A BOLYGÓK URALMI CSERÉJE

"Vendégségben egymásnál

Ha két planéta uralmi cserébe kerül, akkor egyszerre vannak jelen az adott jegyben és állnak kapcsolatban a saját felségterületükkel - vagyis összeadott erővel, kétszeres intenzitással tevékenykednek."

-olvashatjuk az egyik asztrológiai cikkben. és miután mostanság a Vénusz és a Mars került ilyen "uralmi cserés" állásba az égen, írnék róluk egy kicsit, hogy is érdemes értelmezni és "használni" őket?

A magyarázat és felhasználás egyszerű, mint minden ami a hagyományokon alapszik, ahol még nem voltak agyonbonyolítva a dolgok: ha két bolygó uralmi cserébe kerül, azaz egymás jegyében vannak. Pl. most a Mars a Mérlegben van (ahol a Vénusz uralkodik), a Vénusz pedig a Skorpióban (ahol a Mars uralkodik hagyományosan), akkor önmagukban úgy működnek ahogy az adott jegyben működnének, pl. a Mars exil (vagyis száműzött, erejét vesztett) a Mérlegben és a Vénusz is rangvesztett, azaz exilben/száműzetésben van a Skorpióban.
Vagyis sem a vénuszi analógiák (szerelem, pénzügyek, szépségápolás, vásárlások, fiatal nők), sem a marsi analógiák (harc, háborúk, tűzesetek, szúró-vágó eszközök, sebesülések, fiatal férfiak) nem működnek jól, nincsenek a helyükön, a rosszabbik oldalukat mutatják.

Ám de az uralmi csere attól az, hogy ilyenkor a két bolygó különleges összeköttetésben kerül egymással! Azaz ilyenkor még ha két exil bolygóról is van szó, amennyiben együtt tudnak működni, akkor olyanok lesznek, mintha uralmi helyzetűek (domicilak lennének).

Azaz a legtöbbet tudják egymásból kihozni... Emlékeztek a Vaklárma c. filmre Gene Wilder-rel és Richard Pryor-ral a főszerepben? Az egyik süket volt, a másik vak - na igy működik ha két exil vagy fall bolygó találkozik. Külön-külön egyikük sem boldogult az életben és a bűntényben amibe belekeveredtek, de együtt legyőzték a gonoszokat és ők lettek a győztesek!

Pl. a Vénusz és a Mars együtt a szerelemről, vágyakról és a harmóniáról (Harmónia volt Mars és Vénusz gyermeke a mitológiában!) szól. Ha együttműködnek és mi szeretettel, energikusan, de harmóniában másokkal dolgozunk valamin, az megvalósul. Ha viszont csak szórjuk a pénzt (Vénusz) és harcolunk mindenkivel (Mars) akkor semmi sem lesz az egészből.
Vagy pl. esszenciálisan a Vénusz és a Mars a szerelemmel is összefüggésben lehet. Ha mondjuk van egy nő aki a szerelemről álmodozik de nem tesz érte semmit, és egy férfi, aki csak a szexre hajt, ők ketten soha nem fognak közelebb kerülni egymáshoz. ám ha a nő a tettek mezejére lép (pl. társkeresőzik), míg a férfi n udvarolni is akar, nem csak lefektetni a nőket, mindjárt van esélyük találkozni és egy jó kapcsolatot kialakítani,...

Vagyis ilyenkor meg kell nézni, az ember születési képletében hol áll a két bolygó ill. miket jelképeznek (esszenciálisan is, meg mely életterületeket) és ha azok együttműködnek, akkor tökéletes végeredményt is produkálhatnak, kihozhatják egymásból és a helyzetből a maximumot, de csak együtt!

Ha viszont nem működnek együtt akkor marad mindegyik a maga minimum szintjén!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése