Alain Delon vitatott horoszkópja

 Alain Delon horoszkópja kapcsán érdekes problémába futottam bele. Az eredeti születési időpontja: 1935.nov.8. 3:25 hajnalban, Franciaország Sceaux nevű városkájában. Ami érdekesség, hogy habár ma már Franciaország ergységesen 1 óra plusszal számol zónaidőben Greenwichez (GMT/UTC) képest, amikor Delon született a háború előtt még 0-ás zónaidővel számoltak! Ugyebár a zónaidőket a akkor vezették be, amikor megindiult a nagyarányú globális szállítás és kereskedelem, főleg a vonatközlekedés, és a nem megfelelő időszámitás nagy zavarokat okozott. 

Na de a mi témánk szempontjából az az érdekes, hogy vajon asztrológiailag mi a helyes? Ha az akkori helyi idővel számolunk vagy ha a mostani zónaidővel? Ez azért érdekes kérdés, mert 1. a régebbi helyi időket (LMT) a horoszkópok számitásánál bizony átszámítjuk mai időre különben nem tudnánk értelmezni.

Ugyanis Delon horoszkópja, ha az eredeti LMT időszámitás szerint számoljuk ki, szerintem semmit nem mond el a színészóriásról és ikonról. Ha viszont a mostani időszámitás szerint számoljuk akkor sok minden látszik a képletében,

Mutatom:

az eredeti LMT szerinti



a mostani zónaidő szerint:



Nézzük az eltéréseket: az eredeti szerint Mérleg Ascendenssel született volna, Vénusza a Szűzben, 12-es házban.

Azt tudjuk róla, hogy nagyon szép férfi volt, nők milliói bálványozták fiatal korában, amolyan szexszimbólum volt. Ezért sokan azt mondják helyénvaló a Mérleg Ascendens mert szép ember volt. Csakhogy magában a Mérleg nem ad semmilyen szépséget (konkrétan Hitlernek is Mérleg Asc-e volt!), azt a Vénusz adhatná, mint születési uralkodó. Csakhogy annak a Vénusznak Szűzben, éjszakai képletben csak romlása van, azaz nem szép. Főleg 12. sötét házban állva!


Viszont a 2.képletben igaz, Szűz Ascendense van, de rajta állna ez a Vénusz, ami ugyan szintén méltóság nélküli, de már az, hogy egy Vénusz áll az Ascendensen, jóval szebbé és kedvesebbé teszi a kinézetet. A Merkúr pedig mit születési uralkodó igy a Mérlegbe kerül, triplicitás méltóságba és 2.házba. Vagyis mint Mérleg Merkúr igenis több szépség szorult bele, és ráadásul uralmi cserében a Merkúr és a Vénusz nagyszerűen tud együttműködni, egy szép és okos embert adva ki. (És azért Delon sose volt egy üresfejű szépfiú!). Ráadásul igy a pénz/tehetség (2.h.) is nagyobb szerephez jut nála, mint az eredetiben  a 12.h. amivel vagy egy magának való remete vagy bűnöző lehetett volna. 
Ráadásul ugye elég sokáig élt, legtöbb pályatársát túlélte, ami nehezen elképzelhető egy romlásban levő sötét házas születési uralkodóval. Mig egy triplicitás szerinti szül.uralkodó már sokkal több életerőt biztosit neki.


A másik, amit egyből nézhetünk a karrierjének sikeressége. A karrier, életcél pedig a 10.h. 

Az eredeti képletben a 10.h-a a Rákban kezdődik, ura a Hold a Kosban, peregrin és a Descendensen állva támadja (!) az Asc-t. Ráadásul a 10.házában áll a Leszálló Holdcsomópont (negativ energiák) és a Plútó is. Ez nem mutat valami nagy sikerre az életútjában.

Míg a 2.képletben a karrier háza az Ikrekben kezdődne, ura a triplicitás szerinti Merkúr a 2.házban, elég jól áll ahhoz, hogy sikeres karriert mondhasson magáénak, ami még elég pénzt is hoz számára. Ráadásul így ő mint Merkúr születési úr és a karriere egy, vagyis ki tud benne teljesedni.

És van még egy érdekes szempont: mint kiderült egész életében imádta a kutyákat, és idősebb korában abszolút menhelyként működött számukra, 35 kutyája volt és a kérése is az volt, hogy a kutyái mellé temessék amihez mindent elrendezett a helyi temetőben. Szinte fontosabb volt számára a kutyák jelenléte mint a családjáé.


Na most ez az eredeti képletben abszolút nem látszik. A kutyák a 6.h. ami a Halakban kezdődik ura a Jupiter. Az eredeti születési uralkodó a Vénusz, ezt a Jupitert konkrétan romlásba teszi, nem érdekli, utálja, nem foglalkozik vele. Ez azért elég meglepő, ismerve a tényeket.

A 2.képletben viszont nemcsak a Jupiter jelzi a kutyusokat, hanem 6.h.csúcsán ottt áll a Szaturnusz is. És a Merkúr mint születési uralkodó arculatban tartja ezt a Jupitert (ami nem sok,de legalább nem utálja), viszont a házban levő Szaturnuszt imádja, ajnározza, piedesztálra emeli, mivel a Merkúr egzaltációban tartja a Szaturnuszt. Igy mindjárt érthető a kutyaimádata. Sőt mivel ez a Szaturnusz az 5.házának is az ura, mondhatjuk gyermeiként tekintett ezekre az állatkákra.

Viszont a viharos szerelmi életére és a 10 élettársi kapcsolatára mindkét képlet utal :

1. 

Hold a Kosban, Kos desc. Mars a Bakban, egy házasság és/vagy élettársi kapcsolat, míg a Vizöntő 5.h.és ura a Szaturnusz a Halak változó jegyében több szerelem, többb gyerek, több rövidtávú kapcsolat. Igenám, de a házassága összesen 5 évig ha tartott, mig ugyanennyi ideig volt jegyes Romy Schneiderrel és volt olyan élettársa, akivel több mint 10 évig együtt volt..

Párkapcsolat: Merkúr arculatban tartja a Jupitert, de a Vénuszt egzaltálja: nagy szerelmek nem sokáig. Vénusz szintén Merkúrért odavan, a Jupiterért csak kicsit. 

Eredeti képlet: Vénusz nem tartja méltóságban 7.h.urát (Mars), és a Mars sem érdeklődik iránta, de a Nap sem, akkor miért lett volna ennyi partnere?

A 2.képletben Jupiter a 7.h.ura ami eleve több hosszabbtávú kapcsolatra utal, a gyerekekre ugyanúgy, Szaturnusz a Halakban ami megint több gyermek. Szóval ez eldönthetetlen.



Bűntényekkel is kapcsolatba került élete folyamán, több testőre meghalt ill. leginkább a drámákon kivül thrillerekben és krimikben játszott, ezt mondjuk mutathatja az eredeti képlet 12.házas születési urralkodója, de a 2.képlet is valamnnyire, mivel ott meg az 1. és12-es ház ugyanabban a jegyben kezdődik, és és ugyanúgy a Merkúr az uralkodójuk (amely egyébként bizonyos fokú önsorsrontásra is utal).

A hányatatott gyerekkort mindkét képlet jelezheti a Vizöntő 5.házzal, aminek ura a Szaturnusz a Halkabn nincs méltóságban, tehát olyan nehézségekre utal, amerlyek csak kárositják az embert, de a 2.képlet 6.házában állva ami sötét ház, még jobban utalhat a nehézségek megélésére. 


A mentorok, támogatók szintén nagy szerepére az életében a 11.h.utalhat. Ami az Oroszlánban kezdődik és ura a Nap. Amely Napot Delon Holdja, azaz lelke, illetve a karrierjének egy része csodálja, felmagasztalja (Hold egzaltációban tartj a Napot). Viszont ez a Nap a Merkúrt terminusban tartja, mig a Vénuszt teljesen ejti, száműzi. 
Szóval az eredeti képletben a személyiségét teljesen elutasitották volna (ami azért abszolút nem igy volt a karrierjében), mig a 2.képlet azt mutatja, hogy tetszik a pártfogóinak, lehet ezért is segitették a pályáján,hiszen rajongott példaképei közül Clément, Visconti és Melville is melegek voltak.


A 2012-es szívműtétjére utal a Merkúr a Mérlegben- Vénusz a Szűzben, mindkét bolygóherlyzet utalhat szivproblémákra. Ez a viz elem túlsúlyára utal a képletében: hihetetlen mélységek, amikből kifelé semmi sem látszik:


Ezt végül A szamuráj (1967) címszerepében találta meg, amely Jean-Pierre Melville-lel való első közös munkája, és egyben – a rendező korai halála miatt – rövid barátságuk kezdete volt. Melville már 1963-ban megírta A szamuráj forgatókönyvét, egyenesen Delon számára, de hollywoodi elfoglaltságai miatt a színész akkor nem tudta elvállalni a szerepet. A film óriási szakmai és közönségsikert aratott: Delon rezzenéstelen arcú bérgyilkosának látszólag üres tekintete valójában feneketlen mélységeket takar, és ez a fajta jellemábrázolás a későbbiekben a sztár egyik jellegzetessége lett.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése