Januári energiák

 

A hónap  erős Földes energiákkal indít, már benne vagyunk a télben, viszont a  karácsony és szilveszter elmúltával az élet örömének élvezete és érzelmi átélések csökkenőben.  Föld energiák vannak jelen,  így  az anyagi  szempontok is, is szerepet játszik. Az új év kezdetével nő az a gyakorlatiasság,  tervezés, az anyagias dolgok fontossága, és megnövekszik a hidegebb (de sajnos) szárazabb idő lehetősége is...




Jegyváltások, események



Vénusz a Vízöntőbe lép (01.03,)

Nap a Vízöntőbe lép (12.21.)

Vénusz a Halakba lép (01.27,)


Mars direktbe fordul (01.13.)

Merkúr direktbe fordul (01.19.)

Uránusz direktbe fordul (01.23.)




Bolygók a jegyekben e hónapban (ASC ura szerint)


Nap a Bakban majd a Vízöntőben

Az Oroszlán Ascendensűek a hónap elején már fáradtan kezdhetik az új évet, és a végére  már teljesen kimerülnek. Vigyázzanak magukra február végéig!

Merkúr  a Bakban 

Gondolataink céltudatosabbak, gyakorlatiasabbak lesznek, jobban tudunk koncentrálni, összpontosítani a céljainkra, feladatainkra. Kitartóbbak, de zárkózottabbak lehetünk.

Mivel a Föld elem hideg-száraz ősminőségekből épül fel, egyből jobban harmonizál a Merkúr bolygó szintén hideg-száraz ősminőségével, ezért valószínübb, hogy a föld jegyű Merkúrok jobban megtalálják a helyüket. 

20-a után a Merkúr direktbe fordul, így az Ikrek és Szűz ascendensűek kissé magukhoz térhetnek az év eleji fáradtságból.


Vénusz a Bakban majd a Vízöntőben

 A Bika és Vénusz Ascendensűek hónap elején egy fokkal jobban érezhetik már magukat, optimistábbak lehetnek, bár az energiaszintjük ekkor is elég alacsony még, pihenjenek sokat. 

Mars az Ikrekben

Az Ikrekben peregrin a Mars, és így is marad még egy ideig, ráadásul most még retrográdba, azaz hátrafelé megy, azaz szétszórtak, fáradtak lehetnek a Kos és Skorpió Ascendensűeknek érdemes több pihenést beiktatniuk.

Jupiter a Kosban

A Kosban  éjjeli triplicitásban,a Nyilas és Halak Ascendensűek energiája (akik éjjel születtek), egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket. 

Szaturnusz a Vízöntőben  

Uralomban van, elvileg  a szaturnikus születési uralkodós emberek (Bak és Vízöntő Ascendensűek)  jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) mert bírják erővel.

Holdfázisok


Januárban az év első teliholdja a Farkas telihold nevet kapta, mivel a tél közepén a legnagyobb hidegben farkas falkák gyülekeztek az indián törzsek lakóhelye köré. Van ahol jégholdnak vagy öregholdnak nevezik a januári teliholdat. A kelták például teljes holdnak hívják.

Néha úgy is emlegették, hogy Öreg Hold, vagy a Yule (Karacsún) utáni hold. Egyesek havas teliholdnak nevezték, de a legtöbb törzs ezt a nevet a következő holdra alkalmazta.




Rák Teliholdnál (jan.7.) ki kell mondanunk önértékeléssel összefüggő gondjainkat, hogy a fogyó hold idején a merevségeinket el tudjuk engedni.

Vízöntő Újholdkor (jan.21.) értékeljük át céljainkat, teremtő erőnk új kapukat nyithat. Ezen Újhold idején mindenképpen valami lendületeset és váratlant indítsunk útjára!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése