AUGUSZTUS

…s túl rövid a nyár bérlete
WILLIAM SHAKESPEARE


Az augusztus szerelmesei a lemondásban dőzsölnek. Amikor negyven fok van árnyékban, a befogadáson és az elmélkedésen kívül mindenhez túl nagy a forróság. Hadd töltse meg az évszak által szentesített, lassú örömökben gazdag nyaralás a teremtő energia autentikus tárházát. Az Egyszerű Bőség ösvényén ezt a hónapot valódi képességeink felfedezésének, elismerésének, méltányolásának, magunkévá tételének és megbecsülésének szenteljük, amelyek nemcsak a magunk, hanem a szeretteink életét is átalakítják.


Örömteli, egyszerű dolgok augusztusra


Fedezd fel újra gyermekkori kedvenc könyveidet. Menj el egy könyvtárba (minél régebbi, annál jobb), és nézz körül a gyerekkönyveknél (a gyerekeiddel együtt vagy akár nélkülük). Ülj bele a kis székekbe, és emlékezz vissza arra, amikor elégedetten kényelembe helyezted magad egy jó könyvvel. Mi volt az? A Kisasszonyok? A Fekete szépség? Anna a Zöld OrombólA két Lotti? Szeretted a tini detektívekről szóló történeteket?

Gloria Steinem szerint soha nem késő, hogy boldog gyerekkorunk legyen, és én hiszek neki. 

Gondolkodj el azon, hogy csatlakozol egy könyvklubhoz, vagy indíts egyet. Egy jó könyvet megbeszélni ugyanolyan nagyszerű élmény, mint elolvasni. Elemezzétek a cselekmény fordulatait és a karakterfejlődést finom ételek és italok mellett havi rendszerességgel, hasonló érdeklődésű emberek társaságában. Az interneten is megpróbálhatsz egy neked tetsző könyvklubot keresni.

Kutass fel a környékeden egy kiváló antikváriumot. Amíg azonban gyalog nekivágsz, addig is keresgélhetsz az interneten.

A művészeknek támogatniuk kell egymást szent tevékenységeikben. Nem tudom eléggé dicsérni Julia Cameron A művész útja című munkáját. Ez az első könyv, amelyet a szemináriumaim résztvevőinek ajánlok, és ezt pakoltam be a lányom bőröndjébe is, amikor Kaliforniába költözött, hogy elindítsa filmes karrierjét. Julia tizenkét hetes kurzusa, amelynek során felfedezheted és visszanyerheted kreatív énedet, egy tehetséges és nagylelkű tanító által átadott, bensőséges tananyag. Sok egyéb könyve hasonlóképpen lelkesítő és bátorító.

Érdekes szakterületekről, mesterségekről olvasva szórakozva fedezhetsz fel új, érdekes időtöltéseket. Olvass művészetekről, táncról, a színészmesterségről, az opera híreiről vagy különböző kézművesmesterségekről, hogy bepillantást nyerj ezekbe a párhuzamos valóságokba.

Lepd meg magad egy különleges, minden színt tartalmazó zsírkrétakészlettel vagy egy doboz színes ceruzával. Készíts feliratot: „Ha nem most, akkor mikor?”, és tedd ki valahová, ahol mindennap láthatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése