Augusztusi telihold a Vízöntőben

"Légy valódi!"

TELIHOLDKOR ünnepeld a bőséget és az igazi természetedet. Melyek a te erőforrásaid? Mik az erősségeid? Hogyan tudod megmutatni őket a világnak? Az augusztusi teliholdat ünnepeld kenyérkészítéssel, és miközben dagasztod a tésztát, töltsd meg pozitív szándékkal. Figyeld, ahogy megkel, és élvezd a frissen sült kenyér ízét.

Az augusztusi teliholdat Zselnice holdnak hívják sok helyen, de ismerik Búzahold és Árpahold néven is. Ez az aratás és áldás ideje.


Szimbólumok

NAPRAFORGÓ


A nap szimbóluma, a napraforgó rezdül meg ebben a holdban; a bőséges magtermése a betakarítás, a bőség és a hála jelképévé teszi,


MAGOK ÉS BÚZAKALÁSZ


Az augusztusi arató hold legkézenfekvőbb szimbóluma a gabona magja. A táplálás, valamint a halál és az újjászületés üzenetét hordozza magában: a learatott búza magjából új élet születik. Ugyanakkor a gabonafélék termésére számos természeti elem hatással van; ha az időjárás nem kedvező, nem lesz termés és így bőség sem. A gondoskodás és az előrelátás szimbólumai.


KENYÉR


Alapvető táplálék, amely eredendően szent. Búzaszemből készül, és a saját energiánkat oltjuk a tésztájába dagasztás közben. Miközben kel, pihenésre tanít. Különleges élvezet az ízlelőbimbóinknak, ami arra emlékeztet, hogya teljes mértékben élvezzük ki erőfeszítéseink eredményét.


NAP


Az augusztusi holdhoz kapcsolódó Tarot kártyalap, a Nap a kinyilatkoztatást, a sikert és a hálát jelképezi. Érdekes a fényre vonatkozó értelmezése. Mit árul el rólad? Mit szeretnél kihozni az árnyékból a fényre?


ROZMARING


Ez az illatos, gyantás növény forró és száraz, akárcsak az augusztus. Energetizáló, tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, füstjével elháríthatjuk a negatív energiákat.


Rituálék és gyakorlatok


Készíts vacsorát valakinek, akit szeretsz, és süss kenyeret, még akkor is, ha még sosem próbáltad. Gyúrd a tésztát addig, amíg csak bírod: kenyér, édesség, álmok.

Készíts holdteát. Tegyél néhány körömvirágot  egy csésze hideg vízbe, és vidd ki éjszakára a holdfénybe. Másnap reggel szűrd le, és idd meg hangolódj rá az érzésekre, amiket közvetít; tele holdenergiával.



Találj ki egy rituálét, amellyel köszönetet mondasz az otthonodhan a környezetedben élő növényeknek. Kapcsolódj a körülötted lévő természettel, és figveld meg a bőséget, ami körülvesz.


Készíts olajat friss körömvirágból. Tegyél egy maréknyi virágot egy edénybe, és önts rá napraforgóolajat. Hagyd a napon három hétig, ma szűrd le. Használd az olajat ősszel a nyár meghitt melegének felidézésére.



Hagyd meghalni, aminek eljött az ideje. Ha elengeded, talán átalakul...



Készíts kint a szabadban mandalát magokból, és hagyd, hogy a madarak megegyék.



Szakíts le egy napraforgót, és figyeld meg a magjait, és a tökéletes spirált, amit alkotnak.



Ünnepeld a tüzet, az életet és a teljességet minden formában. Rakj éjszakai tábortüzet egy biztonságos helyen, és hívd meg a barátaidat, hogy ünnepeljenek veled.



Gyűjts kagylóhéjat, homokot, kavicsokat, és tedd dunsztosüvegbe. Télen majd visszarepít a tengerpartra.



Légy hálás. Gazdag vagy és nagyszerű.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése