KINAI ASZTRÓ - Mit hoz nekünk a Yin Víz Nyúl éve?

 A kínai asztrológia szerint ez az év 2023. jan.22 - 2024.febr.9. a Nyúl éve, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Kutya, Kecske, Disznó évében születtek. Nem igazán jó  a Kakas szülötteknek (egészségügyi problémákat hozhat, főleg hát és nyakfájást, így fokozottan vigyázni kell az egészségükre!).

A Nyúl jegyű ember elbűvölő, elegáns, kedves társasági lény. Nyíltsága és jószívűsége, valamint képzelőereje és értelmessége képes még ellenségeit is baráttá változtatni. Nem jellemző rá a fenyegető, harcias viselkedés, ritkán makacsolja meg magát. Ha bajban van, inkább eltitkolja gondjait.

Életmódváltás? Egészség? Fogyókúra? Igen ezek  a témák mind felmerülhetnek, ha eddig halogattuk is, most érdemes belevágni. Párkapcsolatban érzelmesebb, romantikusabb hónapok következhetnek, így kicsit rózsaszínben látjuk a világot. A munka területén pedig eljött az ideje, hogy a befektetett energiáink meghozzák a várt elismerést. Az új lehetőségek már kopogtathatnak az ajtón, ideje beengednünk őket!

Kire hogy hat a Nyúl éve?


Ha az alábbi állatok megtalálhatóak a képletedben:

Nyúl jegyűek: Jupiter Nagyherceg

Jupiter Nagyherceg konstellációjáról akkor beszélhetünk, amikor radix a képletünkben található bármelyik állatszimbólum egy-egy tranzit alkalmával megjelenik és ezzel aktiválódik.Jupiter Nagyherceget az egyik legpozitívabb konstellációként tartják számon, mert analógiái ajándékokat, és pozitív eseményeket jeleznek életünkben.




Patkány jegyűek:  Vágyak Tükre

 A Vágyak Tükre erős elvágyódást jelez, valamint a másokkal való teljes egység érzésének képességével ruházza fel a képlet tulajdonosát. Azonban amikor túlságosan piedesztálra állítunk valakit (vagy valamit), képzeletben olyan dolgokkal felruházva ami a valóságban nem létezik, esetleg rögeszmésen a boldogságunk kizárólagos forrásának tekintünk
személyeket / helyzeteket / tárgyakat, akkor bekapcsol a Tükör kijózanító, és racionalizáló ereje és vágyaink tárgyát egyik percről a másikra “elvághatják” tőlünk, azok beteljesületlenek maradnak.

Tigris vagy Kecske vagy Disznó: Fa trigon

Tranzitban az időszak tökéletesen alkalmas önfejlesztésre, tanulásra, valamint új dolgok elsajátítására. A Fa elem által szimbolizált életterületeken ezek lesznek a legnagyobb kiteljesedés időszakai, (ahogyan a fa is koronát növeszt) ill. a faágak szétágazásához hasonlóan megjelenhetnek válaszutak az ember életben.


Sárkány: Fa trigon (l.fent) + Aratás

A józan ítélőképesség állása. Minden helyzetben hideg és tárgyilagos fejjel tudunk gondolkodni és döntéseinket maximálisan a tényekre alapozva, érzelmi befolyásolástól, valamint indulatoktól mentesen vagyunk képesek meghozni.

Negatívan: Ismétlődően megjelenhetnek életünkben a legkülönbözőbb bírósági ügyek és pereskedések. A vélt, vagy valós sérelmeinkért - a körülmények figyelembevétele nélkül - zsigeri reakcióval azonnali igazságszolgáltatást követelünk. A törvény betűjét kérjük számon mindenkin, miközben a törvény szellemén nagyvonalúan átlépünk. Saját igazunkhoz mérlegelés és belátás nélkül ragaszkodunk olyan esetben is, amikor valaki önhibáján kívül keresztezi érdekeinket. Amikor igazságtalannak érzett peres ügyek jelennek meg életünkben, érdemes végiggondolni,mikor érvényesítettük mi is inkorrekt módon érdekeinket másokkal szemben.


Ló: Leépítés

Ehhez a Leépítéshez az otthonról hozott családi minták, ill. a hozzánk közelálló emberek viselkedése, vagy múltja miatt érzett szégyenérzet köthető. Az állás felemeléséhez szükségessé válik önmagunk függetlenítése mások tetteitől, felelősségétől, vagy viselkedésétől.
Fel kell ismernünk, hogy idegenek cselekedetei nem rólunk állítanak ki bizonyítványt. Magas szinten ráébredünk, hogy senki nem is várja el felelősségvállalásunkat, rajtunk kívül álló szituációk és körülmények miatt..


Kakas : Oppozíció

A szerelmi tapasztalatok megszerzésének állása

 Tranzitban az oppozíció növeli a személyes vonzerőt, és párkapcsolatok kialakításának, ill. szerelmi kalandok lehetőségét vetíti előre. Ilyen időszakokban karizmatikusabbak és öntörvényűbbek leszünk a megszokottnál, de kommunikatív fellépésünk is sokat fog segíteni céljaink elérésében. Ez az időszak az önállósodásunk egyik fontos állomása, amikor is nem szívesen hagyunk beleszólást az életünkbe, és megvalósítjuk elképzeléseinket, - ha kell titokban - még akkor is, ha ez azzal jár, hogy át kell lépnünk normákat, esetleg meg kell szegnünk másoknak tett ígéreteket.




Kutya: Tűz kombináció

 Nagyon jó meggyőző és előadói képesség társul a konstellációhoz, amivel akár nagyobb tömegcsoportokat is képesek leszünk befolyásolni.




Tigris / Ló / Kutya: Románc Virága

A Románc Virág csillagok tranzitjai alatt ismerkedési lehetőségeink megsokszorozódnak, és akár flörtök, könnyedebb kapcsolatok, vagy szerelmek is érkezhetnek életünkbe. Ha tökéletes időpontot keresünk egy társasági eseményre, fontos rendezvényekhez, randevúhoz, vagy családi összejövetelre, érdemes azt egy  Románc Virág csillag időszakra időzíteni.
Mivel könnyebben nyitunk, szívesebben ismerkedünk és közlékenyebbek vagyunk, mint egyébként.
Tipp: Ha ebben az időszakban használjuk a közösségi médiát, bejegyzéseink várhatóan az átlagosnál sikeresebb lesznek.

Semleges év lesz a következő jegyeknek:
Bivaly, Kígyó, Majom


Yin Víz


Esőcsepp, szemetelő eső, a felhő  (a legnőiesebb elem).  A Yin Vízre szokták mondani, hogy a jegyek “legjinebbike”  A Yang Vízhez hasonlóan ő is jön-megy, bár nála a gondolati csapongás erősebben megjelenhet. Az ötletek embere, de a konkrét megvalósítás szétszórtsága miatt nem erőssége. Nehezére esik egyetlen konkrét dologgal foglalkozni, ezért kell mellé valaki aki racionalizálja őt, és formát ad gondolatainak, különben szétfodrozódhat, mint a felhők. A Yin Víz az érzelmesebb, titokzatosabb oldala a víz elemnek, maga az intuitív tudás. A materiális szemléletű Yin Víz sem utasítja el teljesen a nem kézzel fogható valóságot, hiszen egész életét áthatják a megmagyarázhatatlan megérzések, előrejelző álmok és sugallatok

Jellemzői:

Alázat, tolerancia, türelem, rugalmas, alkalmazkodó, kerüli a vitát, kritikát, inkább titkon dolgozik,  intelligencia, ügyesség, (művész, feltaláló). Ravasz, megtévesztő, titkok kikötője, nehéz  megfejteni, mindenhova behatoló. Megfelelően kezelve létrehoz: innovatív ötleteket,  intelligenciát, reformot. Rosszul kezelve: terrorizmus, merénylet, csalás (!).

Kire hogy hat?


Nemcsak az állatövi jegyek,hanem a képletünkben fellelhető egyéb elemek is kapcsolatba lépnek az év elemével. Főleg a születési Napunk eleme a fontos (Önelem!).

Ha  következő elemek találhatóak a képletedben:

VÍZ ELEM : Saját elemes tranzit


A Yin Víz elem 
 mindazoknak jó, akik szintén Víz eleműek (főleg a a születési Napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak.
Tranzitoknál mutatja a nyilvánosságot, embereket körülöttünk. Bármivel is foglalkozunk, abban az időben mindez nagyobb publicitást kap, hírnevet, ismertséget szerezhetünk szakterületünkön.
Tranzitban érdemes társulni, közös üzletet alakítani, vagy olyan tevékenységbe fogni, ahol bevételeinket előre lefektetett keretek között megoszthatjuk valakivel. Így nemcsak a munkánk hatékonyabb, de a felelősségünk is kisebb lesz.

Különleges eset: 

Yang Viz vagy Yin Viz elem: Segítő emberek konstelláció 

 A csillag aktiválódásakor váratlan, és megmagyarázhatatlan segítségeket, és megoldásokat vonz az ember életébe. Bármilyen nehéz szituáció, vagy kihívás adódik, a segítség is azonnal ott lesz a szülött körül. Az Univerzum egyensúlyának törvénye alapján a képlet tulajdonosához lépten-nyomon csodás “véletleneken” folytán áramlik vissza segítő természetének gyümölcse. A Segítő ember csillagok tranzitjai alkalmával, ha probléma adódik, érdemes tudatosan segítséget kérni, - még akkor is, ha máskülönben nem tennénk - így kiaknázható maximálisan a Segítő csillagokban rejlő potenciál.


FA ELEM: Forrás elemes tranzit



Jót tesz az év a Fa elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni. 
Ezen tranzitok alatt a fókusz mindig komolyabb, belső dolgok felé irányul Az élet lényeges kérdései hangsúlyossá válhatnak, azonban a túl sok egyedüllét átcsaphat depresszív elmagányosodásba is. Ilyen esetben tudatosan ellensúlyozhatjuk a túl erős Forrás elemet fizikai mozgással, (sport, jóga) vagy bármilyen nem hétköznapinak számító tevékenységgel. (rafting túra, zarándokút, ejtőernyőzés, búvárkodás, stb).

FÖLD ELEM: Pénz elemes tranzit

A Föld eleműeknek pénzt hoz az év - ha szingli férfiak, akkor barátnőt is. 

Pénz elemes tranzitban tevékenyek vagyunk, de türelmetlenebbekké is válhatunk. Előfordulhat, hogy túlvállaljuk magunkat és ne lepődjünk meg, ha időnként úgy érezzük mindenki lusta körülöttünk. (Ha ilyen gondolataink támadnának, tartsuk észben, nem a többiek mihasznák, mi pörgünk extra sebességen.) Ezen tranzitok alkalmával érdemes kézbe venni a már régóta halogatott teendőinket is, mert sokkal gyorsabban, és hatékonyabban tudunk a végére járni mindennek. Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy akaratlanul hajlamosabbak vagyunk belefolyni környezetünk minden ügyébe, és kéretlenül magunkhoz venni az irányítást.


FÉM ELEM: Intelligencia elemes tranzit


A Fém eleműeknek kreativitást hoz ez az év és vállalkozókedvet.

Ebben a tranzitban a világ olyan, mintha kinyílna számunkra. Könnyen és magától értetődően állunk ki a világ elé, nem esik nehezünkre a figyelem középpontjába kerülni, melyért ha kell akár tenni is tudunk. Az ember ilyenkor könnyebben beszél magáról, nyitottabb és közvetlenebb lesz másokkal. Gyakran hoz a tranzit olyan helyzeteket, ahol akár átvitt értelemben is közönség, vagy nyilvánosság előtt találjuk magunkat.

Nőknek ez a tranzit gyermeket is hozhat!


TŰZ ELEM : Hatalom elemes tranzit

 

A Tűz eleműeknek pedig munkát, és ha nők, akkor párt is hozhat az év. :) 


Ebben az időszakban a törvények, szabályok követése, vagy betartása fontossá válik. A Hatalom elem analógiái között szerepel a karrier, hivatás, vagy előléptetés lehetősége is, ami gyakran együtt jár az ilyen tranzitok érkezésével. 
Mivel a Hatalom elem jelzi nők esetében a párkapcsolat megjelenését, így ezek az időszakok hangsúlyosan mutatják a szerelem érkezését, vagy meglévő kapcsolatok esetében annak komolyabbra fordulását is

Különleges eset: 

Yin Tűz elem: Oppozíció

 a sistergő türelmetlenség és kísérletező kiváncsiság állása

Jellemző  rá a változékonyság, a sokrétű érdeklődés, hirtelen nagy fellángolásokkal, majd ugyanilyen hirtelen érdeklődés vesztéssel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése