Alain Delon vitatott horoszkópja

 Alain Delon horoszkópja kapcsán érdekes problémába futottam bele. Az eredeti születési időpontja: 1935.nov.8. 3:25 hajnalban, Franciaország Sceaux nevű városkájában. Ami érdekesség, hogy habár ma már Franciaország ergységesen 1 óra plusszal számol zónaidőben Greenwichez (GMT/UTC) képest, amikor Delon született a háború előtt még 0-ás zónaidővel számoltak! Ugyebár a zónaidőket a akkor vezették be, amikor megindiult a nagyarányú globális szállítás és kereskedelem, főleg a vonatközlekedés, és a nem megfelelő időszámitás nagy zavarokat okozott. 

A Vénusz a Mérleg jegyébe lép

 

A Vénusz a Mérlegben uralkodik, itt ki tud bontakozni, nem úgy, mint az előző Szűz jegyben. Érzelmeink felszabadulnak, kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak, nyitottabbak leszünk. Művészi hajlamaink előtérbe kerülhetnek.

Megnő a az emberek társasági igénye, az emberi kapcsolatok, érzelmek fontossá válnak a számára. Az esztétikai igényesség és a művészi adottság vagy aziránt való rajongás. A szerelem, harmónia, érzelmi kapcsolatok iránti igények teljesülnek, jobban tudjuk élvezni a dolgokat úgy, ahogy azok jönnek.

A Merkúr direktbe fordul

Mától a Merkúr retrográd mozgásból direktbe vált át, még ha eleinte lassabban is halad, mint szokott. De már némi megkönnyebbülést hoz, főleg az Ikrek és Szűz Ascendensűek számára. Még mindig nem lesznek toppon, sőt, de már legalább a feledékenység, állandó vacillálás, szétszórtság érzete megszűnik számukra. 

A Szűz üdvözlése

"Igyekezet - amint vetsz, úgy aratsz"


A Szűz jegyében hatalmas odaadás rejlik. A Szűz az odaadást arra használja, hogy javítsa és tökéletesítse az anyagi világot és a fizikai formát, hogy azok a szépség és a szeretet jobb hordozói legyenek. A Szűz ezért hajlandó súrolni, gyomlálni, lemosni, kitakarítani, megtisztítani egy teret, egy elképzelést vagy egy művészeti alkotást, hogy valóban kifinomult és igaz energiát tükrözzön vissza. 

Augusztusi telihold a Vízöntőben

"Légy valódi!"

TELIHOLDKOR ünnepeld a bőséget és az igazi természetedet. Melyek a te erőforrásaid? Mik az erősségeid? Hogyan tudod megmutatni őket a világnak? Az augusztusi teliholdat ünnepeld kenyérkészítéssel, és miközben dagasztod a tésztát, töltsd meg pozitív szándékkal. Figyeld, ahogy megkel, és élvezd a frissen sült kenyér ízét.

Az augusztusi teliholdat Zselnice holdnak hívják sok helyen, de ismerik Búzahold és Árpahold néven is. Ez az aratás és áldás ideje.

Megtámadták a Jupitert!

Nem szoktam mostanság fényszöges állásokról írni, de most egy olyan állás rajzolódik ki az égen, amihez hasonló legutóbb a pandémia kapcsán merült föl. Méghozzá az, hogy a Jupitert (mint jótevőt) támadja a Mars és a Szaturnusz is mint kártevő bolygó (miközben egymást is támadják). 

Bontsuk szét, mit is jelent ez nekünk?

KINAI ASZTRÓ - Yang Víz Majom hava

 

A kínaiak szerint ez a hónap (aug.7- szept.7.) a Majom hónapja, az ősz első hónapja, egy Fém jegyű hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Majom, Sárkány, Patkány és a Kígyó évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Tigris szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.

Párizsi olimpia - Eseményképlet

 

Több olimpiát végigéltem már életem során, volt amelyiket egész részletesen követtem, míg ezt csak félfüllel hallgattam, mégis annyi botrány és botrányos esemény követi egymást, már kezdve a megnyitótól, hogy gondoltam, felállítom az esemény kezdőképletét. Vajon miről árulkodik nekünk az Olimpia eseményképlete?

A Merkúr retrográdba fordul (aug.29-ig)

 Retrográd állapotban a bolygó kevésbé tudja erejét konstruktív, ill. hasznos cselekvésre fordítani, passzívvá válik, a körülmények áldozata lesz. Az ilyen bolygó megítélése általában negatív. Az általa jelzett dolgok szakaszosan vagy késve teljesülnek, megszakadhatnak vagy megismétlődhetnek többször is. Vissza-visszatérő dolgokat is jelez.

Vénusz a Szűzbe lép

 

A Vénusz a Szűzben csak rövidebb távon érzi jól magát, egyébként esésben van. Itt a Merkúr, azaz a józan ész, a racionalitás uralkodik a Vénusz, azaz az érzelmek fölött. Az érzelmek sokkal visszafogottabbak lesznek ebben az időszakban. Gátlásosabbak, aggodalmaskodóbbak lehetünk. A Szűz Vénusz idején a szépség háttérbe kerül, egy Szűz Vénuszt nemcsak a szépségéért, hanem az eszéért is kell szeretni.

Oroszlán újhold - 2024. augusztus 4.

ÚJHOLDKOR keress egy helyet, ahol nyugodtan megfigyelheted a bőséget, ami körülvesz. Az újhold mindig remek alkalom az elengedésre. Használd az augusztusi hold energiáját arra, hogy megszabadulj a „nem vagyok eléga jó" érzéstől, illetve a sikereiddel és pénzügyeiddel kapcsolatos korlátaidtól. Legyél hálás azért, amid van. Készíts listát azokról az apró ajándékokról, amelyeket az elmúlt napokban kaptál: a fáról eléd hullott gyümölcsért; egy csésze ajándékba kapott kávéért a kávézóban; vagy a pillangó röptéért, amit megfigyelhettél. Gondolkodj el az ajándékok bőségén és a befogadó képességeden.

Augusztus köszöntése

Augusztusban javában folyik a betakarítás. Amint a búza aranyszínűvé válik és a gyümölcsök megérnek, édesek, táplálóak lesznek, a zselnicemeggy, amely ennek a holdnak a nevét adta, pirosra érik  Arra hív, hogy élvezzünk minden pillanatot, és tegyünk félre valamit az elóttünk álló hideg hónapokra. Augusztusban a gabona betakarítását ünnepeljük, és ez az időszak ideális arra, hogy leszüreteljük, amit elültettünk mind a földbe, mind a hétköznapjainkba. A gabonafélék, például a búza és az árpa a táplálás és az újjászűletés szimbólumai - a kalász elhal, de a benne lévő magokból új élet sarjad.