A Szűz üdvözlése

"Igyekezet - amint vetsz, úgy aratsz"


A Szűz jegyében hatalmas odaadás rejlik. A Szűz az odaadást arra használja, hogy javítsa és tökéletesítse az anyagi világot és a fizikai formát, hogy azok a szépség és a szeretet jobb hordozói legyenek. A Szűz ezért hajlandó súrolni, gyomlálni, lemosni, kitakarítani, megtisztítani egy teret, egy elképzelést vagy egy művészeti alkotást, hogy valóban kifinomult és igaz energiát tükrözzön vissza. 


A Szűz a szerkesztő szemével nézi a dolgokat. Területe a művészi szintre emelt tökéletesítés és finomítás. A Szűz tudja, hogyan kell valamit jóvá varázsolni, mielőtt az alkotás napvilágot lát. Egyetlen lépést sem hagy ki. Mindaddig nem engedi látni a művét, amíg százszor át nem ment rajta, nem javította, nem tökéletesítette és nem egyszerűsítette a végsőkig. A Szűz időszakában kérdezzük meg magunktól, hogy életünk melyik területén tudnánk leginkább használni e jegy szorgalmas, iparkodó, megtisztító energiáját. A fizikai egészségre koncentrálnál? Vagy inkább belevetnéd magad egy érzelmi, mentális vagy spirituális gyakorlatba? Netán arra lenne szükség, hogy egy projektet precízen befejezz? A Szűz jegy földenergiája segít befejezni és jól elvégezni a munkát.

A legtöbben szeretnénk jó munkát végezni a világban, amely tükrözi azt, akik vagyunk, javít az életminőségünkön és mások életén is. A Szűz jegyhez tartozik a kemény munka és a valódi szolgálat. Ahol a Szűz valóban jelen van, ott megjelenik a belső impulzus, hogy lássunk neki, kezdjünk bele, ne vesztegessünk egyetlen percet se. De ezzel párhuzamosan sokszor az a bizonytalan érzés is feltűnik, hogy nem fogjuk tudni megcsinálni, tökéletlenek vagyunk, nem vagyunk elég jók az igazi munkához. 


Ez a jegy felerősíti bennünk a legkritikusabb hangokat: „Mi értelme van? Sose lesz jó. Mások már csinálták ezt jobban – és ezután is fogják.” Így könnyen lebeszélhetjük magunkat a munkáról, amit szeretnénk elvégezni, még azelőtt, hogy teljese erőből nekiláttunk volna. Próbálj ki egy gyengédebb módszert! Hallgasd a belső kritikusodat együttérzéssel és kivételes akaraterővel! Mondd azt neki: „Én akkor is megyek tovább!” Vagy: „Teljes szívvel át kell adnom magam ennek.” Próbálj emlékeztetni magadat arra, hogy az igazán neked való munka megszünteti majd a belső bizonytalanságokat, a „nem vagyok elég jó” érzést. Gyakorlatiasnak kell maradnod, két lábbal a földön állva. Folytasd azt, amibe mindent beleadtál! Hogyan léphetnél tovább tisztán és határozottan? Mi lesz a következő lépés az úton, ha az általad szeretett tevékenység felé haladsz? Folytasd az utadat! A Szűz arra szólít fel, hogy szeretetteljesen alkalmazkodj, és vesd bele magad a dolgokba.

JAVASLAT

Ma kezdd így az írást: „A jó munka azt jelenti számomra, hogy …”

Gondolj az életednek azokra a területeire, ahol jót tenne a Szűz jegy finomító energiája. Ezt a hónapot az egészséged és a jólléted javítására fogod felhasználni, vagy a szerkesztgetésre, a tökéletesítgetésre? Tárd ki az ajtót a jóllét előtt még ma!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése