Októberi telihold a Bikában (5°)

TELIHOLDKOR békülj ki vagy vedd fel újra a kapcsolatot azokkal, akiket szem elől tévesztettél vagy akikkel összevesztél. Az évnek ez az erőteljes időszaka ideális az enyhülésre és az álláspontok közelítésére, légy olyan a falevelek, amelyek ellenállás nélkül hullanak alá. Gondold végig hol vagy hajthatatlan? Mit tehetnél annak érdekében, hogy rugalmasabbá válj? Mi áll az útjában, hogy kibékülj valakivel, és hogyan teheted meg az első lépéseket ebben az irányban?




Minden Holdtöltének saját neve van, amely szokás az amerikai kontinensen élő indián őslakosokhoz kapcsolódik: a mostani a "hód teliholdja" - hogy elegendő hódprémet biztosítsanak a téli öltözékhez. Ekkor állították ki a hódcsapdákat, mielőtt a mocsarak befagytak volna, hogy biztosítsák a meleg téli prémek utánpótlását. Egy másik értelmezés szerint a Hód Telihold elnevezés onnan ered, hogy a hódok most aktívan készülnek a télre. Néha Fagyos holdként is emlegetik.

Ez a hold az ismeretlennel kapcsolatos; ugyanarra a hónapra esik, mint Halloween, más néven Samhain, az évnek arra az időszakára, amikor az evilágot és a túlvilágot elválasztó fátyol elvékonyodik, és könnyebben kapcsolódhatunk a láthatatlan dolgokhoz. Az októberi hold erősen kötődik a halálhoz és az újjászületéshez.  A világ számos pontján ilyenkor emlékeznek meg az emberek az őseikről, és azokról, akik már nem lehetnek köztünk. Ez azért alakult így, mert ebben az időszakban a látható és a láthatatlan világ között könnyebbé válik a kommunikáció; és egy ciklus végére értünk, amikor fontos, hogy eltávozott szeretteinkről elmélkedjünk.

Szimbólumok



LÁMPÁS 

Lámpások világítják meg az utat az elhunyt lelkek előtt a késő októbert éjszakákon Varázslatot és útmutatást jelentenek ebben a nagyon különleges hónapban. 



FÁTYOL 

Világunkat és a túlvilágot elválasztó fátyol nagyon elvékonyodik az évnek ebben az időszakában. Az intuíciónk tisztább és számos szinkronicitásban lehet részünk. Ez az álmok és a képzelet időszaka.



IGAZSÁG

 Az októberi holdhoz kapcsolódó tarot - kártyalap az Igazság. Az évnek ebben a szakaszában változásokat élünk át, amelyek során tudatosítani kell a saját igazságunkat, és azt, hogy mit akarunk megtartani. Használd az igazság kardját, és vágd le, amire már nincs szükséged.
 


MÉRLEG 

Az évnek ehhez a szakaszához a Mérleg csillagjegy tartozik. A Mérleg képessége a választásra és az igazmondásra, valamint közvetitő ereje jelenik meg ebben az időszakban, közvetít a világok közt, és sok nyelven ért. 



ÁLARC 

Halloween éjszakáján ijesztő jelmezekbe öltözünk, hogy megbirkózzunk a félelemmel; ez egy katartikus gyakorlat, amely felfedi, mitől félünk, és hogyan kezeljük a félelmünket. 



TÖKLÁMPÁS Európában és Amerikában széles körben elterjedt a töklámpás faragás, amely egy angolszász hagyomány : a tökből arcot faragnak, és kivájt belsejébe gyertyát állítanak. A szokás egy ír legenda nyomán kelt életre, amely egy Jack nevű részeges kovács és a rászedett ördög történetét meséli el (Jack-o-lantern). 

Rituálék és gyakorlatok 

Légy kreatív farag töklámpást Halloweenkor és állíts bele gyertyát, így ünnepelve ezeket a varázslatos éjszakákat. 




Készíts vacsorát egy láthatatlan vendégnek; tegyél plusz egy terítéket az asztalra azok tiszteletére, akik már nincsenek ezen a világon. Gondolj az őseidre, és ez a kis rituálé legyen egy titkos módja az üzenetváltásnak köztetek. 

Egyik este kapcsold le az összes lámpát az otthonodban, gyújts meg egy gyertyát, és sétálj vele szobáról szobára, fényt hozva a sötétségbe.




Próbálj meg felhagyni egy szokásoddal, amitől meg akarsz szabadulni.

Kapcsold ki a telefonodat fél órára napközben. Élvezd a csendet és tarts egy kis szünetet.

Kiváló időszak ez a jóslásra. Fogj egy pakli tarot kártyát, és húzz egy lapot mindennap. Merits ihletet a képekből, még akkor is, ha nem vagy tisztában a jelentésükkel. 


Készíts saját rúnákat. A rúnákat a kelták jósláshoz használták, gyönyörű szimbólumait könnyű reprodukálni. Rajzold a rúnákat kisebb kövekre, vagy piropákával égesd őket fakorongokba.

Készíts süteményt halottak napjára. 

Egyik este oltsd el az összes lámpát, és vacsorázz gyertyafénynél. Hogyan változik az érzékelésed az elfogyasztott étellel kapcsolatban  Figyelj az érzékszerveidre. 


Ápold a hatodik érzékedet a neked tetsző módon. 

Ünnepeld az életed, és mindazt, ami még hátravan.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése