodhoz.

A Vízöntőben a Hold olyan megoldásokat keres, amelyek minden érintett számára elfogadhatóak. Gyakran inkább a saját szükségleteit teszi félre, hogy igazságos döntést hozhasson. Pedig semmi sem lehet elég igazságos, ha erővel elnyomod magadban az érzéseket. Az a feladatod, hogy megtanulj teret teremteni az érzelmeidnek, és ne csak az elmédet és az intellektusodat értékeld, hanem a testedet, a szívedet és a lelkedet is.

Egyik szülőd nagyon intelligens, érzelmileg visszafogott és rideg lehetett, vagy nem tudott lemondani arról, hogy a dolgok ne egy bizonyos módon alakuljanak.



   Megerősítések

• Nyitott vagyok arra a bölcsességre, amelyben akkor lesz részem, ha elfogadom az érzéseimet.

• Biztosítom magamnak a teret, amelyre szükségem van.


   Önreflexiós kérdések

• Hajlamos vagy félretolni másokat, ha elhatalmasodnak rajtad az érzelmeid?

• Azt érzed, hogy életcélodat részben már azzal megvalósítottad, hogy megmutatod a világnak intellektuális képességeidet?

• Elmondható valamelyik szülődről, hogy az intelligenciájáról vagy érzelmi visszafogottságáról volt híres? Te ebből mire következtettél? Mit tanítottak neked a bonyolult érzelmek feldolgozásáról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése