Őszi kvartál horoszkóp 2021

Mivel a tavaszi napéjegyenlőségre felállított képlet Ascendense kardinális jegybe esett, ezért ebben az évben negyedévente készíthetünk új meg új kvartál horoszkópot.

  A kvartál horoszkópban, amit a napéjegyenlőségre, azaz a Nap Mérlegbe lépésének pillanatára állítunk fel, a következő látható: az Ascendens most változó jegybe esik (Ikrek). Idén szeptember 22-én 21:20-kor delel a Nap 90° magasan az Egyenlítő felett. A meteorológiai ősz mellett ettől a naptól kezdve a csillagászati ősz is kezdetét veszi.




Az Ikrek Asc eleve egy egy az átlagnál melegebb, nedvesebb negyedévet jelöl. A Merkúr mint az Ikrek ura szintén Levegős jegybe esik a Mérlegbe, ez is a melegebb de nedvesebb hatásokat támasztja alá. Ráadásul a IV.h. az Oroszlánban van ugyan (meleg, száraz)  ami Tüzes jegy így meleg, száraz időt mutat szintén. A Nap viszont romlásban van a Mérlegben van, így azért kevés melegebb naposabb időszak lesz. A Spica állócsillag a Merkúrral váratlan időjárási jelenségekre, szeles és nedves időre mutat. 

Vagyis összefoglalóan aránylag melegebb és általánosságban esősebb negyedévre számíthatunk, ami esőket, havazásokat hozhat, ill. váratlan időjárásra is számíthatunk (mint mennydörgés télen, vagy havazás tavasszal).


Az 1. ház mundán asztrológiában jellemzi az embereket, az ország általános állapotát, azaz jelöli magát az országot és a népet.

És mivel úgyis mindenkit leginkább a járványhelyzet izgat, elsődlegesen azt néztem, meg mit mutat ezügyben az előrejelzés.

Az Ascendens ilyenkor az ország állapotát a közhangulatot mutatja. Az Ikrek Asc a Mérlegben levő Merkúrral azt jelzi, hogy az ország egész jól el van (triplicitás szerinti Merkúr), bár a Holddal oppozicióban a meg nem értés, félreértések, félretájékoztatások  tév- ,és álhírek fognak dominálni (vagyis megint mindenki mindent jobban fog tudni mint a téma szakértői). Az Asc csúcsán ott áll a Felszálló Holdcsomópont, amely viszont pozitív energiákat közvetít  

A Hold mint a nép jelölője a Kosban ugyan nem áll túl jól (peregrin), de marsikus jegyben optimistább harciasabb az eddigieknél, bár a 12.házban nem tud igazán megnyilvánulni. A nép fél, szorong, aggódik egy sötét házban, hanyatlóházas mivolta miatt nincs mozgástere, és lehetnek megint bizonyos korlátozások amik rosszul érintik a tömegeket.

A 6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is.

Mivel az Asc ura a Merkúr peregrin és a 6.h-ban áll, ez a helyzet még ebben a negyedévben erősen fogja érinteni az országot.  Ezek a helyzetek is inkább stagnálnak. A 6.házban áll a a ház ura is egy exil Vénusz, amely így romlásban sem a saját jótevő voltát, sem szerencsefaktorát nem tudja kiteljesíteni. azaz az ígéretek csak ígéretek maradnak. 

Plusz a hanyatlóházas helyzet és a Merkúr semlegessége miatt talán a betegségek megint rosszabb formát öltenek mint nyáron.



Nézzük a halálozásokat:

A 8.h.a nemzeti tragédiák, katasztrófák, a halálozási statisztika és a halálozással kapcsolatos szolgáltatásokat jelenti.

8.h. Bak, ura  az uralmi Szaturnusz a Vízöntőben X.házban. Ez jelentheti azt is, hogy azért a halálozások száma magasabb lesz az átlaghoz képest, de talán nem jelent olyan tragikus eredményeket, mivel a Szerencsepont a ház csúcsán található.

A 12.h. mint elzártság a Kosban kezdődik, csúcsán a Holddal, mint a nép jelölőjével.Ura a Mars ami az 5.házban áll romlásban, vagyis a korlátozások  kedvezőtlenek, rossz szájízt hagynak maguk után. A 12.h. másik ura (bezárt jegy a Bika) a Vénusz is romlásban van,  a 6.h-ban. Az elzártság, karantén igy abszolút összekapcsolódik a járványhelyzettel ill. akár a gyerekekkel és óvodákkal, alapfokú iskolákkal is (de ebbe a szórakozóhelyek is beletartozhatnak). Ráadásul az Uránusz is a 12.házba van "bezárva" és az Uránusz a maga önfejűségével és szabadságvágyával nagyon nem szereti ha bezárják. Azaz hozhat hirtelen és váratlan változásokat, akár döntéseket karantén ügyekben.



Miután az előválasztások időszakába léptünk, nézzük meg ezeket a tényezőket is.A Szaturnusz a X.ház uraként a kormányt képviseli,  és a kormány momentán kompetens és erős és sarokházban teljes elánnal képviseli a saját érdekeit. Igaz nem mindig biztos önmagában, hiszen a Szaturnusz retrográd. Néha ellentmondó megnyilvánulásokat érzékelhetünk felőlük. Viszont a Jupiter is ott áll a X.házban, Vízöntőben ahol van egy vegyes triplicitása, tehát ez is a kormány erejét támasztja alá. Igaz a bizonytalanságát is, mert az is retrográd. 

Az ellenzék a IV.h. pedig egy esésben levő Nap, követő házban, amelyben sajna nem sok potenciál van. Ettől függetlenül érdekes módon a IV. és X. h.urai trigonnal kapcsolódnak, azaz a viszony nem is olyan ellenséges talán mint az mutatni igyekeznek, illetve ebben a negyedévben tkp. egész jól együtt tudnak működni. Persze ha beleszámítjuk, hogy ki "parancsol". Hát nem egy romlásban levő Nap, az biztos (pláne a Szaturnusz=kormány egzaltációja=hatalma alatt van)!

A kvartál képlet Levegő dominanciája azt jelzi hogy a kommunikációval és társas kapcsolatokkal dolgokkal leszünk elfoglalva, és aktívabbak és életvidámabbak leszünk, mint eddig az évben. Igy a közhangulat általában szangvinikusabb  lesz, azaz izgő-mozgó, társaságkedvelő, felszínesen izgatott. 


A kardinális dominancia meg azt jelzi, hogy nagy a tettvágy és menni akarás. Ám mellé a szilárd minőség a kitartást is jelöli.

A Ny-i térfél a hangsúlyosabb az ország nyitni fog mások felé, de ez majd minden országra igaz most. Viszont ezen belül  mások megsegítése domináns lesz. 

Hát valószínűleg ilyen lesz ez a fél évünk decemberig bezárólag, de hogy ezt ki hogy éli meg a saját kis életében, az nagyon függ az egyéni horoszkópjától és persze a pozitív programozástól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése