A Mérleg üdvözlése

"Harmónia - élvezd az életet  szerelemmel, zenével és romantikával!"

Ma felnézünk a Szűz-időszak fáradhatatlan munkálkodásából, és megpillantunk egy másik arcot. Kezünket nyújtjuk felé, csókkal üdvözöljük. „Szia! Egy kávé?” – kérdezzük. Ne feledd: életed bulijában te vagy a házigazda, és ha jól akarod érezni magad, akkor érdemes beszélgetned kicsit a vendégekkel, megbizonyosodnod arról, hogy van elegendő ízletes étel, és egy otthonos, szép hely, ahol letelepedhettek. 


A Mérleg a kapcsolatok jegye. Hozzá tartozik a szépség, az elegancia és a diplomácia is. A Mérleg időszakában sóvárgunk, harcolunk, kiállunk a békéért, és bármit megteszünk, hogy el is érjük. Előtérbe kerül az igazság és a jog. Munkálkodásunkkal segítjük, hogy mindenki megtanulja, hogyan kell nagyobb kedvességgel bánni egymással, tiszteletben tartva egymás integritását. A Mérleg időszakában kapcsolódni akarunk, együttműködni, együtt lenni. Szeretnénk eljárni a kapcsolódás táncát. A Mérleg jegy hatása alatt kifejezetten törekszünk arra, hogy a szépség vezessen bennünket az úton. Meglátjuk és nevén nevezzük a szépet még abban is, amit más esetleg csúnyának talál. Mélyebbre pillantunk.

Emlékszel még, milyen volt gyerekkorodban egyensúlyozva végigsétálni a gerendán? A Mérleg jegye kicsit hasonló érzést nyújt. Minden egyes lépés az egyensúly lehetőségét kínálja, a hullámzásét, illetve a lezuhanásét. A haladás lehet tökéletesen kecses vagy körömrágásos izgatottsággal terhes. A Mérleg arra int bennünket, hogy minden lépésünket önazonosságra törekedve, nagy gondossággal tegyük meg. Az egyensúlyért folytatott küzdelem csodálatos, minden egyes megtett lépéssel kifejezzük az együttműködési szándékunkat és az ismeretlenbe vetett bizalmunkat. A Mérleg már akkor sikeres, amikor a döntésképtelenség után az első lépést megteszi. Minden egyes lépéssel újra megtalálhatjuk az egyensúlyt és a szépséget.



JAVASLATOK A MÉRLEG IDŐSZAKÁRA

Ahogy az ember idősebbé válik, fizikai szinten is egyre nehezebben tartja meg az egyensúlyát. De azért nem árt gyakorolni. A testi egyensúlyunk hatással van a belső állapotunkra is. Bizonyos jógapózok éppen az egyensúly gyakorlását szolgálják. Ha nagyon egyszerűen szeretnéd gyakorolni, akkor próbálj féllábon állni egy ideig, és megtalálni azt az édes, üdvös egyensúlyi helyzetet.

Íme néhány ötlet, mivel tölthetsz el időt a Mérleg jegyében:

1. Menj el ebédelni valakivel, akit szeretsz!

2. Maradj ágyban valakivel, akit szeretsz!

3. Menj el egy szépségápolási körútra!

4. Alakíts át valamit a lakásban, amire örömmel nézel majd, ha elkészül!

5. Mosd ki a szennyest, és rögtön vedd ki a ruhákat a szárítóból! Tartsd az arcodhoz a meleg holmikat! Ugye, milyen finom érzés? Szép lassan hajtogass össze mindent, add meg a módját.

6. Menj el egy kiállításra vagy egy művészfilmre a nap közepén. Vegyél pattogatott kukoricát is!

7. Írj szerelmes levelet magadnak, a kedvesednek, egy barátodnak vagy a jövőbeli szerelmednek!

8. Készíts ötéves tervet színes jelzésekkel, sok-sok találkozóval, táblázattal és számtalan felkiáltójeles eseménnyel!

9. Állj ki valaki mellett, akinek szüksége van a támogatásodra!

10. Ajánld fel másoknak hatalmas szeretetedet!


Válassz egyet a fenti javaslatok közül, és teljesen add át magad a tevékenységnek!


Napközben pedig állj meg kicsit, és figyelj meg valami szépet a természetben, a saját környezetedben vagy egy másik emberben. Lélegezd be a szépséget, és hagyd, hogy dolgozni kezdjen benned!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése