Egy nem szokványos mindfullness gyakorlat


Hogy jön össze a mindfullness és a zombik?

1. A mindfullness (meditáció, flow, stb.) ugye arról szól, hogy legyünk a jelenben, ne aggódjunk a múlton és ne szorongjunk a jövő miatt.

2. Nemrég néztük a Seal Team c. sorozatot. és abban női szemmel nem volt érthető, hogyan csinálják, hogy a legnagyobb családi problémák között elmentek harcolni és teljesen ki tudták kapcsolni a problémáikat. 

Pedig erről szólnak a harcművészetek is tulajdonképpen: kapcsolj ki minden zavaró tényezőt és gondolatot az elmédből, hogy az "itt és most"-ban legyél!

Erre most májusban vettünk egy Xbox-ot. Felnőtt létünkre újra játszani kezdtünk., Mivel most a Resident Evil világába vagyok belepistulva, főleg ilyen játékokkal játszunk. És van egy olyan része, ahol ún. raid mode-ban lehet kisebb, pár perces küldetéseket teljesíteni, ami csak arról szól, hogy hány szörnyet nyirbálsz le. Amelyek persze nem várják ezt békésen hanem konkrétan az életedre törnek miközben A-ból B-be kell eljutnod.
Viszont épp emiatt annyira feszült és jelenlétet igénylő feladat hogy ettől világosodtam meg egy idő után: ez is a "tökéletes mindfulness".
Hiszen nő létemre, akiknek mint tudjuk, mindig ezerféle dolog kavarog az agyukban (nekem is), erre a pár percre mindent de mindent ki tudok tökéletesen kapcsolni!

Csak és kizárólag az éppen nekem rohanó ellenfélre tudok koncentrálni és a lövésre, hogy leterítem-e, vagy kell neki még pár lövés(és nem nem jut eszembe a gyerek, a háztartás, a munka, amit kell még ma megcsinálnom stb.) gondolatok tömkelege, majd már ott van a következő ellenfél is és így tovább...

Szóval bár abszolút nem tűnik spirituálisnak ez a helyzet - mégis ebből is látszik, hogy a legváratlanabb helyeken lelhetsz úm. spirituális élményekre! Ha nem hiszed, próbáld ki! 

Plusz a férfiakat is jobban megérthetjük ezáltal, hogy képesek a legnagyobb és legszerteágazóbb problémák közt is csak egyvalamire koncentrálni. :)



Nektek van olyan tevékenység amiben teljesen el tudtok merülni, minden egyéb gondolatot kikapcsolva?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése