A Gyűrűk Ura szereplői asztrológiai szempontból 2

Mit tett hozzá a karakterhez az azt játszó színész?

Frodó (Elijah Wood)



Elijah fiatalon (18 évesen) került a forgatásra, és itt ért felnőtté. Ez jól látszik az általa játszott karakteren, ahogy eljut az ugribugri bolondozó fiútól (l. jelenet a Zöld Sárkányban), a Végzet Hegyét megjárt, lélekben elkínzott lényig.
Elijah kiválóan tudta érzékeltetni karakterét a fentiek értelmében, mivel ő maga is VÍZÖNTŐ Napú. A tágranyílt szemű csodálkozóan naiv idealista is ő, meg a kirekesztődő különc is a végén.


"Ameddig csak elképzeli az ember egész más...Végiggondolod és rávágod, hogy meg tudod csinálni. Egy 15 hónapos forgatás, 3 film, hajnali 5 óra, mindennap ugyanazok az arcok... Igen, ez nagy kaland! Megtudom csinálni! De valóság és a képzelet nem teljesen fedi egymást." (Elijah Wood)

De a Vízöntő nemcsak a kalandvágyat erősíti fel, hanem a barátság, bajtársiasság szükségességét is hangsúlyozza:

"A szövetség valósággá vált. Életünk talán legjobb barátságai köttettek. Hullámhegyeket - és völgyeket jártunk meg együtt egy emberként." (Elijah Wood)

Skorpió Holdja abban van segítségére, hogy át tudja élni és hitelesen visszaadni a poklokat megjárt ember érzéseit.


"Sokkal inkább bámulatos volt mint nehéz. Pedig tulajdonképpen ez volt az egyik legnehezebb időszak bármelyikünk életében. Soha életemben nem éreztem ilyen fáradtnak magam, és a dolgok amiket elvártak tőlünk állandóan - fizikailag, lelkileg érzelmileg - tényleg szélsőségesek voltak. De a nap végére nem számított, mert olyan izgatottak voltunk amiatt, aminek a részesei voltunk." (Elijah Wood)

Bak Vénusza az emberi kapcsolatokban való kitartást és hűséget hitelesíti. Mérleg Szaturnusz-Jupiter együttállása az erkölcsi érzés és a sorsszerűség hangsúlyozását. Vízöntő Marsa a szívós kitartást, a makacsságot erősíti fel.

"Nagyon, szokatlanul koncentrált volt, profi és érett. Elvégre gyerekkora óta filmezett."(Viggo Mortensen)

Végül kapott egy nagy ajándékot is a film készítőitől elismerésként:

"...Új-Zélandra mentem vissza tavaly...meglátogattam Petert[Peter Jackson] és Frant [Fran Wlash] a vágószobában, ahol a végső simításokat végezték a filmen, és ők megleptek egy ajándékkal. Egy doboz volt benne, ez a gyönyörű fadoboz. Felnyitottam és egy erszény volt benne az Egy Gyűrűvel a láncán. Szóval igen. Enyém az Egy Gyűrű, ami csodálatos." (Elijah Wood)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése