KINAI ASZTRÓ - Yang Víz Kutya hónapja

A kínaiak szerint ez a hónap (okt.8 - nov.8.) a Kutya hónapja, az ősz utolsó hónapja, egy föld jegyű hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Nyúl, Kutya, Tigris és Ló évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Sárkány szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.


A Kutya állatövi jegye

A Kutya hónapja alapvetően Föld elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak, de külön még jót tesz a Fém elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.

A Tűz eleműeknek kreativitást hoz ez a hónap és vállalkozókedvet, a Fa eleműeknek pénzt (ha szingli férfiak, akkor barátnőt is! :) a Viz eleműeknek pedig sok munkát és ha nők, akkor pasit is hozhat! :)

A saját születési képleted kiszámítható itt:

KALKULÁTOR



Kire hogy hat a Kutya hónapja?


Ha az alábbi állatok bárhol megtalálhatóak a képletedben:


Bivaly : Föld tükör

 A Föld Tükör tranzitok idejében figyelmünk lassan az egészségünk irányába terelődik, és bekúszhatnak életünkbe az önmagunk múlandóságával kapcsolatos komolyabb témák is. (félelmek, elmúlás élmények, a halál témája, stb.)  Amennyiben a tranzit ideje alatt erős félelmeket, vagy bizonytalanság érzést tapasztalunk, a meditáció, relaxáció, és jóga segítségével, ill. ilyen irányú filozófiai tanulmányokkal tudjuk felemelni az állást, és választ kapni felmerülő kérdéseinkre.

 Másik lényeges megélési szintje a konstellációnak, a tranzitok ideje alatt felmerülő igazsághoz való kapcsolatunk letisztázása. Ezekben az időszakokban problémáink gyökere kizárólag felelősségvállalásunk hiányából, ill. a tények önmagunk előtt való szépítéséből eredhet. A Föld Tükör magas szintű megéléséhez elkerülhetetlenül hozzátartozik, hogy tudatosan keressük mindig saját szerepünket az esetleges nehézségek mögött, és az igazság erejére támaszkodva nézzünk szembe az akadályokkal.


Tigris : Tűz trigon

 Külső minőségként azokat az időszakokat jelzi, amikor az érintett életterületeken lelkesedésünknek köszönhetően kiemelkedő teljesítményt fogunk nyújtani. Lehetőséget ad kitűnni abban, amit csinálunk. Jellemzően több és nagyobb figyelmet kapunk, ill. nagy hatással leszünk mások életére.


Nyúl: Tűz kombináció

 A kombináció okán létrejöhet a tűz elem. Ez az elem az összes többi halmazállapotát képes megváltoztatni, ezért egy ilyen kombinációval a képletben a szülött rendelkezik a képességgel, hogy olyan mértékben hatni tudjon a környzetére, amivel akár meg is változtatja az emberek gondolkodását, életét. Nagyon jó meggyőző és előadói képesség társul a konstellációhoz, amivel akár nagyobb tömegcsoportokat is képes befolyásolni


Sárkány: oppozició

 Amikor mindent meg tudsz változtatni. Tranzitban az oppozíció növeli az intuitív képességeket. (Ég Hálója). Valamint ezek lesznek azok az időszakok, amikor érdemben új irányba fordíthatjuk életünket, és tisztázni tudunk régi, eltemetett sérelmeket is, hogy tiszta lappal indulhassunk. Az oppozíció hozhat nagyobb költözéseket, esetleg hosszabb, vagy jelentőségteljes, nagy utazásokat


Ló: Tűz trigon

 Külső minőségként azokat az időszakokat jelzi, amikor az érintett életterületeken lelkesedésünknek köszönhetően kiemelkedő teljesítményt fogunk nyújtani. Lehetőséget ad kitűnni abban, amit csinálunk. Jellemzően több és nagyobb figyelmet kapunk, ill. nagy hatással leszünk mások életére.  Képes hatni az emberekre és tud inspirálni másokat. Kiemelkedő előadói képességgel bír, és lelkesedésével akár meg is változtathatja a körülötte lévők életét. Tele van energiával és szenvedélyesen elkötelezett céljai irányában. A tűz trigon mutatja a spirituális nyitottságot, ill. mindenféle vallással összefüggő érdeklődést, vagy tanulmányokat. 



Kecske: Föld tükör, Leépítés

Föld tükör, l.fent.

Leépítés

A Leépítés, minden esetben egy tendenciát mutat arra, hogy az érintett területeken túlságosan is hagyjuk magukat irányítani és befolyásolni. A környezet látszólag túl erősnek bizonyul, amit eleinte érzésünk szerint kénytelenek vagyunk mégis eltűrni. Az ember úgy érzi, hogy minden elromlott körülötte, de jellemzően mégsem tesz semmit, hogy változtasson. Alacsony szinten azonban a dolgok egyre rosszabbá és rosszabbá válnak, és egészen addíg fokozódnak, amíg már nincs más választásunk, - akár az egészségünk érdekében is- de ki kell állni magunkért.


Majom: Fém trigon

Amikor a fém trigon tranzitok alkalmával aktiválódik, javul a kapcsolatteremtő képesség, és fejlődik a kommunikáció. A szülött erre az időszakra könnyebben és jobban meg tudja értetni magát az emberekkel. Hozhat előléptetést, hírnevet, valamint magas tekintélyt abban amit csinál. Javul a döntéshozó képesség, akár komoly és nehéz döntéseket is könnyebben vállal az ember, annak minden felelősségével és konzekvenciájával. Ezek az időszakok hangsúlyosan hozhatnak olyan élethelyzeteket, amikor az egyén morális értékrendszere, és etikai mércéje tesztelésre kerül.


Kakas: Aratás, Fém trigon

Fém trigon, l. fent

Aratás

Az Aratás Csillagokat más néven a Karma Csillagainak is hívjuk. A konstellációhoz kapcsolható kulcsmondat - „ki mint vet, úgy arat” - magában foglalja az állás jelentéstartalmát. Amíg az Aratás konstellációt nem ismerjük, úgy érezhetjük, hogy talán igazságtalan az élet, és bizonyos helyzetekben a körülmények áldozatai vagyunk, segítségével azonban az események mögé nézve ráébredünk, hogy az Univerzumban rend van. Csak olyan dolgok térnek vissza hozzánk, amit valamikor, valahol mi is megtettük valakivel. Bármit teszünk -jót vagy rosszat -, az Aratás csillagok aktiválódásánál minden visszatér hozzánk!


Kígyó, Kutya, Disznó: semleges


YANG VIZ ELEM: A TENGER, AZ ÓCEÁN





 A Yang Víz tranzit: 

Nem szereti a konvenciókat, saját törvényei szerint él. Óriási mentális ereje van, és ha korlátozva érzi magát kitör. Ha elszabadulnak indulatai kívülről nem lehet megfékezni, ezért különösen fontos megtanulni, hogy érzelmeit kordában tartsa, valamint kellő önfegyelmet és toleranciát alakítson ki környezete irányában.

 Kettős személyisége van, mely az ár-apály szerint változik. Időnként kiárad keveredik, beszélget, barátkozik, majd visszahúzódik és egyedüllétben, magányban töltődik. 

Ezen hónap energetikája jó Viz és Fa elemű embereknek (a születési nap eleme szerint!) esetleg bizonyos Fém embereknek (akikben túlteng a Fém elem), ám rosszat tesz a Tűz eleműeknek!

Mit tegyél? 

Alkalmazkodj, simulj, légy befogadó, figyelj a világ körforgását, lehetőleg ne hozz nagy döntéseket, - különösen anyagiakkal összefüggésben ne.


Mit NE tegyél? 

Ne költsd a pénzed, ne vegyél fel hitelt, ne adj kölcsön.


A hónap színe: kék, fekete


A saját születési képleted kiszámítható itt:


KALKULÁTOR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése