Kérdezd a csillagokat - 10.h.a kérdőasztrológiában 5.rész


A 10-es háznál van még egy spéci jelentéskör- már akit ez érdekel- méghozzá a befektetéseknek a hozadéka, azaz az árfolyamok és az árfolyamnyereség. Tehát ugye az árfolyamnyereség a befektetéseknél játszik szerepet, az árfolyam maga pedig például átváltásoknál. Tehát a „mikor váltsam át az eurómat?”, vagy „mikor vegyek dollárt vagy fontot vagy euró?” kérdéseknél érdemes a 10-es házat megnézni, hogy ne a legmagasabb árfolyamon vegyük és aztán legolcsóbban adjuk el, hanem inkább fordítva.



De most nézzük részletesebben az árfolyamnyereséget. Ugye ennél a kérdéskörnél a részvény lesz a 2-es ház- tehát a tőzsdézésnél, a bróker a 7-es ház, ami mindenképpen legyen egy jól álló, hozzáértő bolygó és a 10-es ház az maga az emelkedés, tehát az árfolyamnak az emelkedése. Megnézzük, hogy mi történik az adott részvénnyel. Ha nem történik semmi a bolygóval, nincs jegyátlépés, nem kombuszta, semmi, csak simán megy, semmi nem történik vele, akkor bizony sajnos lefelé megy, tehát ez már nem jó. Ha valami extrát látunk, tehát nem áll jól, sújtásba megy bele, leszálló Holdcsomóponttal áll együtt, vagy kombuszta, vagy Szerencsepont, kvadrát, oppozíció, vagy Szaturnusz- Mars együttállás van, akkor ugye zuhanás várható az árfolyamában, a nyereségben, ezek mind a lefelé menés jelentik. 

Ahhoz, hogy jól álljon, tehát felfelé emelkedjen a nyereség, ahhoz az kell, hogy Szerencsepont, trigon, szextil vagy együttállása legyen a 10-es ház jelölőjének, jól álló, jótevő fényszögében legyen, jegyátlépés után esetleg jobb legyen- ez az utolsó 3-5 fokra vonatkozik  és fontos a dinamikája is a 10-es ház csúcsának és az urának. Ha kardinális, akkor kilengés várható, tehát nagyon felmegy vagy nagyon le, ha változó, akkor hullámzik, tartja az irányt, felfelé megy vagy lefelé csak kisebb változásokkal, ha fix, akkor pedig picit mozdul, ugye ez nem túl jó, tehát tőzsdézésnél az nem jó, ha úgy marad, ez max. a hosszú távú befektetéseknél lehet jó. Ez egyébként emiatt van, hogy a "shortolás" jobban bejön az ilyen számítgatásoknál, mert ugye a "longolásnál" ott mindenképpen felfelé megy összességében, nyereséget tud elkönyvelni az ember, ha nem veszi ki-be a részvényeket.


Ha fix jegyű, akkor hosszú távú befektetésre jó- mint mondtam, változónál pár hónapra érdemes, kardinálisnál akár pár órásra. Tehát a hosszú távú céloknál inkább a 2-es házat nézzük, ami ugye a részvénypapírokat jelenti, hogy hosszútávon lesz-e baja a cégnek, a papíroknak, meginog-e vagy nem. Tehát ha ott jól áll a 2-es ház ura, az azt jelenti, hogy hosszútávon is egy jó befektetés. Ha viszont azt látjuk, hogy például egzaltált, akkor valami dologgal  felturbózták  az árat, az egy tuningolt ár, úgy hívják, hogy kitörés és az bizony lassan esni fog, tehát az nem túl jó dolog.

Milyen méltóságokkal érdemes foglalkozni? Csak az uralmi méltóságokkal, illetve kellenek azok a plusz jó dolgok, amiket elmondtam az elején és hát az ilyen terminusnál változik még, egy picit változik a nyereség, az arculatnál már csak elveszítheti, tehát az már nem túl jó. És a 2-es házhoz való tudnivalók, tehát az adás-vételről, azok ide is érvényesek, tehát ez az „érdemes-e megvenni?", "milyen az ára?", "megfelel-e?”, stb. kérdések, ezeket ide is lehet alkalmazni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése