{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Függő vagyok

Mi ez? A {Vigyázz! Kész! Posztolj!} egy kéthetente jelentkező blogger kihívás, ahol a résztvevők előre meghatározott, egészen a cikkek megjelenéséig titkos témákról írnak blogjukban. Ha csatlakoznál vagy érdekel a kihívás részletes szabályzata, keresd fel a VKP kihívás összefogó bejegyzését.


A mostani témát Hannah adta meg: Sziasztok, XY vagyok ... függő


Hannah blogja: Szelencetitkok néven fut, érdemes hozzá is benézni! :)




Mit mond a függőségekről az asztrológia?

A függőségek, szenvedélybetegségek az asztrológiában, főleg a kérdőasztrológiában a 12.h.-hoz tartoznak. Mivel az a sötét Vénusz háza. A "világos" Vénuszhoz az 5.h. tartozik, amely az életörömök háza, így érthető, hogy a 12-es, sötét házban a vénuszi életörömök eltorzult formáját kapjuk.



Az, hogy milyen természetű a függőség vagy honnan ered, abból lehet megtudni, ha megnézzük, hogy adott képletben a 12.h. ura, mely más házaknak az ura még?

Van egy speciális eset: amennyiben a 12-es és az 1-es ház (Ascendens ) ugyanabban a jegyben kezdődik, akkor egyértelműen önsorsrontásról van szó. Akár függősség, akár más által az illető szülött a saját sorsát nehezíti meg.
A függőség főleg akkor nyilvánvaló, ha a ház(ak) ura romlásban van, kártevő bolygó, netán még támadja is a szülöttet.

Nézzük a többi házat:
ha a 12-es és a 2-es ház ura megegyezik, akkor evési problémák, táplálkozási zavarok, ételfüggőség, ill. más tekintetben pénzfüggőség merülhet föl vagy boltkórosság és tárgyfüggés
3.h-nál: tipikus a modern Internet-függőség 
4.h-nál: apafüggőség
5.h-nál: ivás, drog, cigi, szerencsejáték, szex- vagy sportfüggőség akár
6.h-nál: munkaholizmus vagy hipochondria
7.h-nál: társfüggőség ill. megszállottság a titkos kapcsolatok iránt
8.h-nál: halálvágy ill. anyagi értelemben tőzsdefüggőség
9.h-nál: vallási fanatizmus, spirituális függőség, mestertől való függőség
10.h-nál megint a munkaholizmus ill. anyafüggőség
11.h-nál :csoportfüggőség
állhat fenn.



Nézzünk erre most egy konkrét példát!


Ez András, egy negyvenes, alkoholista segédmunkás képlete.

"A Skorpió Ascendens miatt saját maga a Mars. Mi a probléma? Ez egy nagyon érdekes képlet ilyen szempontból, jellemző, hogy ha az 1. ház és a 12. ház ugyanabban a jegyben kezdődik, az bizony erős hajlamot jelent az önsorsrontásra. Mint tudjuk a 12. ház a szenvedélybetegségek, az önsorsrontás háza is. 

És ráadásul ez a Mars még mivel kapcsolódik? Az 5. házzal is, mert az 5. ház a Kosban kezdődik, amelynek szintén a Mars az ura. Ezért is jók a hagyományos bolygók, mert több területet összekapcsolnak és rögtön látjuk köztük az összefüggéseket. Ez azt jelenti, hogy ami szórakozásnak indult, 5. ház, buli meg szórakozás, meg inkább szórakozok, mint tanulok, meg iszogatunk, bulizunk, az bizony utána önsorsrontásba, szenvedélybetegségbe, alkoholizmusba fajult, amely viszont már teljesen tönkretette az esélyeit az életében. 

Akadályozta például a továbbtanulásban, okosodásban, mert úgy döntött, vagy éppen nem döntött, úgy alakítja a dolgokat, hogy nem hajlandó dolgozni a tanulásért. Bár a Marsnak a Szűzben van egy triplicitása, nem áll rosszul ez a Mars, de ő nem hajlandó dolgozni a továbbtanulásért, bár fontos neki, mivel a Merkúr uralma alatt van. Ezek a dolgok, az információ gyűjtése, tanulása, olvasása az még most is fontos neki, de mivel egy determinált jegyű, ezért sokat ő nem tehet, ez valamiképpen egy kicsit sorsszerű számára.

De a lényeg az, hogy itt saját magának – visszatérve a Mars és a Merkúr problémájára – állít korlátokat, pedig egy nagyon okos a srác. Ilyenkor tudjuk, hogy marad az okosság, a Merkúrnak a minőségét, a méltóságát nem veszi el a kártevő, csak éppen nem lesz ereje, hogy megvalósítsa, pedig ez egy sarokházas Merkúr, mint láthatjuk, 100%-on tudna működni, de ez a Mars teljesen tönkreteszi, abszolút nem tud ebből semmit megvalósítani. Okos, tehetséges ember létére van egy nyolc általánosa.Ez az abszolút önsorsrontás. hogy fontos lenne neki a hivatás, a szellemi munka, a tanulás, de saját maga teszi tönkre ezzel a Mars együttállással.

Ha már idáig eljutottunk, már látjuk az ember életét. Látod magad előtt, nem részletekbe menően, de már látsz egy sémát az életében, hogy van egy ember, aki többre-jobbra hivatott és saját magát tönkreteszi, a saját esélyeit, itt például az alkoholizmusával."

/Csillagok útján: Intenzív bevezetés az asztrológiába , Publio, 2015/

Ezt a  könyvem itt veheted meg. 

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Köszönöm, hogy megírtad a bejegyzést! Nem is gondoltam volna, hogy az asztrológiának is köze lehet a függőségekhez, ezért érdeklődve olvastam a {VKP!}-s bejegyzésedet.

    VálaszTörlés
  2. Az asztrológiának mindenhez köze van. Lefedi a világot, mintegy "magyarázó nyelvként", szimbólumrendszerként. Ez a lényege! :)

    VálaszTörlés