Életterületek elemzése 5.h. életöröm, szex / Angelina Jolie


Az 5. házzal kapcsolatosan véletlenszerűen Angelina Jolie képlete ugrott ki, úgyhogy most azt fogjuk megnézni. Az 5. ház a szerelem és a gyerekek területe. Elsősorban az alkotásé, a kreativitásé, ezen kívül a szórakozásé, a sporté. Általában az életörömöké. Nézzük akkor, hogy Angelina
Jolie-nak mennyi jutott ebből.

Az 5. háza a Skorpióban kezdődik, és azt látjuk, hogy benne van a felszálló holdcsomópont, és benne van a Neptunusz, de már a Nyilasban. 


A Neptunusz megint egy transzcendens bolygó, úgymond jelölőként nem jön szóba, de kiegészítésként igen. Egyébként az 5. házas Neptunusz tipikusan két dolgot jelenthet, vagy valaki nagyon szűzies lesz vele szó szerint, apáca típus, és szinte férfit nem is érint, vagy pedig belesodródik sokféle helyzetbe, és miután mindig álmodozik a nagy szerelemről, ezért mindegyikről azt hiszi, hogy az lesz az igazi. Ez bizony nagyon álmodozóssá teszi, nagyon elszakad a valóságtól, másrészt meg sok álom vagy plátói szerelmet hoz az életébe, ami vagy igaz, vagy nem. Mindenképpen kiköthetjük, hogy bár nem látszik rajta, egy nagyon romantikus, kicsit túlságosan is romantikus, álmodozós típus, ezzel a Nyilas Neptunusszal az 5. házban. De a felszálló holdcsomópont is ott van, ez az életterület egyfajta karmikus feladat is neki. Az alkotás, a gyerekek, a szerelem megtalálása, az életörömök élvezete. Másfelől, ha úgy nézzük, akkor ez a hegy csúcsa (a felszálló holdcsomópont), egyfajta csúcspontot is jelent az életében ez a terület.




Ezen kívül nincs benne bolygó. az urát nézzük, a hagyományos ura a Mars. Mit csinál az a Mars? Hogy áll, hol áll? A Mars a Kosban áll, 9. házban, hanyatló házban, amit szeretünk a kártevőknél, viszont nagyon jól áll, mint egy uralmi Mars. Ha csak az 5. házat nézzük, akkor azt mondanánk, hogy ez a terület nagyon jól prosperál Angelinánál. Mit jelent ez? Az uralmi méltóság az többek között mennyiséget is jelenthet, minél jobb méltósága van valakinek, ha mennyiséget kell néznünk, akkor az azt jelenti, hogy abból annál több van, és minél kevesebb a méltóság, vagy éppen exil (száműzött) vagy fall (bukott) akkor nincsen abból a dologból. Ez a radixban nem annyira jön elő, csak néha. Hány férje van valakinek, hány gyereke, hány munkahelye.




Ez a Mars ezzel az erős uralmi méltósággal azt jelenti, hogy bizony pld. gyerekből sok van, amit tudunk is. Nem kis létszámú a család, hat gyermek van már, ehhez már tényleg kell egy uralmi Mars, ebből azt hiszem 3 az övé, a többi örökbe fogadott. Amit jelez is, hogy a 9. házban áll a Mars, az 5. és a 9. házat összekapcsolja egyrészt, másrészt a külföldről örökbe fogadott gyerekeket is jelzi, meg azt is, hogy mi az a terület, amivel még kapcsolódik, ugyanazon házuralkodó révén, a Mars révén, a 10. házhoz.




A 10. és az 5. ház nála nagyon összekapcsolódik, ami igaz is abban, hogy a szórakoztató iparban dolgozik, filmezik, itt a Neptunusz a kreativitásban, az alkotásban, ott a filmezés. Ami nem csak azért van ott, mert ez a munkája, hanem azért is, mert ez kifejezetten a filmezéshez kapcsolódik. Így az utóbbi években már nem csak a szerepel, hanem rendezett is két filmet. A legutolsó volt a Rendíthetetlen c. film, ami egy tengeralattjárós film. Ez így szépen mutatja a kapcsolatot.

Mit tudunk még meg erről az 5. házról? Ez a szerelmek háza is, bizony Angelina Jolie a 3. férjét fogyasztja, ez ugyan inkább a 7. ház témaköre, de mint szerelmek azért azt jelenti, hogy sok szerelme volt. Azért láttuk, hogy ha egy pillanatra ilyenkor visszatérünk a képletkontúrhoz, az sok mindent megmagyaráz.



Például azt, hogy nincs Föld eleme, nincs fix dinamikájú bolygói, magyarán a kitartása, a praktikuma, a józanság nem igazán jellemző rá. Ebből hiányt szenved. Egyébként az első férje anno a 90-es évek végén, Johnny Lee Miller volt, aki a mostani amerikai Sherlock Holmes-sorozat főszereplője (Elementary). Aztán a második Billy Bob Thornton, a harmadik pedig Brad Pitt lett, ez a kapcsolat egyelőre tart (2005-től együtt élnek, 2014-ben házasodtak), aztán majd meglátjuk, hogy meddig. Azt látjuk, hogy egyrészt a gyerekek, másrészt a szerelmek azért mindig összekapcsolódtak a pályájával, nem véletlen, hogy színész párjai voltak, és nem csak ez a három, valószínűleg azért bizonyos korszakában eléggé szabados életet is élt. Ezt be is vallotta.




Mi az, ami gond ezzel a Marssal? Magával a Marssal nincs gond, az a gond, hogy ő együtt áll a Holddal. Ami meg nem olyan nagy gond, mert csak legyengíti egy picit a Holdat, tönkre nem teszi, sem a szerelmek, sem a gyermekek, sem az alkotás nem teszi őt tönkre.
Viszont ez a Mars sajnos kvadrátban áll a Szaturnusszal a 12. házból, ami már probléma lehet. Ezek egymást teszik tönkre, mindjárt megnézzük, hogy miért. Tudja-e a Mars fogadni a Szaturnuszt? A Mars sajnos nem áll a Szaturnusznak semmilyen méltóságában, fallba teszi a Szaturnuszt, így nem igazán tud védekezni ellene. A Szaturnusz áll-e a Mars méltóságába, szintén nem, ő is fallba teszi a Marsot. Ez két olyan bolygó, ami különösen utálja egymást, és így még kvadrátba is állnak. Ott teszik egymást tönkre, ahol tudják. Sajnos ez a tipikus konfliktushelyzet.








Mit jelent a Szaturnusz? Jelenti a 7. házát, és a 8. házát. A párkapcsolatok, a házasságok, talán ezért is nem tartottak ki neki olyan sokáig, én nem vagyok benne biztos, hogy Brad Pitt lesz az utolsó. Bár ezt külön lehetne elemezni. Majd meg lehet nézni, hogy az első házasság a 7. ház, 2. házasság a 9. ház, 3. házasság a 11. ház. Ezek mindig két házanként ugrálnak. A 4. házasság már az Ascendensnél kezdődik.
Meg kell nézni, hogy melyik a legtartósabb, és akkor ebből ki lehet indulni esetleg, hogy melyik fog megmaradni. De mi most még a rövid szerelmeknél tartunk az 5. háznál, illetve olvassátok el a Wikipédián, magyarul is megvan az önéletrajza, sok minden van rajta. A szex háza is az 5. ház. Angelina elég nyíltan vállalja föl a különcségeit, és például a biszexualitását hangoztatja. Nézzük meg, hogy lehet-e benne valami? Hol láthatjuk ennek igazát? Mondhatnánk, hogy egy ilyen erősebb Marssal nem valószínű, de ez a Szaturnusz kvadrát bizony rátehet. Egyrészt a 12- házból jön, a titkos vagy titkolt viszonyok, vagy inkább titkolt vágyak, az is benne lehet, benne lehet a szenvedélybetegség is a 12. házból, vagy bármi olyan, ami önsorsrontásba torkollik. És ez a Szaturnusz a 7. és a 8. háznak az ura, ami bizony a párkapcsolattal kapcsolatban van, illetve a 8. házzal is.

Illetve itt láthatjuk talán ezt, nem mondom ki a verdiktet, hogy így van-e vagy sem. A 8. házat manapság nagyon felértékelik szex szempontjából, hogy az az igazi a végzetes, az animus/anima, stb. Itt, ha megnézzük ebben az összefüggésben, tudván, amit tudunk, én inkább azt mondanám, hogy a 8. ház, ha már szexszel kapcsolatos, tudatalattival, akkor inkább ilyen tudat alatti vágyakat jelöl, vagy olyan dolgokat, amik nem vállalhatók. Az 5. ház a vállalható szex kategóriája, a 8. ház, akkor már inkább azt mondom, az a szexuális irányultság, szexuális orientáció, ami nem fölvállalható, vagy nem vállalja az egyén a világ előtt. Ez egy sötét ház, és a 12. is egy sötét ház. Most inkább erre koncentráljunk. Egy ilyen Szaturnusz, aki ezekkel van kapcsolatban, és kvadrálja a Marsot, és tönkre is teszi, az bizony hozhat nem hagyományos szexuális orientációt.



Bár igaz, hogy ez mostanában divatos kezd lenni, de most felejtsük el a trendeket, mert itt azért az örök értékekről beszélünk. Mindig voltak elhajlások, mert ez igenis elhajlás, mert ha nem az lenne, akkor az 5. házban virulna, élne ez a kapcsolat a két bolygó között, de nem ott van. Itt látszik, hogy ez a titkokkal, a sötéttel, a tudatalattival kapcsolatos, bizony nem vállalható, vagy idézőjelben szégyenletesebb formája a szexualitásnak. Erre mondtam azt, hogy ez most trendi, és kipakol mindenki mindent, az már egy más tészta, ez már a mi korunk, és nem a horoszkópnak a jelzései vagy a hibája. Benne lehet, igen, ez a fajta nehezen vállalható dolog. Illetve, miután ez kvadrát és két kártevőről van szó, és tönkre is teszi, nem tesz jót sem neki, sem ezen a területeknek, ennek a dolognak a hangoztatása.

Ami még érdekes, a 8-12. ház kapcsolata. Például kiskorában sokáig temetkezési vállalkozó szeretett volna lenni, kamasz korában,  ún. „falcolt”, azaz késsel vagdosta magát, meg temetőkbe járkált az ún. gót stílust követve, második férjével, Billy Bob Thortonnal pedig gyűrű helyett egymás vérét viselték a nyakukbanFeketébe öltözött, lilára festette a haját, sok ilyen dolgot művelt. 

Ez nemcsak azért van, mert itt most az 5. házat vizsgálva látjuk ezt a kvadrátot. Ne felejtsük el, hogy ez a Szaturnusz nem csak a Marsra vet kvadrátot, hanem a Holdra is.

A Hold pedig a születési uralkodó, és ennek nagyobb is az orbisza. Ez a 4°, ami köztük van, simán benne van az orbiszban. Bizony ezek a kicsapongások, titkolt dolgok, titkos dolgok, sötét dolgok, tudatalatti dolgok, ezek ugyanúgy tönkre teszik, nem csak a szexualitását, hanem önmagát is. Nem igazán tesznek jót a személyiségének. Problémája volt az édesapjával, amit itt most nem elemeztünk, mert neki nem a 4. házát elemezzük, ami miatt is voltak a problémái.





Ezek mind megjelennek, nemcsak a szerelemben, szexualitásban nála, hanem az egész karakterében is, ez a fajta szexuális irányultság, a szerelmek, összefonódnak a hivatásával, és nehezítő körülményként jelentkezik a 8. ház, a halálvágy, a tudatalattinak az előre törése, mentális problémák a 12. házzal. A betegség, a halálfélelem is bejön. 


Amit most tudunk róla, ez sem 5. ház, csak azért mondom, hogy itt is látjátok, mint az előbb, hogy egy ház, főleg, ha az egy jelentősebb összefüggésben szerepel annak a háznak az ura, vagy a benne levő bolygók, akkor bizony elég sok életterületet megmozgat, és nem csak egy elszigetelt területre hat ki. Néha igen, néha nem, de ezt próbálom bebizonyítani különböző képleteken, hogy van, amikor egy házat önmagában tudunk elemezni, és van, amikor szinte az egész életére kihat. Úgymond, ha megrángatjuk azt az egy szálat, akkor az egész horoszkóp megmozdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése