Könyvajánló

 

Szalay Ádám: Itt a te időd

Vadonatúj élet 10 lépésben

(Bioenergetic, 2020)

Fülszöveg

Alapvetően ​három embertípus van. A beletörődő, aki biztos benne, hogy az élet küzdelem, és már huszonöt évesen is a nyugdíjazást várja. Az álmodozó, aki sejti ugyan, hogy az élet örömteli is lehet, de azt hiszi, a siker csak a kiválasztottaknak jár. És végül a megvalósító. Aki nem hisz a lehetetlenben és addig megy, amíg be nem bizonyítja, hogy az élet csodálatos. A harmadik típus mindenkiben ott van. Benned is.

A könyvem egyetlen céllal született: ki akarom hozni a megvalósítót abból, aki a kezébe veszi. Utat mutatok ahhoz, hogy a vágyakból célok, a célokból pedig áttörések szülessenek. Ez a könyv lehet a kulcs életed nagy kalandjához. Tedd vissza, és sosem tudod meg, mit hagytál ki. Olvasd el, és döbbenj rá, mi mindenre vagy képes. A döntés a tiéd.

Értékelésem

Sajnos a szerzőt mint tévés személyiséget nem ismertem, a Naplót sem néztem anno, de így legalább elfogulatlanul tudtam olvasni a könyvét. 

Fotó:BNB

Az első ami feltűnt a lelkesedése volt (ami szerencsére nem tűnt mesterkéltnek). Tényleg igazán lelkesen és hittel próbál rábeszélni az önsegítő módszerekre amik neki is használtak. És még ha az embernek nem is annyira tetszenek, mondjuk akkor is sokkal jobb olvasni egy érzelemmel telített művet mint egy még oly tudományos de száraz értekezést.

A módszerek amiket használ nem saját kútfőből valók persze, pláne hogy maga is Jack Canfield tanfolyamán tanult, de jól összeépíti őket lépcsőzetesen egymásra épülve szép ívet adnak ki, amelyet a Sikerkód c. workshopjain is hasznosít. 

A könyv fő mondanivalója számomra:

A felelősségvállalás mint hozzáállás azért hasznosabb mert visszaadja a kezedbe a z irányítást!

Ennek fényében nézzük meg az egyes fejezetekben, a 4 M-et (Mit Mondasz Magadnak Minderről), a kifogások kereséséről, a MIÉRT megkereséséről, a kaizen, vagyis az apró lépések  tanáról, és életünk alapköveinek feltérképezése, azaz az újratervezés.

A könyv fejezetei abban segítenek , hogy meg tudd válaszolni az alábbi kérdéseket: Ki vagyok én? És miért tartok ott, ahol tartok?

A könyv további része pedig arra keresi választ : Hova akarunk eljutni? azaz a célok kitűzése, a megfelelő környezet kialakítása (rendrakás is!) a téma, illetve, hogyan készüljünk fel az akadályokra, és saját magunk elfogadása.

Emellett egyes fejezetek végén vannak feladatok, amiket írásban érdemes megoldani. Bár azt a szerző is ajánlja, hogy először csak olvassuk végig a könyvet, és aztán vegyük végig a fejezeteket újra, és oldjuk meg külön a feladatokat. 

Én el szoktam tenni az ilyen könyveket azzal a felkiáltással, hogy majd később feldolgozom őket - aztán ált. sajnos elfelejtem megcsinálni. De itt még külön letölthető meditációk is járnak a könyvhöz, az önkorlátozó hiedelmeink feloldásáról vagy a sikerre való ráhangolódáshoz, szóval valamiképp úgyis fogok foglalkozni még a témákkal. :)

Azért, mint a legtöbb önsegítő könyvtől, ettől sem kell önagában megváltást várni, de ha az ember elgondolkozik az olvasottakon, megcsinálja a feladatokat, ahogy az író is ajánlja, hogy nyugodtan húzzuk alá a fontos mondatokat, jegyzeteljünk a margóra, szóval inkább egyfajta munkafüzetként használjuk, hiszen így arra fog emlékeztetni, hogy életünk legfontosabb kalandjában veszünk részt, hiszen álmaink jövőjét tervezzük és építjük fel ezáltal.

Fotó: Wealthy Lifestyle Secrets

A kötetet a Bioenergetic Kiadótól kaptam recenziós példányként, ezúton is köszönöm nekik. A könyv megvásárolható itt: Bioenergetic


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése