Életterületek elemzése 2.ház - anyagiak / Antonio Banderas

Véletlenszerűen itt most Antonio Banderas-t dobta ki a gép úgymond, hogy akkor az ő képletét nézzük meg. Nézzük akkor Antonionak a 2. házát. Akkor most már képletkontúrt, és ilyesmit nem nézünk. Ráadásul az övét már néztük is, meg az Ascendensét is.

Csak egy 2. házat kiragadunk, persze nem így szoktunk elemezni, de most nézzük meg külön a házakat. Van itt egy Kosban kezdődő 2. házunk. A ház csúcsa esik a Kosban, a házcsúcs mit is jelent az Epliktikán? Az a pontja a Nap pályájának, ahol egy horoszkóp házának a helye kezdődik, életterület.






Egy ház csúcsán lévő bolygónak általában nagyobb a hatása, mintha eltávolodott volna onnan, ezt is szoktuk nézni a házaknál. Na, most az ő 2. háza ilyen szempontból pont üres. A házban álló bolygókat nem tudjuk így elemezni, csakis a ház urára vagyunk utalva. A Kos jegyének az ura a Mars, és megnézzük a Mars hogyan és hol áll. Nézzük meg először, hogyan áll.

Ha végignézzük a Marsnak a méltóság sorát, akkor bizony sem uralom, sem egzaltációs, sem triplicitás, sem terminus, sem arculat nincsen, igaz romlásban sincs, exilben és fallban sincs, teljesen peregrin bolygó. Mit nézünk egy peregrin bolygónál mindig? Megnézzük az urát. Itt az Ikrekben van, az ura az az Ikreknek az uralkodója lesz a Merkúr, amit ha végignézünk, akkor szintén peregrin, ott az Oroszlán elején. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit romlásban van ez a Mars. Ez bizony nem a legjobb állapot, ráadásul hanyatló házas, ami azért egy kártevőnél nem akkora probléma. Jobb is, ott a 3. házban, de egyrészt ez mit jelent, hogy azért olyan sok pénze nincsen, mint amennyit gondolnánk. Legalábbis nem állandóan.


Nem akarok semmit, amit nem érdemlek meg,
de ha több pénzt ajánlanak nekem, hát nem leszek hülye!

De azért ne ugorjunk be most, jó világsztárokat elemzünk, de nem ismerjük a pontos anyagi helyzetüket, és ez az, amikor mindig eszembe jut Nicolas Cage-nek az esete, akit gondolom szintén sokan ismertek, mert rengeteg filmben szerepel. Róla 2-3 éve hallottam, hogy bár iszonyú pénzeket keres egy-egy filmmel – több 10 milliót –, bizony adóbotrányba keveredett, nem jól könyveltek, majdnem mindene elúszott. Attól, hogy valakinek – fogalmazzunk így – nagy pénzek fordulnak meg a kezében, nem biztos, hogy vagyonos ember. Vagy ha befektette, akkor nem föltétlenül látszik, mint vagyon. Mondjuk ingatlanban látszódhat. A pénzügyi helyzete nem föltétlenül lesz annyira kiegyensúlyozott, azt mondanám, hogy Antoniónak sem olyan híresen jó ez a 2. háza. Igaz itt belevehetjük az elemzésbe a ház jegyének egzaltációs urát is, a Kosnak a Nap az egzaltációs ura. Ez a Nap pedig Antonio képletében az Oroszlánban áll, uralomban. Mit jelent ez? Hogy időnként vagy rövidebb időre (egzaltációs úr) hatalmas pénzek fordulnak meg nála (egzaltáció ugyanolyan erős, mint az uralmi méltóság, csak rövidebb ideig tart). Így már érthetőbb a hollywoodi életvitel, nemde?



Ilyenkor azt mondhatnánk, hogy nem fog ő olyan nagy vagyont hosszabb távon felhalmozni, amit például a gyermekeire hagyna. Mindenképpen ezt lehet látni, illetve azt, hogy a 2. ház ura a 3. házban van, merre megy a pénz. A 3. ház mindenképpen ilyen kommunikáció lehet, közvetlen környezet, rokonok, lehet, hogy azok is elviszik a pénzt.
Illetve egyáltalán honnan szerez pénzt, például reklámokból. Őt is sokat lehet látni reklámokba, most is megy egy, és ő azért már 54 éves, neki is kell néha a pénz, azért mondom, hogy attól hogy valaki nagy művész, vagy esetleg sztár, nem föltétlenül tud akkora vagyont felhalmozni, mint amit gondolna róla az ember.
Itt ennyi az elemzési mód, meg kell nézni, hogy mennyi pénze van annak az embernek. Ez a „leszek-e milliomos” tipikus kérdése. Ez bizony a 2. háztól függ nagyrészt, hogy mit enged meg. Nem engedi meg, hogy olyan nagy pénzeket felhalmozzon. Lehet, hogy megkapja a pénzt, aztán megy is. Körülbelül ezt jelenti. A Mars meg eleve kártevő, olyan sok jót nem hozhat ezen a területen. Persze azért nem kell őt annyira sajnálni, mert nem hal éhen, csak érzékeltetem, hogy ne ugorjunk be a díszleteknek, mert az asztrológia arra való, hogy a díszletek mögé nézzünk.



Esetleg még meg lehet nézni, hogy a 2. ház urára milyen fényszögek vetülnek, van egy szextil a Merkúrral, egy szextil a Holddal, pont egy kis trigonnak a csúcsán üldögél, ezeket a fényszögeket kevésbé vettük, ezeket a fényszög alakzatokat, hogyha egyet felfedezünk, akkor hurrá, örüljünk, próbáljuk kisilabizálni, hogy mit jelent. Ez kisebb hatású, mint a nagy trigon, mert látjuk, hogy csak egy fél horoszkópot foglal el, de itt azt jelenti, hogy ezt a három bolygót összeköti, méghozzá jó fényszögekkel.


Ilyenkor érdemes megnézni, hogy melyek azok a területek, amelyek összekötődnek. Itt a Hold és a Merkúr, a Hold az 5. ház (életörömök, szórakozás) ura, a Merkúr a 7. ház és a 4. ház ura (házasság, család), a 6. ház (munka) csúcsán áll. Ez olyan tulajdonképpen, mintha táplálnák ezt a Marsot, a 2. és a 9. ház (pénz és szellemiség vagy külföldi utazások) urát, könnyű fényszögekkel, amelyek könnyen jönnek. Azt mondanánk, hogy a pénz azért jövöget, és inkább a családból, a házastárstól jön pénz bizony, és esetleg, majd a szórakoztató iparból (5. ház), illetve azt is jelenti, hogy ide is megy el, a család, utazások, gyerekek. Ez a körforgás, ami biztosítja ezt a kis trigont, ami egy szerencsés trigon. Jön is meg megy is a pénz, mindig megvan a megfelelő, de annál több nem valószínű hosszabb távon. Ám rövidebb távon, ha az Oroszlán Napot nézzük, mint a 2. ház egzaltációs urát, azt látjuk, ha megdolgozik a pénzéért (6. ház), akkor egészen csinos összegeket tud keresni.



További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése