Oldalak

Kedvenc kockánk - a Henry Cavill portré

Henry Cavilt és a Vaják c. sorozatban láttam először (mivel nem követem a szuperhősös filmeket), és először nem is tudtam hova tenni a szerepe szerint ezt a "túlkoros Legolas"-t. Ám hamar megtanultam a nevét, és Geralt szerepében mindannyian a szívünkbe zártuk. Pláne amikor kiderült hogy nagy gamer is a színész!

Henry William Dalgliesh Cavill brit színész. Legismertebb szerepei Charles Brandon suffolki herceg a Showtime Tudorok című televíziós történelmi drámasorozatában, Superman a DC-moziuniverzumban, valamint Ríviai Geralt a Netflix Vaják című fantasy sorozatában. 

Egy színész képletében főleg a színészettel való kapcsolatára vagyunk kíváncsiak logikusan. De előbb mindenképp érdemes egy általános személyiségrajzot felvázolnunk.

Képletében kiemelkedő a Föld és Levegő elem. Ez a kettő nagyfokú objektivitást ad neki. Gyakorlatias és kapcsolatteremtő típus. Nem véletlen, hog videókat posztol a közösségi médiában a gamer számítógépe szereléséről.



Sorsa meg is adja neki erre a lehetőségeket. Bár hoz több olyan helyzetet is számára ami a lelki átélésről szólna, az érzelmei kifejezéséről (azért nem véletlen a színészi pálya), de az érzelmei megfogalmazásában ő  azért elég "béna". Ezt alátámaszthatja a Vízöntő Holdja is, amely azért nem az érzelmi ömlengéseiről híres. Ez frusztrációt okozhat neki vagy a környezetének a mindennapokban. 

Dinamikailag a szilárd jegyek a kiugróak nála, nehezen kezd bele valamibe, de ha az tetszik neki bele is ragad (mennyire ragaszkodik a Superman szerephez, bár sajnos teljesen elehetetlenül a végére a koncepció), bár azért nem örökre, váltani tud, ha már nagyon nem tetszik neki a helyzet, l. a Vaják sorozat, amelyben 3 évadot lehúzott ám a művészi ellentétek miatt ha nehezen is, de távozik a sorozattól, hiába a szíve csücske..A sorsa szinte egyenletesen oszlik meg, sok mindenben észreveszik, van, hogy neki kell kiküzdenie dolgokat és van, hogy el kell fogadnia amit a sors hoz neki.

Bár erőteljesen szabadakaratos a képlete, így sok mindenbe van beleszólása ha beleteszi az energiáit. Szereti megmutatni magát és az eredményeit a világnak ill. elég sokat foglalkozik magával. Ezzel együtt csapatjátékos is ami a színészetben elengedhetetlen.

Henry Ascendense Vízöntő, Szaturnusza mint születési uralkodója a Skorpióban, Napja Bika. Ez már három szilárd jegy amelyek megadják neki a makacsságot és kitartást céljai eléréséhez (pl. mikor kigyúrta magát Superman szerepére, bár néha nehéz lehet vele zöldágra vergődni, pl. amikor körömszakadtáig ragaszkodott a Vaják sorozat könyvhűségéhez, amely végül szakításhoz vezetett közte és alkotók közt). 


Az Ascendense a Mars terinusában, a Szaturnusza a Jupiter terminusában: a színész egy nagydarab izmos pasas. 1,82 m és igencsak kigyúrt alkatú.

Ám ezzel együtt a Vízöntő Ascendens egy Levegő jegy, amely szétáradó és kapcsolatteremtő. A születési uralkodó Szaturnusza pedig épp átlépett a Skorpióba, amely viszont egy Vizes jegy, így azért némileg tudja hozni az érzelmi átélést is a szerepeiben. Főleg mivel a születési uralkodója a 8.házban bizony veszteségeket, a halál témáját is behozza az életébe, biztos, hogy sokat foglalkozik ezzel, habár ezt pont nem köti a követői orrára.

Érdekes módon ez a születési uralkodója retrográd ami arra utal karmikusan, hogy életet ismétel, azaz olyan dolgokat hozott magával amit nem oldott meg előző életében. Plusz mivel a Szaturnusz anaretikus fokon áll, még nagyon hathat rá az előző Mérleg jegyben elfoglalt szerepe, amely egy egzaltációs helyzet volt. Ha hihetünk ennek, Henry előző életében nagyon kiemelkedő státuszt vívott ki magának, de ennek megfelelően elég beképzelt is lehetett - most talán azért született le, hogy alázatosságot tanuljon a peregrinné vált születési uralkodójával).

De nézzük, mi is köti őt a színészethez?


És itt láthatunk példát az ún. durva vagy angol pontosításra. Mikor azt nézzük meg egy képletben leírja-e a szülött életét, törekvéseit. A színészet hivatása szorosan összefügg a szórakoztatással, mint szórakoztatóipar, így általában találunk 5-X.h.-as összefüggést a képletben. 

Henrynél is találhatunk, de ahhoz bizony pár perccel arrébb kell tolni az Ascendenst. Igy az Ikrek 30. fokán levő 5.házcsúcsa már átkerülne a Rák 0.fokára. Innentől kezdve egyszerű az összefüggés megtalálása: az 5.h.ura a Hold az Ascendens mellett, a Rák egzaltációs ura a Jupiter az MC ura is egyben. Ez azt is mutatja, hogy időnként (egzaltáció) vannak kiugró sikerei (Tudorok, Superman, Vaják, Enola Holmes). Plusz ez a Jupiter bár uralomban van, és együtt áll az MC-vel, de retrográd, amely egy jóindulatú bolygónál, mint a Jupiter, azt jelenti, hogy csak egy ideig adja meg a sikert, aztán az elvész, ill. hogy szakaszos Cavill pályája. A Jupiter mellett álló Uránusz pedig ráerősít erre a szaggatott életpályára, pl. hol túl idős volt a szerepre (mint a Alkonyatban) vagy épp túl fiatal mint a James Bondhoz. 

Nem mellesleg az előbb feltárt 5.házas összefüggés megmagyarázza a videójátékok iránti szenvedélyét is ( na meg a Jupiter mellett álló Uránusz amely a modern technika felhasználását is jelölheti), és hogy azt megosztja közönségével is.


És ami még érdekes, hogy Cavill egy interjúban megemlítette, hogy ha nem a színészetet választja, akkor vagy belépett volna a hadseregbe, vagy egyiptológiát tanult volna az egyetemen. 
Mi mutathatja ezt? 
A születési uralkodó Szaturnusza a Skorpióban a Mars uralma alatt áll. Mars a jelölője analógiásan mindenféle fegyveres testületnek. Nem csoda hogy vonzódott hozzá. Ráadásul a 6.háza is az előbb emlegetett Rákban kezdődik, és annak ura a Hold az Ascendens közelében szintén jelölhet ilyesféle pályát is (6.h. kifejezetten a katonaság jelölője több más analógia mellett).  A Holdja, lelki jelölője pedig alapvetően a Szaturnusz uralma alatt vonzódik a szigorú hierarchiához a fegyelemhez, amely szintén együttjárt volna a katonaélettel. Ráadásul ez a Hold még együtt is áll a Katonai pálya nevű arab ponttal! Minő véletlen! 


Mi kötné az egyetemi tanulmányokhoz? a 9.h.ura is a Mars, amely annyira érdekli a születési uralkodóját, a 9.h.pedig a felsőfokú tanulmányok és a külföld jelölője is. Ugyancsak a Holdja, lelki jelölője amely nagyon vonzódik a Merkúrhoz is, vagyis  a tanuláshoz/tanításhoz. Ám ez a Merkúr együtt áll a Marssal, lehet hogy mégis fegyveres testületnél kötött volna ki? 

Érdekes eljátszani ezekkel a "Mi lett volna, ha?" kérdésekkel, de szerintem örülhetünk neki, hogy Henry a színészetet választotta végül, mindannyiunk örömére. És reméljük még sok filmben láthatjuk őt viszont. Most pl. Cavill újra együtt dolgozik Guy Ritchie rendezővel a The Ministry of Ungentlemanly Warfare című második világháborús kémfilmben, amelynek producere Jerry Bruckheimer.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése