Asztrológiai időjárásjelentés - Születési uralkodónk a tranzitokban 1.

Tanitványaimnak mindig mondom, figyeljenek a születési uralkodójukra, mit csinál, hova megy éppen az égen tranzitban. Ugyanis sok hatásra választ kaphatunk ezáltal, ami ér minket. 

Most csak a hagyományos bolygókat veszem jegyuraknak, két okból:
1. Azoknak vannak méltóságaik, amikből meg tudjuk állapitani, hogy érzik magukat. 
2. Lehet venni a Plútót mondjuk a Skorpió urának, de baromi lassan mozog, ezért nem fogja naprakészen megmutatni a változásokat. 
Plusz, milyen bolygó hathat egy Plútóra? Majd egy Hold meglágyítja, egy Merkúr rendbeszedi? Ugyan már! Max. fordítva!


Szóval mit és hogyan érdemes figyelni a tranzitok közül? Elöször is határozzuk meg az Ascendensünk jegyét. Aztán keressük meg annak uralkodó bolygóját. PL. ha Bika Ascendensű vagyok, akkor Vénusz lesz a születési uralkodónk. Ez a bolygó jellemez alapjaiban minket.

Utána keressük meg, éppen hol, milyen jegyben tartózkodik az égen a születési uralkodó bolygónk. Pl. a Vénusz most a Kosban jár. Ezt akár úgy is értelmezhetjük, hogy a vénuszi emberek most egy kis marsikus, azaz erőszakosabb színezetet kapnak.

Aztán megnézzük, hogy áll a születési uralkodó bolygónk abban a jegyben ahol éppen jár,. Pl.a Vénusz a Kosban most exilben van. Azaz száműzetésben. Tehát romlásban, nincs a helyén, nem jól érzi magát, ki van szolgáltatva. Ezen időszakban a Bika és Mérleg Ascendensűek is hasonlóan érezhetik magukat: nincs életerejük, fáradtak, és mindenki őket cseszegeti.
Végezetül nyomonkövethetjük, hogy éppen melyik bolygó és milyen fényszögkapcsolatba kerül vele. Pl. a Vénusz szextilben volt a Marssal? Egy kis romantika került elő. Vagy oppozicióban a Jupiterrel? Túlérzékenység, sértődés lehet belőle.



Gondolom, hogy ez így egyben soknak tűnhet, de csak egy bolygót a sajátunkat kell követnünk, és első lépésként elég ha azt nézzük, milyen jegyben jár és ott hogy érzi magát. Amikor ez már megy, akkor kezdhetjük figyelgetni a fényszögeket (amihez itt az oldalon mindig kaptok segítséget)!

Vegyük sorra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése