A Plútó visszahátrál a Bakba (nov.18-ig)

A Plútó megint a Bak jegyében van, annak is utolsó, anaretikus fokán toporog, s hatásával kíméletlenül feszegeti, gyökeresen át akarja alakíttatni velünk még egyszer a Bak területeket. Asztrológiailag ide soroljuk a társadalmi struktúrákat, gazdasági, pénzügyi területeket, a meglévő határokat, de a földben rejlő értékeinket is.

Társadalmi szinten a Plútó a Bakban járva elsősorban anyagi világunkban akar rendet tenni, hogy saját sorsunkban hol hoz változást, az egyéni horoszkópunk függvénye. A retrográd Plútónak kimondottan karmikus jelentése és jelentősége van. Kötelező módon újratalálkozunk előző életbeli személyekkel, helyzetekkel, helyekkel. A Plútó tud és érzékel nagyon sok dolgot, melyet nem tud kifejezni.
A plútói változások rendszerint igen erőteljesek. Talán tudat alatt, de sokunkban elkezd munkálkodni a szorongás, hogy le kell mondanunk arról a kényelemről és biztonságról, amiben eddig éltünk. Rákényszerülünk, hogy alkalmazkodjunk, egy új, eddig ismeretlen világhoz, amely nem engedi, hogy a régi beidegződéseinket továbbra is fenntartsuk, hiszen azokat már vagy kinőttük, vagy károsan hatnak mindannyiunkra, hiszen a Plútó hatása kollektív.
A retrográd Plútó általában valamilyen krízis formában köszönt ránk. Tipikusan lassan kialakuló krízisről beszélhetünk, ami egyre szövevényesebbé válik, majd végül kirobban és felszínre törnek azok a témák, a melyekkel valójában szembesülnünk kell.
Ha sikeres az új tanulságok beépítése a retrográd szakasz alatt, akkor a Plútó újraindulásával elkezdődik a gyógyulás, az újjászületés időszaka. Bensőnk önpusztító, gátló elemeinek meg kell halniuk, ha a Plútó törekvéseinek eleget akarunk tenni. A velük való leszámolásnak megvilágosító erejűnek kell lenni, hogy segítségével valódi békére leljünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése