Hírességek horija

Egy apokrif költő - Pilinszky János horoszkópja

Pilinszky János Nyilas Napú és Szűz Ascendensű költőóriásunk (ebben nagyon hasonlit Jane Austenre) és a képlete abszolút azt a költőt mutatja aki az írásaiból él meg. Hogyan látható ez?

Budapest, 1921. november 27.Ríviai Geralt horoszkópja

A nagy sikert aratott The Witcher azaz a Vaják c. filmsorozat kapcsán a főhős Ríviai Geralt asztrológiai analógiáit fogom vizsgálni.

A filmsorozat Sapkowski lengyel író hasonló című könyvsorozatából készült. A sorozat röviden arról szól, hogy Geralt, a vaják, aki egy mutálódott szörnyvadász, a helyét keresi egy olyan világban, ahol az emberek gyakran gonoszabbak a szörnyeknél.
A filmsorozatban Henry Cavill játssza abszolút hitelesen Geralt alakját. (A számítógépes játék alakját most nem annyira vesszük figyelembe, már csak azért sem mert több évtizeddel a könyvek és a film után játszódik.)

Jared Padalecki kinai asztrológiai elemzése I.


Jared Padalecki 

(1982. július 19. San Antonio, Texas, USA)

A kedvenc sorozatom (Supernatural = Odaát) másik fő színésze. Igaz itthon a sorozatnak még csak a 10. évadát adták, míg az USA-ban már a 15. azaz utolsó megy.

Egy sorozat, ami visszatekintve szimpla szörnygyilkolós sorozatnak indult ám mára már a különböző, de főleg keresztény mitológiát alapjaiban felforgató (időnként keményen önirónikus) mű lett.
A sorozat két fivért követ nyomon, Dean (Jensen Ackles) és Sam Winchestert (Jared Padalecki), akik az USA különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók.

Jensen Ackles elemzése II

Jang Fa-Jang Föld oppozíció Viggo Mortensen születésnapja

Ma ünnepli 61. születésnapját Viggo Mortensen - ebből az alkalomból egy régebbi cikkemből idézek, amely a Gyűrűk Ura / és Hobbit-beli Aragorn szerepén keresztül villant fel vonásokat a személyiségéből.

Szül.:
October 20, 1958  Manhattan, New York, United States

Tovább olvasom »


******************

Paul Walker 46 éves lenne

Paul Williams Walker IV (Glendale, Kalifornia, 1973. szeptember 12. 05:59 – Santa Clarita, Kalifornia, 2013. november 30.) amerikai színész.  2001-ben lett igazán ismert Vin Diesel mellett a Halálos iramban című filmsorozatban.

CELEBHORIK 8. - Keanu Reeves

CHRIS PRATT

Most a szokásostól eltérően elemzem, azt nézem miért is szimpatizálok vele annyira - ilyen még úgysem volt. :)

Szül.: 1979. június 21. (Virginia, Minnesota, USA) 
Filmjei:Snitt.hu

Chris Ikrek Napú, Skorpió Ascendensű színész. Nekem eleve Ikrek Marsom van, azaz az Ikrek tipusú pasik "bejönnek" . :) Az Ascendensével pedig együttáll a Holdam úgy látszik ez is elég az érdeklődés felkeltéséhez (mindig a bolygónak tetszik meg az Asc, sosem fordítva!). Plusz a Jupiterem is tágabban együttáll az Ascendensével, ami az elfogadás jele a részemről.  Nemcsoda, hogy a Skorpió Ascendensét férfiasnak tartom! Pláne, hogy ráadásul az 5.házam csúcsával esik egybe!

A Gyűrűk Ura szereplői asztrológiai szempontból 3.


Ma ünnepli 80. születésnapját Sir Ian McKellen - ebből az alkalomból egy régebbi cikkemből idézek, amely a Gyűrűk Ura / és Hobbit-beli Gandalf szerepén keresztül villant fel vonásokat a személyiségéből.
Jackie Chan 65 éves lett

Ki hinné, hogy már 65 éves ez a harcművészeti csoda? Bruce Lee után talán a legismertebb ázsiai  harcművész-színész. Emlékszem még, amikor a "Részeges karatemester" c. filmjét néztük végig áhítattal vagy 50x és próbáltuk utánozni a barátnőmmel az addig számunkra elképzelhetetlen mozdulatokat. Végül az ő hatására, ill. a Karatekölyök c. film hatására mentem el anno kungfuzni, de ez már egy másik történet....


HANS CHRISTIAN ANDERSEN HOROSZKÓPJA

1967 óta Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján tartják világszerte a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját.
Hans Christian Andersen (Odense, 1805. április 2. – Koppenhága, 1875. augusztus 4.) dán költő és meseíró.
Híres meséi: A kis gyufaáruslány, A császár új ruhája, A tűzszerszám, A rút kiskacsa, A kis hableány, A rendíthetetlen ólomkatona, A Hókirálynő, A császár új ruhája.
Azért Andersen meséi sosem a habos-babos hangulatukról voltak híresek, inkább zordonak, néha kegyetlenek, sokszor gúnyosak, vagy épp tragikusak. Miért is ilyen meséket írt vajon Andersen?

Ewan McGregor 48 éves


 Régi-új szerelem számomra a Star Wars világa, hisz 9 évesen ott ültem az első premieren, ami kis hazánkba elhozta az akkor még lélegzetelállító új világot. Aki akkor belekóstolt, mind a szerelmese maradt.
Azóta megjelentek az előzmény és folytatás filmek is, és még fognak is. A legújabb hír, hogy úgy néz ki egy régi álmunk válik valóra, hiszen minisorozatot kaphat Obi-Wan Kenobi, Ewan McGregor főszereplésével! Egyelőre bővebb információnk nincs a sorozatról, de izgatottan már várjuk a részleteket.

TI KÉRTÉTEK - Celine Dion

Celine Dion példáján  megmutatom, milyen gyorsan lehet helytálló következtetésekre jutni, ha megfelelő rendszerezettségű az asztrológiai tudásunk.
Celine Kos jegyű, Oroszlán Ascendensű. Napja, mint szül.uralkodója a Kosban. Itt egzaltált. Tehát rögtön látjuk, hogy egy nem semmi formátumú, egyáltalán nem szerény  hölgyről van szó, aki, ha saját magára van utalva, akkor sem valószínű, hogy sokáig megmaradt volna "túlértékelt kanadai bárénekesnőnek" (ahogy aSupernatural sorozatban utalnak rá egyszer, persze poénosan). Ahogy hírlik:tizennyolc éves korában, amikor látta Michael Jackson egyik előadását, azt mondta ügynökének, ő is olyan sztár akar lenni, mint Jackson.

63 éves Bruce Willis

Walter Bruce Willis (Baumholder, Idar-Oberstein, NSZK, 1955. március 19. –) Golden Globe-díjas és Emmy-díjas, német-amerikai színész és énekes. Az 1980-as évek végén vált ismertté, s azóta hollywoodi karriert futott be első számú sztárként és karakteres mellékszereplőként is; legismertebb szerepe John McClane a Die Hard-filmekből.

Willis egy halak Napú és Szűz Ascendensű színész.


50 éves lett Javier Bardem

Javier Bardem 1969. március 1-én született 21:30-kor Las Palmasban Javier Ángel Encinas Bardem néven.
Oscar- és Golden Globe-díjas spanyol színész. Hazájában több mint két tucat filmet forgatott, de nemzetközi hírnevet a kritikailag elismert Mielőtt leszáll az éj (2000) főszerepe hozott számára.[forrás?] Alakításáért Oscar-díjra jelölték, elsőként a spanyol színészek közül. A Nem vénnek való vidék (2007), az Arany Glóbuszt és az Oscart is meghozta számára. Korábban kétszer jelölték Arany Glóbuszra, melyet az első spanyol színészként kapott meg.

TI KÉRTÉTEK - Steve Irwin 56 éves lenne

TI KÉRTÉTEK - Drew Barrymore

TI KÉRTÉTEK - 15 éve halt meg Kurt Cobain

Kurt Donald Cobain (Aberdeen, Washington, USA, 1967. február 20. 19:38) a Nirvana nevű seattle-i rockegyüttes énekese, szövegírója és gitárosa. Szerepe nemcsak azért volt meghatározó, mert az együttes frontembere és első számú szövegírója volt, hanem mert ő volt a Nirvana „spirituális középpontja” is. Ami a rögtön a legfurcsább a képletében és a legszembetűnőbb, hogy szinte csak Víz elemű bolygói vannak!
További bejegyzések »

**************************

TI KÉRTÉTEK - Loreena McKennitt


CELEBHORIK - Ma ünnepli születésnapját Paris Hilton


Születési idő: New York, 1981. február 17, hajnali 3.

Paris Vízöntő jegyű, Nyilas Ascendenssel. Vagyis  kicsit férfias alapbeállítottságú, Nyilas Ascendensével, Mérleg MC-jével tipikus társasági ember, a társasági életben találja meg az életcélját. Viszont Neptunja az Ascendensén van, ezért sokszor nehezen értelmezhetők a megnyilvánulásai, bizonytalan a kisugárzása, és úm. rossz utakra vihető.
Ezt csak aláhúzza, hogy egyáltalán nincs Föld eleme a képletében, azaz a racionális megfontolások messze elkerülik őt.

HOSSZÚ KATINKA - radix elemzés

1989. május 3. 11:45 Pécs


Nem is tudom, miért, de Katinka személyisége és eredményei, meg közösségi média szereplései valahogy megragadtak, és egy ideje már figyelemmel kísérem többé-kevésbé a pályafutását. Ezért is voltam kiváncsi rá, hogyan építette föl magát mint Iron Lady.
További bejegyzések »

**********************************


CELEBHORIK - Johnny Deep


John Christopher Depp 1963. jún.9-én született reggel  h9 tájban Kentucky államban.

Vagyis Ikrek jegyű, Oroszlán Ascendenssel. Az Oroszlán uralkodója bolygója a Nap pedig ugye az Ikrekben. Az Ikrek jegyének uralkodó bolygója a Merkúr pedig a Bikában. Vagyis ez a 3 jegy határozza meg az alap megnyilvánulásait. Az Ikrek adja kisfús sármosságát, amit 55 évesen is meg tud még őrizni. Az Oroszlán Ascendenstől lesz kreatív és egyben játékos is, ami a színészetet segíti, de az Oroszlán Ascendens az amitől vhol gyerekes marad élete végig. Viszont kifelé úm. "uralkodói megnyilvánulásai vannak" - dehát ez kell is a színészethez -és aki ismeri a Symbolon kártyát, annak rögtön beugorhat a Színész kártya, ami az Ikrek-Oroszlán párosítást szimbolizálja.
További bejegyzések »

**************************86 éve született Latinovits Zoltán (1931.09.09.)


Szűz Napja és Nyilas Ascendense volt. Bár hosszasan lehetne csemegézgetni a horoszkópján, most csak pár érdekesebb vonást emelek ki. A születési uralkodó Jupitere a 8.házban van, együttállásban a Holddal. Itt a Jupiternek van egy arculata. De a 8. sötét házban állás előrevetíti a veszteségeket és a halállal való kapcsolatot. Ne felejtsük el, a sötét ház nemcsak azt jelenti, hogy valakik elfelejtették felkapcsolni a villanyt hanem azt is, hogy a belekerülő bolygók, főleg ha személyeket jelölnek, akkor azok szorongósak lesznek, sokuknál konkrétan halálfélelem jelentkezik. És mint tudható, Latinovits is küzdött depresszióval.
További bejegyzések »

***************************

53 éves lett Keanu Reeves

Keanu Charles Reeves (BejrútLibanon1964szeptember 2. –) angol-kanadai színész. Legismertebb filmjei a FéktelenülSandra Bullock-kal, az Az ördög ügyvédje Al Pacino-val és a Mátrix. Pályafutása során többször is megválasztották a világ egyik legszexibb férfijának. Jelenleg a John Wick 1-2. filmekkel nyomul.


200 éve hunyt el Jane Austen

Jane Austen 1775 dec. 17-én születetett Stevestonban, Hampshire-ben, egy  angliai halászfaluban. Miss Austen Nyilas nő volt Szűz Ascendenssel. Nézzük meg, milyen alkat volt és honnan eredeztethetők a regényei amivel beírta magát az irodalomtörténetbe? 
Jane képletében a Levegő elem van túlsúlyban és legkevesebb a Víz elemből van. Kétségbesetten vágyott kapcsolatokra, de sem a házasság, sem a megfelelő széleskörű szellemi/irodalmi társaság nem adatott meg neki. 
További bejegyzések »

*******************************


NE ESS PÁNIKBA! - Május 25. Nemzetközi Törölközőnap


A törülközőnap (angolul: Towel Day) tisztelgés minden év május 25-én Douglas Adams (1952–2001) angol sci-fi író emléke előtt. Ezen a napon a rajongók és tisztelők mindenhova a törülközőjükkel mennek, amiről a "Galaxis útikalauz stopposoknak" (Hitchhiker's Guide to the Galaxy) „ötrészes trilógiájábn” ír.
Ennek örömére pillantsunk bele az immár 15 éve elhunyt író képletébe.
Megmutatom, milyen gyorsan lehet helytálló következtetésekre jutni, ha megfelelő rendszerezettségű az asztrológiai tudásunk.
Tovább -->

************************


A Gyűrűk Ura szereplői asztrológiai szempontból 2a

Mit tett hozzá a karakterhez az azt játszó színész?

Frodó (Elijah Wood)
Elijah fiatalon (18 évesen) került a forgatásra, és itt ért felnőtté. Ez jól látszik az általa játszott karakteren, ahogy eljut az ugribugri bolondozó fiútól (l. jelenet a Zöld Sárkányban), a Végzet Hegyét megjárt, lélekben elkínzott lényig.
Elijah kiválóan tudta érzékeltetni karakterét a fentiek értelmében, mivel ő maga is VÍZÖNTŐ Napú. A tágranyílt szemű csodálkozóan naiv idealista is ő, meg a kirekesztődő különc is a végén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése