ÁLLÓCSILLAGOK A MÉRLEGBEN - Spica

Mérleg 24°24

A Szűz kalásza, Isis ajándéka. Vagyon, hírnév, tudás, megbecsülés, ragyogás, zsenialitás.

A Szűz alfa csillaga, már a babiloni időkben is a kalászt látták benne, sumér neve Mul Ab Sin volt.

A Szűz csillagkép Zeusz lányának, Astraeának állít emléket. Astraea az emberek közt élt, részt vett a hétköznapi tevékenységeikben, s az utolsókig kitarttt mellettük. Végül a Vaskorban az emberiség teljesen elállatiasodott, Astraea pedig visszatért az istenek közé, de ott sem érezte jól magát, ezért arra kérte apját, küldje föl az égboltra, így lett belőle a Szűz konstelláció, aki az igazság mérlegét tartja a kezében. A csillagképet a tradíció az Istennő áldásával hozta összefüggésbe.

Magát a kalászt Egyiptomban Isis ajándékának tartották, a Spicát pedig a tradíció szerint erőteljes termékenység jellemzi, amely valamilyen isteni ajándék formáját ölti.



A Spicához elsősorban ragyogást, szikrázó intellektust, kiváló írás- és beszédkészséget kapcsolunk, illetve bármilyen áldásos hatást vagy égi ajándékot, amely megnyilvánul az életünkben. Az egyik legtisztább, legszebb világ, amely összefügg az Istennő teremtőerejével. Ha felnézünk az égre, az északi féltekén az egyik legfényesebb csillag, amely a késő tavaszi és kora nyári hónapokban látható a legtisztábban. Októbertől december elejéig pedig féltekénk nagy részén a Spica a heliakális felkelő csillag, mert rajta van az ekliptikán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése