Zászlók és analógiák II.

 


Az országzászlók a színükkel hatnak, így most vizsgáljuk meg, milyen színek milyen asztrológiai összefüggéseket takarnak a színszimbolika szerint.

Évezredek óta használunk zászlókat arra, hogy jelezzünk egymásnak. megmutathatjuk melyik országból érkeztünk, vagy melyik csapatnak szurkolunk, de vészjelzésre és segítségkérésre is használhatjuk őket. Minden államnak saját zászlaja van. legtöbbjük azonnal felismerhető és ez teszi az adott ország identitásának legerősebb szimbólumává. 

KÉTSZÍNŰ ZÁSZLÓK

Nézzük  meg a következő sorozatot, amely a sárga szín (Nap) köré épül. 

Nap = hatalom, tekintély, csillogás 

életerő, vitalitás,
aktivitás,
teremtés, alkotás

A legkedveltebb összeállítások a  sárga-piros, sárga-kék zászlók.


PIROS - SÁRGA

Ilyen zászlaja van Spanyolországnak és Kínának. Bár a zászló analógiáknál sem mindegy, hogy melyik szín szerepel alapszínként a zászlón!




 Spanyolországnál közel azonos a színpárok terjedelme, bár az arany feltűnőbb, vagyis a Nap analógiái jelenleg a fontosabbak, a vitalitás, életerő, boldogság, hatalom és csillogás. Ám azért ott van a marsikus piros is, ne feledjük Spanyolország és hatalmas gyarmatosító hatalom volt régebben.

A kínai zászlón  a nagy Csillag a Kommunista Pártot, a négy kisebb magát a népet jelképezi, miközben elrendezésük az ország alakjára emlékeztet. A zászlón a sárga aránya eltörpül a piros alapszín mellett- amely még jobban kiemelni így a hódító, erőszakos, férfias jellemvonásokat - gondoljunk csak arra, sokáig a lánygyermek szégyen volt Kínában, vagy gondoljunk a hatalmas kínai birodalomra mely évszázadokig fennállt és terjeszkedett, vagy gondoljunk Kínai mai gazdasági terjeszkedésére ill. intoleráns hozzáállására Taivanhoz és Hongkonghoz.


 KÉK - SÁRGA 

Ilyen zászlaja van  Svédországnak és az Európai Uniónak vagy Palaunak






 Az Európa-zászló  a 28 tagországot tömörítő Európa Unió lobogója. a kék mezőben elhelyezett 12 csillag a bibliai Szűz Mária koronáján található  12 csillagra utal. 

A skandináv országok, így Svédország  zászlójában is megtalálható  a skandináv kereszt. A motívumot a kereszténység jelképe ihlette és a középkori keresztes hadjáratok idején használták először.

Mindegyik zászlónál megfigyelhetjük, hogy a kék szín a mérvadó és a sárga csak "betétként" jelenik meg. Vagyis elsősorban a jupiteri terjeszkedésre, bővülésre, gazdagságra és törvényességre helyik a hangsúlyt, de némi vitalitással, tekintélytisztelettel és csillogással kiegészítve (nem véletlen, hogy Svédországnak máig királya van, ahogy a spanyoloknak is). Királyság = Nap, aranyszín.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése