A Merkúr a Szűzbe lép

 

A Merkúr itt uralkodik, nagyon erős, az analógiái teljes egészében meg tudnak nyilvánulni. Racionális, alapos, precíz, pontos, de nagyon kritikus. Alkalmazkodó, nagyon okos, eszes és szorgalmas.

Már nyoma sincs az Oroszlán nagyvonalúságának, szigorúan a valóság talaján állunk, gondolkodásunk józan, praktikus és gyakorlatias. Ebben az időszakban könnyebben tanulunk, jobban át tudjuk adni tudásunkat, de alkalmas napok jönnek bármilyen szellemi munkára, írásra, szerződéskötésre, kereskedésre, pénzügyek intézésére is. 

Néphagyományok: Kisassszony napja

 


Az eredete a magyarországi Mária kultusz:
Kisboldogasszony vagyis Mária születése napja. Szergiusz pápa ünnepelte először a VII. század végén. (szeptember 8.).

Azért lett szeptember 8-a az ünnep, mert ezen a napon szentelték fel azt a jeruzsálemi templomot, amely azon a helyen áll, ahol a hagyomány úgy tartja, hogy Szűz Mária született. Ez a templom ma is áll, és Szent Annanak szentelték.

KINAI ASZTRÓ - Yin Víz Kakas hava

 

A Kakas hónapja alapvetően Fém elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Fém eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak, de külön még jót tesz a Viz elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.

Mars a Rákba lép

 Az Ikrekben járó Mars szellemi energiáink kibontakozását segítette elő. A Rákban a Mars felemásan áll, éjjeli születésűeknek közepesen jól áll, nappali születésűeknek esésben van, a marsikus analógiák, mint pl. az akarat, vágyak, tetterő, energia, agresszió nem igazán tudnak érvényesülni ebben a jegyben. 

Szűz újhold 2024. - szeptember 3.

A szeptemberi újholdkor merits ihletet a fákból és a lehulló levelekből, amelyek a feleslegessé vált dolgok szimbólumai. Mely kapcsolatok, projektek, gondolatok vagy szokások vannak a terhedre, amelyek már nem ösztönöznek, nem éltetnek? Vedd számba őket, és engedd el azt, aminek lejárt az ideje és már nem tartozik hozzád.
Fókuszban az egészség és a tisztaság, a rendrakás és az anyagiak. Valósíts meg valamit, amit már régóta tervezel - itt az alkalom, hogy szolgálatkész legyél, és bizonyítsd a precizitásodat.

A Plútó visszahátrál a Bakba (nov.18-ig)

A Plútó megint a Bak jegyében van, annak is utolsó, anaretikus fokán toporog, s hatásával kíméletlenül feszegeti, gyökeresen át akarja alakíttatni velünk még egyszer a Bak területeket. Asztrológiailag ide soroljuk a társadalmi struktúrákat, gazdasági, pénzügyi területeket, a meglévő határokat, de a földben rejlő értékeinket is.

Társadalmi szinten a Plútó a Bakban járva elsősorban anyagi világunkban akar rendet tenni, hogy saját sorsunkban hol hoz változást, az egyéni horoszkópunk függvénye. A retrográd Plútónak kimondottan karmikus jelentése és jelentősége van. Kötelező módon újratalálkozunk előző életbeli személyekkel, helyzetekkel, helyekkel. A Plútó tud és érzékel nagyon sok dolgot, melyet nem tud kifejezni.

Szeptemberi energiák

 

A szeptemberi energia a befelé fordulás energiája.  Az biztos, hogy még az utolsó termést kell behozni, de ideje kitalálni, hogyan tároljuk a termést, hogy az egész télen kitartson.  Varázslatosan szólva itt az ideje, hogy minden olyan materia magicát keress, amire szükséged lesz.  A gyógynövényeket, köveket, földet, még a vizet is össze kell gyűjteni, gondosan fel kell címkézni és el kell tárolni.  Az energia lassabb tempójú, mint a tavaszi és nyári nyüzsgés.  Ez még nem teljesen a tél pangása.  Ez a gondolkodás és a pihenés, az egyensúly ideje. 

Szeptember köszöntése

Szeptemberben két, egymást kiegyensúlyozó erőt érzékelhetünk. A nap még melegen süt, éjszaka azonban már csípős a levegő, és a levelek kezdenek elszíneződni, felfedik vörös, narancs, sárga és arany pigmentjeiket. A fák beszélgetnek a naplementékkel, és a személyes megnyilvánulásaink is szívből jövőbbek.