A Bika üdvözlése

"Gyakorlatiasság - növeld az önértékelésed és  pénzügyeidet"


Ma a Bikát üdvözöljük, a megvilágosodás és a manifesztáció jegyét. Mivel egyik elsődleges ura a Vénusz, így e jegy energiájában megnyilvánulhat a szépség, és növekedhet a fény. A Bika jegyhez tartozik a termőképesség, a termékenység és a virágzás. Életünk virágai ebben az időszakban kezdenek növekedni. A Kos jegyében elültetett magvak áttörik a földfelszínt, és életünk kertjét elkezdi betölteni mindaz, amit értékesnek tartunk. A Bika arra emlékeztet minket: még egy kertet sem lehet siettetni, hogy gyorsan elérje a maga teljességét. 


A Bika havában mi is lelassulunk, méghozzá jó értelemben. A legtöbb ember folyton rohan, és annyi mindenbe belekezd, hogy elfelejtkezik a szépségről, a természetről, a táplálékról, a családról és a szerelemről. A Bika arra hívja fel a figyelmünket, hogy élvezzük és értékeljük az életet. E jegy szülöttei hajlandók jó munkát végezni, méghozzá kitartóan és alázatosan, odafigyelnek mindenre, ami értékes. Köszöntsük hát a Bika jegyének minden szépségét, vonzását és lehetőségét!

A Bika szereti a megnyugtató ismétlődéseket. Kedveli az évszakok természetes, ciklikus kibontakozását, a szívverést és a belégzés-kilégzés egyszerű szépségét. A Bika időszaka az északi féltekén a tavasz legjava, ezért ehhez a jegyhez tartozik az a misztérium, ami a termőföldben, a felszín alatt történik. Ünnepeljük hát a föld alatt rejlő magot, amely kicsírázik, és elindul a fény felé. Ahogy a zöld hajtás erőteljesen áttöri a talajt, egyszerre érezhetjük az élet sürgetését és türelmét. Bíznunk kell abban, hogy megfelelő lesz az időzítés. A virágzást mindig rengeteg türelem előzi meg.


MAI JAVASLAT

Kezdd a Bika-időszakot egy kis sétával! Kirándulj, állj meg egy kicsit ott, ahol valamit szépnek találsz, és vegyél néhány mély lélegzetet a tárgyat vagy a jelenséget szemlélve. Ha szándékosan ellazítod a tested elülső részének izmait – az arcodat, a mellkasodat és a hasad területét –, még könnyebben átadhatod magad a szépségnek, hogy beléphessen a lényedbe. Lassan sétálj, és maradj befogadó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése