KINAI ASZTRÓ - YANG TŰZ KUTYA HÓNAPJA

A kínaiak szerint ez a hónap (okt.7 - nov.7.) a Kutya hónapja, az ősz utolsó hónapja, egy föld jegyű hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Nyúl, Kutya, Tigris és Ló évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Sárkány szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.

A Kutya állatövi jegye

A Kutya hónapja alapvetően Föld elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak, de külön még jót tesz a Fém elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.


A Tűz eleműeknek kreativitást hoz ez a hónap és vállalkozókedvet, a Fa eleműeknek pénzt (ha szingli férfiak, akkor barátnőt is! :) a Viz eleműeknek pedig sok munkát és ha nők, akkor pasit is hozhat! :)

Ebben a hónapban legyél őszinte magadhoz, és ismerd fel azokat a játszmákat, amelyeket öntudatlanul folytatsz másokkal. 

A munka területén egyre sikeresebb napok jönnek, ami miatt viszont egyre nagyobb nyomás nehezedik rád.

Szerelmi ügyekben légy őszinte (legalább magadhoz!) és nyíltan vállald fel, amit érzel.

A hónap nyeresége, hogy a hazugságok hatalmas mentális nyomásától tud megszabadítani, ha nem kertelsz az egyes szituációkban. Az így születő felismerések pedig igazi felszabadulás élménnyel fognak megajándékozni.


Jang Tűz minőség: a Nap 


Feladata: Megtanulja és megélje, hogy a változások az életben előremutatóak és az egyéni fejlődésért történnek.

Az előző hónap minőségével ellentétben a Jang Tűznek ami a szívén, az a száján is, így a diplomácia nem az erőssége. Nem szeretné másképp tálalni a dolgokat, mint ahogyan gondolja, ezért kívülállók úgy érezhetik, hogy nem tud disztingválni. Ha valami kizökkenti a mindennapokból, hajlamos a hirtelen, robbanásszerű megnyilvánulásokra, kiadja magából a haragját, de azzal a lendülettel tovább is lép.

Pozitívan áll az emberekhez, először mindenkiről a jót feltételezi. Abból indul ki, hogy mivel ő kedves és őszinte, ezért mindenki más is az. Jellemző rá a hirtelen fellángolás. Ha valami megtetszik neki, azonnal beleveti magát, majd ugyanolyan hirtelenséggel szállhat el a lelkesedése, ahogyan jött. Érdemes ezeket a fellángolásokat meglovagolni addig, amíg tartanak, majd az időszakokban, majd amikor lanyhul az érdeklődés, szívfájdalom nélkül engedjük továbblépni. 

 Munkamániás, ezért sokszor kifejezetten emlékeztetnie kell magát arra, hogy ne égesse két végén a gyertyát. Meggyőződése, hogy tűrőképessége határtalan, és energiatartalékai kimeríthetetlenek. Ha egy Jang Tűz betegség miatt otthon marad, akkor nagy valószínűséggel ott tényleg komoly baj lehet.

 Lángoló magasfeszültségben éli a párkapcsolatait. Semmi nem tudja jobban lelohasztani, mint a hideg, fagyos, unalmas légkör.



Mit tegyél ebben a hónapban? 

Adj energiát másoknak, de ne vidd túlzásba, hisz az már rombolhat építés helyett. Légy ösztönös, nagylelkű és dinamikus, igyekezz előre haladni, ne hátra.

Mit ne tegyél? 

Ne küzdj túlzottan a sors ellen, egyszerűen fogadd el, amit az élet felkínál. Kerüld a veszekedéseket, különösen a családi konfliktusokat.

A hónap színe: piros, vörös, bordó

Ezen hónap energetikája jó a Tűz és Föld elemű embereknek (a születési nap eleme szerint!), megerőltető hatással bír a Víz eleműekre, és akadályozó a Fa és Fém eleműeknek!

Itt számolhatod ki, hogy milyen elemű napon születtél és hogy hat rád ez a hónap:

Kínai Kalkulátor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése