2017. május 7., vasárnap

Anyai ideál: a Hold

Anyák Napja alkalmából tegyünk egy kis körutazást a Hold jegybeli helyzetei közt: milyen anyáról álmodunk, milyen anyák szeretnénk lenni, ill.mi az ami zavar az anyaságban?

Hold a KOSBAN: Marsikus hatású. Harcos anya, anyatigris. Fiús, férfias, minden csínyben benne van, együtt járnak sportolni a gyerekkel, minden fizikai aktivitásban benne van. Néha agresszív is lehet, egy-két pofon elcsattanhat. A pátyolgatást, lelkizést ne nála keressük.


Hold a BIKÁBAN: Vénuszi hatás. Egzaltált méltóságú. Nagyon kedves, bújós,
de mindent saját magára vonatkoztat, csak neki lehet igaza, ő tudja mi a jó nekünk. Jó esetben süt-főz, családot nevel, de neki kell lennie a vezetőnek. Túl lelkes, vagy túl rémült is lehet mindentől. Mindenesetre jószándékú abszolút, csak néha nehéz kibírni. Hold az IKREKBEN: Merkúri hatás. Nem túl erélyes, de szellemes, okos, tájékozott. Mindenre tudja a választ, vagy ha nem, megkeresi. Nincs problémája az Internettel, a mobiltelefonnal, és egyéb műszaki eszközök használatával. Néha viszont kicsit magányos lehet, főleg ha nincs kivel beszélgetnie.

Hold a RÁKBAN: erős holdi hatás. Nagyon anyás, jót akar, gondoskodik, összetartja a családot, igazi családanya. Pátyolgatós, de kicsit sokat követelhet öntudatlanul, nem mindig veszi észre, ha a családtagok  nem tudják felvenni a tempóját. Hold az OROSZLÁNBAN: Nap-hatás. Csillogni szeretne szíve szerint. Büszke a családjára. Emiatt szereti, ha minden flottul megy, és senki sem hoz szégyent a többiekre. Emellett nem túl erőszakos szerencsére, inkább szeret büszkélkedni a csemetéivel - de ő maga is igyekszik példakép lenni (nem hanyagolja el magát, stb.)
Hold a SZŰZBEN: Merkúri hatású. Okos, érdeklődő anyuka,. Emellett házias, és nagyon-nagyon segítőkész. Egy Szűz Holdtól bármit kérsz, igyekszik megcsinálni neked. Néha egészségesen, néha már túlzásba víve kiszolgálja a családot. Emellett azonban maximalista és kritikus lehet - de erélyesen a tökéletességre nevel.Hold a MÉRLEGBEN:  Vénuszi hatás. Itt nem olyan erőteljes a Hold, mint a Bikában. Épp ezért egy sokkal simulékonyabb, alkalmazkodóbb anyukát kapunk, aki szeret kedveskedni, összebújni, beszélgetni  és programokra menni a gyerekekkel. Probléma vele az lehet, hogy rosszul tűri a konfliktusokat és halogatós. 

Hold a SKORPIÓBAN: Marsikus/Plútói hatás. Fall, esésben levő Hold.  Ez is
erőszakosabb anyukát ad. Vélt vagy valós sérelmekért körömszakadtáig tud küzdeni. Sértődékeny. Túlságosan alámehet a gyerekek kívánságainak. Sokszor nehezére esik anyaként gondolni magára vagy így viselkedni, sokszor meg épp ezért túlkompenzál. Rátelepedhet a gyerekre, mert túlságosan aggódik érte. Nincs meg az az egészséges önbizalma, amivel el tudná engedni a gyerek kezét. De a végletekig hűséges és ragaszkodó alkat.Hold a NYILASBAN: Jupiteri hatás. Kiáradó, jóindulatú, laza anyuka. Inkább a pajtása a gyerekeinek, mint szigorú ellenőre. Szeret aktivan velük lenni, élményeket gyűjteni velük de lustálkodni is. Mindent meg lehet vele beszélni, mert  tud bölcs is lenni, de elfogadó és optimista szemléletű is. 

Hold a BAKBAN: Szaturnuszi hatású. Exil helyzetű. Próbál erélyes lenni a Szaturnusz hatása miatt, de mivel itt romlásban van a Hold, ez gyakran nem jön össze neki, inkább ő megy a gyerekek kívánságai elé. Nagyon felelősségteljesen, megbízhatóan próbál viselkedni, de  nehezen tudja elengedni magát, állandóan aggódik. Emiatt sokat számít neki a gyerekek teljesítménye is. Hold a VÍZÖNTŐBEN: Szaturnuszi/Uránuszi hatás. Meglepően makacs, vonalas és szigorú tud lenni a Szaturnusz miatt. Viszont az Uránusz miatt nem igazán  az a lelki közelséget igénylő típus. Korán önállóságra szoktatja a gyermekeit. Bár felelősségteljesen gondoskodik róluk, de akkor érzi őket jónak, ha nem zargatják mindenféle apró-cseprő dologgal és hagyják, hogy a saját életével legyen elfoglalva. Nem az a típus, aki megköveteli a naponkénti vagy hetenkénti telefonhívásokat miután már elköltözött a gyerek.Hold a HALAKBAN: Jupiteri/Neptunuszi hatás. Kedves, jóindulatú, érzékeny és kissé hiszékeny édesanya. Nem az a számonkérő típus. Ő az aki átölel, ha bajunk van, akinek a vállán kisírhatjuk magunkat, de nem biztos, hogy el tud látni gyakorlati tanácsokkal.


Persze ezek csak azt mutatják meg sarkítva (!), miként éljük meg érzésre anyánkat és az anyaságot. Az, hogy igazából milyen a visoznyunk a saját édesanyánkkal, hogy jövünk ki, azt a 10.házunk és az ő Ascendensének a viszonya árulja el számunkra. Fordítva pedig a mi 5.házunk és a gyermekünk Ascendensének összehasonlítása mutatja meg, milyen igazából a gyermekünk az elvárásainkhoz képest.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése