A Merkúr belép a Mérlegbe

 

Itt az influenszerek időszaka! 😉A kritikus Szűz után a kommunikációnk harmonikusabbá, diplomatikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válik Udvariasak, kedvesebbek, nyitottabbak, diplomatikusabbak vagyunk, amikor a Merkúr a Mérlegben van.

Merkúr a Mérlegben

 Született diplomata, remekül alkalmazkodik, együttműködik környezetével. Intellektuális és kompromisszumképes, törekszik a harmóniára, figyelembe veszi mások igényeit is. Kapcsolataiban rugalmas és igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Problémái vannak az önálló döntéshozatallal, szüksége van mások véleményére, egyedül túl határozatlan. Gyorsan tanul, mindig megfelel a követelményeknek, de színészkedésre hajlamos. Gyermekként is rugalmas, alkalmazkodó, általában kiegyensúlyozott.

Éjjeli születésűeknél vagy ha a Merkúr a Mérleg  6-14°-a közt van, a gondolkodás és kommunikáció erőteljesebb lesz, és mivel vénuszi jegyben van, ez inkább a kapcsolatteremtés felé orientálódik. A Mérleg kardinális volta miatt, a kommunikáció ilyen esetekben kezdeményezőbb lesz, bátrabban belevág beszélgetésekbe, de nem olyan kitartó a tanulásban. Viszont kedvezőbb a továbbtanulás szempontjából.

Ha az előbb említett esetek nem állnak fel, (tehát nappal született ill. más fokokon áll a Merkúr) akkor viszont nem lesz méltósága, vagyis megnyilvánulásai függnek majd a jegyurának, a Vénusznak a képletbeli helyzetétől. Emellett kicsit inkább "lustább", legalábbis a tanulásban. De mivel Levegő jegy és nem is igen szereti az egyedüllétet, érdemesebb  tanulócsoportban vagy legalábbis párban tanulni baráttal, barátnővel... Ha egyedül hagyják a tankönyv felett, akkor csak elábrándozik felette, ha pedig az Interneten, akkor megint a barátaival csetel a Facebookon vagy más közösségi oldalon. Mivel a Vénusz uralja  a művészeti ágak, a művészeti feldolgozása jobban megragadja, mint a száraz tények, pláne ha mindezt közösségben teheti (a magántanulóság nem nekivaló!).

Vénuszi hatás: szeret tetszelegni, szereti, ha szeretik, ha ezt megkapja a nagyon motiválható lesz, rá kell jönnie, hogan  használja fel a megszerzett tudást az emberekkel és a másik nemmel való kommunikációban és nyert ügye van. 🙂

L. Beyoncé (énekes), Alain Delon (színész), Catherine Deneuve (színésznő), Matt Damon (színész).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése