A NŐK A VÉNUSZRÓL JÖTTEK, A FÉRFIAK A MARSRÓL....6.

Nyilas Vénusz


A kapcsolatokban általában nagyon idealisztikus. Sok esetben nehéz őt meghódítani mivel a Nyilas nagyon ingatag jegy. Sok esetben nem tud mit kezdeni a valósággal, utál a jelenben élni, mindig a jövőbe tekint (sose a múltba!) és nem szeret szembenézni az élet valóságával.

Nagyon idealisztikus azzal kapcsolatban, milyen kapcsolatot akar, és erről gyakran beszél is - mármint az ideáiról. Számára nagyon nehéz megmaradni egyetlen kapcsolatnál és a nehézségekkel is ugyanúgy foglalkozni mint a jó dolgokkal. Légvárépítő. Hajlamos arra, hogy meneküljön a közvetlen jelentől..




Ha már összejött valakivel hajlamos azt bőkezűen elárasztani a szeretetével. Játszani is.szeret vele. A humorérzéke kissé harsány, és általában durván őszinte. A tapintat vékony mázával se vonja be, amit mond. Ezért attól akiknél a Vénusz a Nyilasban van, azoktól nem várható hízelgés vagy dícséret. Azt mondja amit érez. Elmondja nekünk a hibáinkat, a gyengeségeinket és mindent, de "ilyen vagy és mégis szeretlek" - teszi aztán hozzá. Ők igazán nyersek, ennek ellenére nyitottak.



Nőként: szabadságszerető, vagány, fiús, független, valószinüleg több pasija van, heves, gyors, nyitott minden újdonságra. Nagyon nyers is tud lenni, nő létére is.

Férfiként: szereti a nagyszájú, szókimondó, önálló vagány nőket, akik lehetnek fiúsak is, szeressenek kirándulni, filozófálni és minden őrült dologban résztvenni. Lehetnek egzotikusak, külföldiek is. Olyanvalakit akarnak, aki Nyilas-szerű, aki megbízható, nagyon derék, becsületes, számítani lehet a szolgálatkészségére és a jóakaratára. Haver, akivel "lovacskázni" lehet, vagy aki filozófus, idalista. Legyen nagyon őszinte és közvetlen.
Meghódítani is így lehet: őszinteséggel, szókimondással, nagy nevetésekkel, vidámsággal, jó bulikkal, kirándulásokkal, nagy eszmecserékkel az élet értelméről.





Bak Vénusz



Ha valakinek a Vénusza a Bakban van, az nagyon tudatosan ügyel a jó hírére és az anyagi biztonságára, a szerelmet nagyon komolyan veszi, a kapcsolatokat nagyon komolyan veszi. Általában nincs valami sok humora és ami van, az is száraz és bántó. Általában nagyon komoly ember. A kapcsolatokban hajlamos a nagy óvatosságra és nagyon el kell ragadtatnia magát ahhoz, hogy szabad folyást engedjen az érzelmeinek. Van egy külső kérge, amelyen keresztül kell törni, a Szaturnusz-fal, amit át kell törni, mielőtt megismerhetjük az igazi érzelmeit vagy az igazi szenvedélyeit. Sok benne az önfegyelem és a zárkózottság. Nem akarja, hogy zavarba hozható vagy megalázható legyen. Igazából az érzelmei nagyon nehezen fejezhetők ki. Általában úgy érzi, az érzelmei kifejezésének egyetlen lehetséges módja, az ha nagyon hasznos, hűséges, segítőkész ahhoz, akit szeret - segíti a hivatalbeli előrejutásában vagy sok mindent megtesz neki. Viszont gyakran vannak gondjai az érzelmei szóbeli megfogalmazásával.


Nőként: visszafogott, zárkózott, nett, nem mutatja ki az érzelmeit, problémája lehet az érintésekkel, nem szívesen ölelget, puszilgat, rámenős, céltudatos, könnyen köt érdekkapcsolatot. Nem engedi, hogy kiismerjék a szexualitását vagy az érzelmeit mindaddig amíg biztonságban nem érzi magát: az kell neki, hogy érezhessen valamiféle elkötelezettséget. Ennek nagy elkötelezettségnek kell lennie - akár bizony házasságnak is (de legalább együttélésnek). Nagyon konvencionális. Nyilvánosan ritkán nyílt.

Férfiként:a hűvös üzletasszony típust kedveli, legyen hatékony, preciz és rámenős. Tudja mit akar és azt gyakorlatias, anyagias módon fejezze ki. Olyan nőhöz vonzódik aki meglehetősen ragaszkodik a formaságokhoz és zárkózott. Van olyan is, hogy magasabb státuszú nőt vesz el, olyant aki elősegíti a férfi karrierjét és még pénze is van. Esetleg vonzódik a nála  idősebb nőkhöz. Nem veti meg az anyagi érdekből származó házasságot, fontos neki az anyagi biztonság. Pedig még fontosabb lenne igazából nekik az igazán mély szerelem, és voltaképp becsapják magukat azzal, hogy ha valakihez egyedül csak a biztonság miatt ragaszkodnak.

Meghódítani úgy lehet, az előbb elmondottak alapján, ha látja rajtad, hogy céljaid vannak, hogy sikeres vagy, esetleg őt is feljebb segíted a ranglétrán vagy a munkájában, és nem terheled érzelmi kirohanásokkal, szigorúan gyakorlatias alapokon építed a kapcsolatot és csak nagyon óvatosan közeledsz hozzá.


Vízöntő Vénusz



Akinek Vízöntő Vénusza van, az természetszerüleg nagyon nyitott és konvenciómentes, nagyon szabad a hozzáállása a szerelemhez, gyűlöli a féltékenykedést. Nem is érti meg a féltékenykedést és ragaszkodik ahhoz, h. mindkét nemből annyi barátja legyen, amennyit csak akar. A szerelemhez és szexhez fűződő viszonyára a tárgyilagosság és a kísérletezőkedv jellemző. A Vízöntő nagyon higgadt jegy, nyoma sincs benne tomboló érzelmi kavalkádnak. Akinél a Vénusz a Vízöntőben van, az nem érzi jól magát az érzelmek hevességétől, szenved tőle. Ellenben nagyon liberális és a némiképp higgadt ember az eszményképe.


Nőként: szabadelvű, szellemi síkon élő, férfias, különc, igazából nem izgatja a szex, csak ha extrém, a romantika mégannyira sem.

Férfiként: eszménye az extravagáns, perverzitásokba is belemenő nőtípus, mindegy hogy néz ki, csak minél extravagánsabb legyen, nem szokványos. Lehet más etnikumú is, úgy még izgibb. Olyan nőhöz vonzódik, aki értelmes, intelligens, konvenciómentes, nagyon aktív, kísérletezőkedvű, aki nagyon erősen független, szellemi frisseségben tartja a férfit és aki nem túlzottan heves.

Ebből következik, hogy úgy lehet igazán közel kerülni hozzá, ha érdeklődők és nyitottak vagyunk minden iránt, de inkább barátként viselkedünk, mint szerelmesként. Mutassunk meg neki minél több furcsa, extrém, különleges helyet és dolgot, és tuti, hogy odalesz értünk.



Halak Vénusz


Akinél a Vénusz a Halakban van, az csupa érzelem, szuperérzékeny, nagyon odaadó lehet. És lehetnek gyógyító képességei is!. Romantikusan idealista típus. Kicsit ugyan ingatag amikor állást kell foglalni, de az érzéseiben nem ingatag. Inkább csak nem elég válogatós. Képes szinte bárkivel szerelembe esni. Nem igazán képes megválogatni az embereket. Különösen ha iszik vagy drogozik. Azért kerül néha kényes helyzetekbe, mert gyakorta nem tudja, h. amit csinál azt miért csinálja és hogy azt kell-e egyáltalán csinálnia? Ezért nagyon könnyen elcsábítható (ilyen az is, ha Marsa van a Halakban vagy Vénusz-Neptun diszharmonikus fényszögben van nála ). Azért mert nem egészen biztos benne, hogy mit is csinál, ezért csak úgy belekeveredik a dolgokba. A Halakban levő Vénusz hajlamos az érzelmeit illetően nagyon kiszámíthatatlan lenni. Ez egyfajta misztikus, kiismerhetetelen dolog nála. De nagyon ragaszkodó lelkileg, nagyon együttérző. Az a gond ezzel, hogy akinél a Vénusz a Halakban van, azt az ellenkező nemhez tartozó minden ember iránt akkora együttérzés tölti el, hogy azt hiszi neki kell minden ilyen szenvedést orvosolnia.


Nőként: túlérzelmes, álomvilágba élő, az ágyban a ciróka-marókát, csöpögős romantikát szerető. Érdekli a spiritualizmus is, a misztikus szex esetleg (tantra stb.).

Férfiként: szereti az ábrándos, elvont királykisasszonyokat, akiket csókkal kell feléleszteni. Az olyan nő vonzza aki nagyon érzelmes, nagyon érzékeny és odaadó; ez határozottan felébreszti benne az érdeklődést. Plusz az a misztikus és titokzatoskodó viselkedés, amely gyakran észlelhető a Halak-emberekben.

Egy Halak Vénuszú embert úgy a legkönnyebb "megszerezni", ha elétárod a lelked és szenvedéseid, és ezen úgy meghatódik, hogy a nagy vigasztalásban egyszercsak az ágyban találja magát veled....



(Forrás:

Stephen Arroyo: Kapcsolatok és életciklusok

Kalo Jenő előadásai)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése