KINAI ASZTRÓ - A KAKAS HÓNAPJA (szept.8 -okt.8.)

A kinaiak szerint ez a hónap (szept.7 -okt.8.) a Kakas hónapja, az ősz második hónapja, egy fém elemű hónap, és ezért nagyon jó időszak most azoknak akik a Sárkány, Kigyó és a Bivaly évében születtek. Nem igazán jó a hónap a Nyúl szülötteknek, nem sikerülnek úgy a dolgaik, ahogy szeretnék, akadályokba ütközhetnek.


A Kakas hónapja alapvetően Fém elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Fém eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak, de külön még jót tesz a Viz elemű embereknek is. Támogatást, segítséget kaphatnak másoktól vagy tanulásba kezdhetnek, meglevő tanulmányaik jól fognak menni.

A Föld eleműeknek kreativitást hoz ez a hónap és vállalkozókedvet, a Tűz eleműeknek pénzt (ha szingli férfiak, akkor barátnőt is! :)) a Fa eleműeknek pedig sok munkát és ha nők, akkor pasit is hozhat! :)

Itt számolhatod ki, h. milyen elemű napon születtél és hogy hat rád ez a hónap:

Ebben a hónapban azonban jobb, ha elkerüljük a fontos feladatok elvégzését, különösen a Nyúl jegyűek. Egészségügyileg nyak és hátfájás jelentkezhet náluk!

A Kakas-szülöttek viszont csak saját maguknak okozhatnak problémákat.

A  Majom, Patkány, Sárkány jegyűekre pedig egy flörtölősebb, romantikusabb hónap várhat, esetleg társasági eseményekkel fűszerezve.


Yin Tűz, a gyertyaláng

Feladat: Levetkőzni bizalmatlanságát, és megtanulni nyitottan fordulni az emberek felé. Ezáltal tud valódi lámpássá válni, mely utat mutat az arra rászorulóknak.

 A Yin Tűz a visszafogott, megfékezett tűz analógiája, ő a gyertyaláng. Ugyanúgy képes meleget adni és jókedvet teremteni, mint a Yang Tűz, azonban fénye és melege nem látszik el olyan messzire, mint poláris társának - csak az veszi észre, aki elég közel kerül hozzá. Akkor tud kibontakozni, ha szükség van a segítségére, de nem fogja mindenáron középpontba tolni magát.

Nagyon érzékeny adóvevővel rendelkezik a külvilág felé. Minden apró rezdülést, hangulatváltozást lereagál magában, de ezt kifelé nem mutatja. Látszólag komoly,konzervatív, kisugárzása van, mintha nem tudná semmi sem megérinteni. Valójában visszafogja érzéseit, magában rágódik egy-egy problémán, kontrollálja indulatait. Amikor pedig tűrőképessége határához ér, hirtelen, átmenet nélkül robban ki belőle minden elfojtás, közvetlen környezetét is meglepve ezzel.

A Tűz elem kifejezetten segíti a Föld Önelemmel (napjuk szerint) rendelkező embereket, támogatást nyújtva nekik, Ellenben a Fa Öneleműeket kimeríthetik a hónap lehetőségei, a A Fém eleműekre pedig kifejezetten gátló hatással van. Ők most sokkal fáradtabbnak érezhetik magukat, és inden dupla erőfeszítésbe kerül nekik.


Az elmúlt időszak intenzív megélései után a tervezés idejébe érkeztünk. Az energiák kifejezetten segítik a rálátást a következő hónapok lehetőségeire.

Szeptember beköszöntével érdeklődésünk egyre inkább a külsőségek és az emberek felé fordul. Hirtelen úgy érezzük hogy bekapcsolódunk az élet körforgásába. Szeretnénk minél jobb színben feltűnni a külvilág előtt, csillogni szeretnénk,és azt, hogy elismerjék a teljesítményeinket.

A munka és hivatás területén is nagy elvárásokat támaszthatunk magunkkal szemben, miközben igen sokat elértünk már, amit észre sem veszünk. Ellenben, ha valami nem sikerülne, ne vegyük annyira komolyan a problémát, lazuljunk el egy kicsit. a segítség a közelünkben van.




Mit tegyél ? Adj energiát másoknak, de ne vidd túlzásba, hisz az már rombolhat építés helyett. Légy ösztönös, nagylelkű és dinamikus, igyekezz előre haladni, ne hátra.


Mit ne tegyél ? Ne küzdj túlzottan a sors ellen, egyszerűen fogadd el, amit az élet felkínál. Kerüld a veszekedéseket, különösen a családi konfliktusokat.


A hónap színe: piros, vörös, bordó

Itt számolhatod ki, h. milyen elemű napon születtél és hogy hat rád ez a hónap:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése