Szeptemberi telihold a Kos jegyében (6°)

 

Változó hold, Boros hold, Aratási hold és Éneklő hold néven is ismert. Ez a változás és a jóvátétel holdja. Az év itt ritmust vált, és kapcsolatot teremthetünk a titokzatos belső energiákkal.

TELIHOLDKOR ünnepeld meg, amit eddig learattál. Ez a hold a második aratás és a magérlelés hónapjára esik; használd az energiáját a téged körülvevő bőség és a téli hónapokra félretett készletek megbecsülésére. Örülni fogsz majd nekik, mert a kamrában sorakozó befőttek és lekvárok a nyár izét elevenítik majd fel a téli hónapokban.



Szimbólumok 


BOR



A bor, a szőlő leve és az istenek itala, amelyet Dionüszosz/Bacchus szentelt meg egyrészt felszínre hozza az igazságot, másrészt a mámor és a dionüszoszi élmény kreatív káoszát teremti meg. Ünneplésre való, és arra, hogy megosszuk másokkal, miközben arra tanít, hogy as egyensúly a mértékből fakad. 

DIONÜSZOSZ




 A borhoz társított, átalakító istenség, részben a folyamat miatt, amin a szőlő átmegy:  a gyümölcsből must, végül bor lesz. A művészet és a karizma kifejezője is, és (majdnem) biztos vagyok benne, hogy számos rocksztár, köztük Jim Morrison is Dionüszosz reinkarnációja volt. 

SÖTÉTLILA 

A szeptemberi hold színe titokzatosságot, mélységet és szentséget áraszt magából, egy olyan időszakban, amikor a kitárulkozó nyár után inkább magunkba fordulunk, és a legintenzívebb a személyes, belső keresésünk. A sötétlila az intuíció, a mágia és az éles észjárás színe. 

JIN ÉS JANG 


Az ellentétek egyensúlyának ősi szimbóluma a jin és jang arra tanít, hogy a fényben ott a sötétség, és fordítva. Csak a kettővel együtt lelhetünk rá a valódi, dinamikus egyensúlyra.

ALMA 



Az őszi napéjegyenlőség egyik szimbóluma az alma, amelyet ebben a hónapban szüretelnek a későn érő szilvával együtt. 

MÉRTÉKLETESSÉG XIV. 



A szeptemberi holdhoz kapcsolódó tarot kártyalap a Mértékletesség, az egyensúly és az alkímia lapja. Arra utal, hogy ahhoz, hogy bármit is elérjünk, az ellentéteket át kell transzformálni, és kombinálni, keverni kell egymással.


Popikon 


Merits ihletet Patti Smith-ből a szeptemberi hold idején, amely kijelöli az utat az őszi hónapok ünnepélyessége felé. A rock papnője, Patti énekes/dalszerző, költő és művész, akiben van valami dionüszoszi. Előadásaiban keveri a zenét és a költészetet, a szent dolgokkal való kapcsolatot kutatva. 




A szeptemberi holdhoz hasonlóan , amely valóságos energiaközpont, Patti Smith a változás gondolatát testesíti meg. Már elismert rock and roll előadóként kezdett el kísérletezni az újhullámmal és a punkkal - az új hangzás hamarosan áthatotta a zenéjét. Patti jelleme változékony. Művészi karrierje kezdetén nem akart énekesnő lenni. "Költő akarok lenni, nem  énekes" - mondta egyszer Robert Mapplethorpe-nak, aki azt válaszolta erre: "lehetsz mindkettő." 

Néha lehetünk mindkettő, megtalálhatjuk az egyensúlyt, amely lehetővé teszi, hogy kívül essünk az abszolút kategóriákon, és szabadon lehessünk ez és az egyszerre. A szeptemberi hold varázslatos és mély, akárcsak Patti hangja, és arra emlékeztet, hogy ha nem adjuk fel az álmainkat és a céljainkat, azzal az egész világot inspirálhatjuk. Találj teret a spiritualitásodnak, és néha szakadj ki a hétköznapok őrületéből, és keresd fel a szent helyedet. Kezdj el írni, mint Patti, és engedd, hogy az írásod felfedje lelked üzenetét. Ápold azt, ami szent.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése