Megtámadták a Jupitert!

Nem szoktam mostanság fényszöges állásokról írni, de most egy olyan állás rajzolódik ki az égen, amihez hasonló legutóbb a pandémia kapcsán merült föl. Méghozzá az, hogy a Jupitert (mint jótevőt) támadja a Mars és a Szaturnusz is mint kártevő bolygó (miközben egymást is támadják). 

Bontsuk szét, mit is jelent ez nekünk?

A Jupiter május végén belépett az Ikrek jegyébe és ezzel felemás helyzetbe került. Az Ikrekben ugyanis, mint Levegős jegyekben van hagyományosan egy ún. vegyes  (dorotheuszi) triplicitása. A triplicitás közepes méltóságot jelent. Közepes szintet.  Elég jó márkát. De néha jobb mint az egzaltáció emberben, könnyebb kijönni vele. De emellett a Jupiternek az Ikrekben van romlása is, vagyis exilbe (száműzetésbe kerül). Ez mit jelent? Száműzetés: összes erejét elvesziti, nem képes semmire, minőségromlás. A bolygó a rosszabbik arcát mutatja vagy nem hozza az elvárt jót. Teljesen rossz, használhatatlan, értéktelen, elfogyott dolog. Nem tud a helyzet ura lenni vagyis a helyzetet nem tudja saját előnyére forditani.

William Lilly szerint: " légy óvatos a bolygó hatását illetően, ha az bukásban vagy exilben van....mivel a az exilben lévő bolygó olyan személyhez hasonló akit kidobtak birtokáról a visszatérés reménye nélkül...."

Na most, a kettő együtt mindig egy időbeli lefolyást jelent. Míg a folyamatok vagy időszak elején, rövidebb távon  a méltóság érvényesül, azaz a Jupiter még egész jól tud működni, addig a végefelé, hosszabbtávon minden előnyét elveszíti és azok a dolgok, folyamatok is, amiket jelöl, elromlanak és semmibe hullnak.

Tehát eleve van egy ilyen időbeli minőségromlásunk a Jupiter esetében, ahogy az Ikrekbe került. És erre jön még rá most egy olyan helyzet, hogy együttállásba kerül a Marssal, mint a kis kártevő bolygóval és kvadrátba a Szaturnusszal, mint nagy kártevővel. 


Amikor a bolygók egy kártevővel diszharmonikus, nehéz fényszögben találkoznak (mint a kvadrát és az oppozició) akkor vannak bizonyos szabályok amiket meg kell nézni, hogy tud-e az adott bolygó védekezni a kártevők kártevései ellen? Ehhez röviden az kéne, hogy a Jupiter a két rossztevő a Mars és a Szaturnusz uralmában vagy egyéb méltóságaiban álljon. DE NEM áll!

(Haladóknak: A Marsnak egyáltalán semmilyen méltósága nincs az Ikrekben, a Szaturnusznak meg csak nappali képletekben van egy triplicitása, és ez nem elég.)

Mit jelent ez? Hogy a két kártevő közrefogja a Jupitert,  úgy mint amikor egy jóember betéved egy sötét sikátorba, és két suhanc elkapja és késsel fenyegeti, hogy adja oda az értékeit.  Konkrétan ugyanez a helyzet... 



Az amúgy még az elején kb.60%-os erővel biró Jupiter a Mars és Szaturnusz támadásától meggyengülve kb. 15%-ra csökken az ereje, amivel ki tudja fejezni magát. Mit jelent ez a mindennapi életünkben? Hogy a Jupiter által jelzett általános analógiák mint nagy szerencse, bőség, expanzió (kiterjedés), bölcsesség, jog, igazságosság, törvényesség, bizony csak igen sérülten, részlegesen, kis mértékben  tud megnyilvánulni - majd idővel ezt az erejét is elvesziti és teljesen minuszba megy át.  Vagyis a Jupiter  most egy gazdag emberhez hasonlatos, aki nem tud élni a gazdagságával ill. egy olyan bölcs, akinek az elméjét aggodalmak kerítik a hatalmukba. Itt a Jupiter két általános jelölése (gazdagság / bölcsesség) szenved csorbát. Ezenkívül a jupiteri analógiák kapcsán azok a területek, amik nehézségeket, hosszabb távon kevés vagy semmilyen  eredményt tartogatnak az elkövetkező hónapokban: a jogi ügyek, a felsőoktatás a vallás, könyvkiadás, politika, stb. 


Azért vigyázni kell az értelmezéssel!  A Jupiter, mint jótevő bolygó, a hagyomány szerint sosem hoz rosszat, csak ilyen sérült állapotban nem tudja hozni az általa igért jóságokat.

A Nyilas és Halak Ascendensűek így pár hónapig nehézségeket tapasztalhatnak, akár támadásokat is. Vigyázzanak a szúró-vágó eszközökkel, tűzzel, balesetekkel, sérülésekkel, de akár műtétekkel is (Mars) illetve az esésekkel, szédülésekkel, zuhanásokkal (Szaturnusz). Nézeteltéréseik lehetnek Kos, Skorpió, Bak vagy Vízöntő emberekkel, amely helyzetekben ők fogják húzni a rövidebbet! Most egy kicsit jegeljék ezért legfontosabb terveiket, és majd novembertől kezdjenek újra bele! 

Ezenfelül azonban a két kártevő a Mars és a Szaturnusz is támadja egymást egy kvadráttal (nemcsak a Jupitert). Azaz ez olyan, mint az előző példában mondjuk a sötét sikátorban két suhanc kirabolta a Jupitert, viszont utána nem tudnak megegyezni az osztozkodásban, és egymás ellen is fordulnak. 


Nézzük, itt valamelyikük győztes tud-e lenni? Sajnos hasonló a helyzet mint a Jupiter esetében, ők sincsenek egymás elegendő recepcióiban, így nem tudnak megegyezni, egymás ellen támadnak. De mivel ők eleve gyengébben álltak, mint a Jupiter rövidtávon, (mindkét bolygó peregrin: Mars az Ikrekben és Szaturnusz a Halakban), ezért már csak mínuszba tudnak menni, semmi erejük nem marad. 
Ez jó is meg rossz is. Egyfelől ha egy kártevő bolygónak nincs méltósága akkor a rosszabbik arcát mutatja (l. forrongások, Angliában, közel-keleti fenyegettség, ukrán háború eszkalálódása, tőzsde zuhanás, olimpián történt botrányok), másrészt viszont mivel erőtlenek is, és egymást is akadályozzák az érvényesülésben, talán vissza is fogják egymást és nem engedik annyira a rossz hatásaikat sem érvényesülni. Magyarán, amíg a rablók a sikátorban a rablott holmin vitatkoznak, megjön a rendőrség és mindkettőt elkapja! 


Mindenesetre ha van Kos vagy Skorpió érdekeltséged a horoszkópodban (pl. Kos Asc, Skorpió Asc.), akkor vigyázz az esésekkel, szédülésekkel, zuhanásokkal, magyarán most ne ugrálj a vízbe a strandon, óvatosan közlekedj csúszós felületeken, ne most próbáld ki a bungee-jumpingot vagy az ejtőernyőzést, de még a létramászást is nagyon óvatosan végezd! És ne kezdj vitatkozni Bak vagy Vízöntő emberekkel mert rosszul járhatsz.

Ha pedig Bak vagy Vízöntő Ascendensű vagy, akkor vigyázz a szúró-vágó eszközökkel, tűzzel, balesetekkel, sérülésekkel, de akár műtétekkel is (Mars). És ugyanúgy, ne menj bele vitákba, veszekedésekbe Kos vagy Skorpió emberekkel, mert elfajulhat a helyzet. 

Ebbe az állásba majd rövidesen bekapcsolódik a Vénusz is, majd a Nap is de ők csak pár napig érintettek, de ugyanez fog vonatkozni a Bika vagy Mérleg vagy Oroszlán Ascendensűekre is kb. augusztus végéig. 



Ezenkívül érdemes megnézned azokat az házaidat is a horoszkópodban amelyek az említett jegyekben kezdődnek, de főleg a Jupiter által jelölt életterületeidet (amelyekek a Nyilas vagy Halak jegyében kezdődnek), és azokon a területeken legyél extra óvatos és figyelmes augusztusban. Pl. ha a 6.házad kezdődik a Nyilas jegyében, akkor az egészséged és betegségeid fognak előtérbe kerülni ebben a hónapban, ha a X.házad, akkor a munkádban, karrieredben lehetnek az előbbiekben leírt problémáid, ha a IV.házadban áll a Jupiter akkor az otthoni vagy ingatlan dolgokkal kapcsolatosak lehetnek ezek a problémák (pl. biztosan ne most vegyél vagy cserélj lakást), a 3.házas érdekeltségnél meg különösen vigyázzatok az utakon, a közlekedésben, mert sajnos lehet, hogy nem is a ti hibátokból, de balesetet is szenvedhettek ilyen állásoknál, és így tovább. 

Ezek az állások általában már augusztus vége felé oldódni fognak, bár mivel a Jupiter és a Szaturnusz is lassú járású bolygók, ezért ők maradnak a legtovább kellemetlen kapcsolatban, kb. október közepéig érezhetjük a hatásukat, bár csökkenő mértékben.

Mindenkinek békés, balesetmentes augusztust kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése