Merkúr a Skorpióba lép

 

A Mérleg Merkúr udvarias, kedves, diplomatikus stílusa után egy zárkózottabb, visszafogottabb idõszak következik. A Skorpió Merkúrnak igencsak fel van vágva a nyelve. Keményebb, kritikusabb, olykor agresszívebb lehet a kommunikációnk. Okkult érdeklõdésünk felerõsödhet.



SKORPIÓ MERKÚR: A Skorpió jegyében is peregrin a Merkúr, kivéve a 11-19°-ig terjedő szakaszt. Itt a Mars helyzetét kell nézni egy horoszkópban. Ám mivel a Mars önmagában kártevő bolygó, így ez visszahat a Merkúrra is, ami amúgy is egy ún. "visszatükröző bolygó" a hagyomány szerint,azaz semleges, vagyis nagyon idomul a körülményeihez. 


A marsikus hatástól van a Skorpió Merkúrú embereknek csipős nyelve, kritikus észjárása és maró véleménye van adott esetben. Oda tudnak szúrni, ahol a másiknak fáj, ezt a beleérző képességet a Víz jegytől kapják. 


A Skorpió Merkúrt mindig a "miért?"-ek érdeklik, úgyhogy érdemes ezt a tanulmányoknál is figyelembe venni. Egyrészt tágyi hátteret nyújtani, másrészt pszichológiait (ami amúgyis nagyon érdekli) azaz ki mit? miért? csinált.... A lélektani hatás, az érzelmi átélés itt is segít megérteni a tanulnivalókat, de mivel szilárd jegy, sokkal makacsabb lehet akár a meglértésben, akár a meg nem értésben! Ha olyanja van, akkor sem akarja majd felfogni a tananyagot, ha belül már rég megértette. Általában ezek lelki okokra vezethetők vissza nála.

 Ha nem megy a tanulás, a kommunikáció, először a rejtett lelki/érzelmi problémákat kutassuk fel: bántanak az többiek? nem szeretjük a tanárt? vagy az minket? Félünk valamitől? Vagy éppen érzelmi dolgok elvonják a figyelmet a tanulásról?


Marsikus hatás: a versenyzés, a mások legyőzése azért itt hajtóerő lehet, érdemes erre is apellálni.



L. Julia Roberts (színésznő), Mahatma Gandhi (politikus), John Lennon (zenész, politikai aktivista)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése