NE ESS PÁNIKBA! - Május 25. Nemzetközi Törölközőnap


A törülközőnap (angolul: Towel Day) tisztelgés minden év május 25-én Douglas Adams (1952–2001) angol sci-fi író emléke előtt. Ezen a napon a rajongók és tisztelők mindenhova a törülközőjükkel mennek, amiről a "Galaxis útikalauz stopposoknak" (Hitchhiker's Guide to the Galaxy) „ötrészes trilógiájában” ír.
Ennek örömére pillantsunk bele az immár több mint egy évtizede éve elhunyt író képletébe.
Megmutatom, milyen gyorsan lehet helytálló következtetésekre jutni, ha megfelelő rendszerezettségű az asztrológiai tudásunk.


Adams Halak jegyű, Rák Ascendensű. Holdja, mint szül.uralkodója a Szűzben. Itt peregrin. Tehát rögtön látjuk egy szerény, nem beképzelt emberről van szó, akit elég nehéz volt a hírnév útjára terelni (sokat panaszkodtak rá a szerkesztői, hogy mennyire nehéz volt rávenni az írásra!). 




Az Uránusz az Ascendensen nem feltétlenül extravagáns megjelenést ad (Lady Gagának pl.nincs Uránusz az Ascendensén!). Inkább egyedi megnyilvánulásokat és makacsságot, önfejűséget. (Ki az, aki 5 részes trilógiájáról híresült még el?!).
Viszont, ha a siker összetevőit keressük, a 10.házának az egyik ura a Mars, ami a Skorpióban uralmi helyzetben van az 5.házban. Vagyis hivatása az alkotóművészet, jelen esetben az írás, és nagyon sikeres is benne. (Ebből élt, írt rádiójáték-sorozatot a könyvéből, sőt számítógépes játékot is!) Ebből is látszik, kevés lenne, ha csak a házban álló bolygókat értékelnénk nagyra, hisz egy peregrin Merkúrtól és Naptól bizony nem lenne világszerte ismert és szállóigeként idézett szerző ("a válasz a kérdésre: 42"!).


A 10.h-ban a Merkúr is a Kosban - valószínüleg ez terelte inkább az írás felé -, a Kos Merkúr szókimondó, a 11.h-as Kos Jupiter vagány, vicces a barátai körében, innen eredhet nem mindennapian humoros, szarkasztikus stílusa.
Szeretik-e az emberek az írásait? A közönség, az olvasók az ő 7.h.-a, amelynek ura a Szaturnusz, az 5.házában van és a Mérlegben egzaltált méltóságban. Igen, imádják, hype-olják, pedig keveset írt (összesen kb. 7-8 könyvet), de amint látható, meg a halála után is hatalmas maradt a rajongótábora, olyannyira, hogy emléknapja is van (sőt már halála után készült film a könyvéből Martin Freeman /Hobbit/ főszereplésével).




Persze még sokat lehetne elemezni, de a könyvemben mindezeket megtalálod...

Könyveim



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése